לרוב, קבוצות כדורגל לא ששות לשלוח את שחקניהן לשירות הנבחרות הלאומיות, בעיקר מכיוון שבדרך כלל זה עולה להן ביוקר הן מבחינה כספית והן מבחינת כושר השחקנים שלעיתים חוזרים פצועים.
קחו כדוגמא את ארסנל האנגלית שבכל פעם שהיא שולחת את חלוצה, רובין ואן פרסי, לשורות נבחרת הולנד, היא מקבלת אותו בחזרה מושבת לתקופה ארוכה אפילו אם היה מדובר במשחק ידידות בלבד.
לאור המצב הבעייתי הזה בו שחקנים בכירים נפצעים בשורות נבחרתם הלאומית, החליטו בפיפ"א להקדים תרופה למכה והודיעו על צעד למניעת תביעות עתידיות של הקבוצות כנגד פיפ"א.
לצורך כך הקצתה פיפ"א כ-40 מיליון דולר שיחולקו לקבוצות השולחות את שחקניהן למונדיאל בדרום אפריקה.
הסכום צפוי לגדול לכ-70 מיליון דולרים לקראת המונדיאל הבא ב-2014, לאחר שהמועדונים סיכמו עם פיפ"א כי במקרה של דרישה לפיצויים הם יפנו רק לבית הדין הגבוה לספורט או לפיפ"א עצמה ולא לבתי דין אזרחיים.
בפועל, קבוצה תקבל 1,600 דולרים ליום על כל שחקן שהיא שולחת למונדיאל, כאשר הספירה מתחילה 15 ימים לפני תחילת הטורניר ומסתיימת יום אחד אחרי שהשחקנים מסיימים את דרכם בטורניר.
החלטה זו של פיפ"א מבשרת טובות עבור הקבוצות הישראליות שברובן לא נהנות מתזרים מזומנים גבוה, כאשר נכון לעכשיו שלושה שחקנים השייכים לקבוצות מישראל צפויים להשתתף במונדיאל והם שלושת שועריה של נבחרת ניגריה – וינסנט אניימה (הפועל ת"א), אוסטין אג'ידה (הפועל פ"ת) ודלה איינוגבה (בני יהודה).
במידה ופיטר מסיללה (מכבי חיפה) וביוואן פרנסמן (מכבי נתניה) יכללו בסגל הסופי של נבחרת דרום אפריקה למונדיאל, גם שתי הקבוצות האלה יקבלו את המגיע להן.
אי לכך הפועל ובני יהודה ת"א והפועל פ"ת צפויות לקבל כ-40 אלף דולרים לכל הפחות, כאשר הסכום יגדל במידה ונבחרת ניגרה תצלח את שלב הבתים ותישאר זמן רב יותר בדרום אפריקה.