בבריסל שבבלגיה התקיים אמש (שלישי) אירוע ראשון מסוגו בפרלמנט האירופי של השדולה למען אוהדי הכדורגל. אופ"א למעשה כפופה לפרלמנט, המחוקק חוקים שקשורים לעתים גם לענף הכדורגל.
באירוע השתתפו חברי פרלמנט, נציגי אופ"א וארגוני אוהדים מ-11 מדינות, ביניהן: איטליה, אנגליה, ספרד וישראל. את ישראל ייצג שי גולוב, יו"ר ארגון "היציע", שהוא ארגון אוהדי קבוצות הכדורגל בישראל, וכן נמרוד לס, חבר "היציע" ועמותת אוהדי הפועל ב"ש.
גולוב סיפר ל-ONE על האירוע והוסיף: "בישראל קיימות היום שתי עמותות רשמיות של אוהדים, בהפועל פ"ת ובהפועל ר"ג, ונמצאות עוד 4, אלו של הפועל חיפה, הפועל כפ"ס, הפועל ב"ש ומכבי נתניה, בהליכי רישום. יש כמובן בנוסף את קבוצות הכדורגל של הפועל קטמון ומכבי קביליו יפו, שנמצאות בבעלות האוהדים.
"אנו שואפים להמשיך ולקדם הקמת עמותות אוהדים, שיהיו מעורבות בניהול מועדוני הכדורגל בישראל, זאת לאור משבר האמון החריף בין ציבור האוהדים בארץ לבין הקבוצות וראשיהן, כמו גם בעקבות הירידה המשמעותית בעניין הציבורי בענף והירידה במספרי הצופים ביציעים".
בכנס ציין נמרוד לס לגבי ישראל כי "שיתוף אוהדים, בניגוד לחששות של בעלי המועדונים, מחזק את המועדון בייחוד בתקופה של אי יציבות כלכלית ותורם בהיבטים קהילתיים וחברתיים, שחשובים לא פחות מהישגים ספורטיביים".
באירוע נכחו בין היתר גם מנהל השיווק של קבוצת הפאר ברצלונה ומנכ"ל קבוצת האוהדים של מנצ'סטר יונייטד, אנדי וולש, שאמר בנאומו: "אנחנו לא צרכנים. אנחנו בעלי המועדונים ויש כיום דוגמאות מדהימות לדמוקרטיה בכדורגל. דמוקרטיה היא המודל המתאים מכולם לניהול מועדון כדורגל. צריך לזכור שקהילה היא אנשים שנעים אחרי התשוקה שלהם. התשוקה שלי היא כדורגל".
בכנס נוצר שיתוף פעולה רשמי בין קבוצת האוהדים של מנצ'סטר יונייטד לבין הפועל קטמון הישראלית, במסגרתו יעניקו אוהדי היונייטד מהידע הרחב שלהם לאוהדי קטמון, וכן יקיימו פרויקטים משותפים למען הקהילה.
האירוע הסתיים בנאום של וויליאם גיליארד, יועצו האישי של נשיא אופ"א, מישל פלאטיני. גיליארד ציין שלפני חמש שנים אופ"א פירסמה מסמך לפיו המבנה המועדף לניהול מועדון כדורגל הוא ניהול של האוהדים והקהילה.
בימים אלו מנסה הפרלמנט האירופי לקדם הצעת חוק ע"פ מועדוני כדורגל החברים באופ"א יצטרכו לשלב בדירקטוריון שלהם נציג ציבור, בדיוק כפי שמציין חוק דומה בנוגע לבתי ספר באירופה.