האם מחלקת הנוער של הפועל תל-אביב תמשיך לייצר כישרונות ברמה של בן סהר וביברס נאתכו גם בשנים הבאות? התשובה לשאלה הזו תהיה תלויה לא מעט בזאביק זלצר, שיחליף בקיץ את אלי חייט כמנהל המקצועי של המחלקה בהפועל.
חייט שמתווה את הדרך המקצועית במועדון, מקפיד לרדת למשטחי האימונים ולעבוד עם השחקנים ביחד עם המאמנים. הוא גם עורך אימונים אישיים לשחקן שגידל בעבר, בן סהר, כשזה מגיע לחופשות בארץ.
"אנחנו מאוד מקפידים להקנות לשחקנים הרבה ידע בכדורגל", מסביר חייט, "יש פה תהליך רב-שנתי מהגיל הצעיר ביותר עד הנוער של דברים שהשחקנים צריכים לעבור וללמוד, ואנחנו מאוד מקפידים על התהליך הזה".
מאמן הכושר, אפי מנשקו, מסביר מה הכי חשוב מבחינתו: "ברגע שיש לי שחקן מהיר, זה הבסיס הראשון להצלחה לא רק בכדורגל, אלא בכל ענף ספורט. זו מיומנות שחובה לפתח".
הקשר האחורי של קבוצת הנערים, כפיר אייזנשטיין, מספר על סדר היום של השחקנים: "אני מגיע כמעט בכל יום למועדון, עורך בין אימון אחד לשניים, תרגולים בחדר הכושר, אימון כדורגל ועבודה אישית על הנקודות שטעונות שיפור. ככה מתקדמים".
החלוץ מוחמד זידאן, שכל קשר בינו לבין כוכב נבחרת מצרים, מקרי בהחלט, בחר להגיע מהצפון להפועל ת"א והוא נמנה על שחקני הבית האדום, שהיא פנימיית המחוננים של האדומים. "אנחנו קמים ב-06:00 בבוקר, עולים לחדר אוכל, אח"כ הולכים לבי"ס ואח"כ נחים", אומר זידאן, "אחה"צ יוצאים לאימון שנמצא ממש כמה דקות מהפנימייה שלנו. זה מאוד נוח".
אז מה הסוד של מחלקת הנוער? אלי חייט מנסה להסביר: "אנחנו לוקחים מכל מקום משהו, שיתאים למנטאליות הישראלית. יש תרגילים שנלקחו ממועדונים בחו"ל ואנחנו משליכים אותם על מה שקורה פה כשהמטרה היא בסוף תהליך להכשיר שחקנים לקבוצת הבוגרים".
ומה המטרות של המחלקה? "בן סהר וביברס נאתכו שגדלו כאן אצלנו משחקים בחו"ל", אומר חייט, "ערן זהבי, דני בונדר, גל שיש ויהודה חוטה עשו את המעבר לקבוצת הבוגרים. זו בדיוק המטרה, לעשות עוד דור של שחקנים כאלה שימשיכו קדימה".
עמי נמני, מאמן קבוצת הנוער של הפועל, שהגיעה העונה עד לחצי-גמר גביע המדינה, אומר: "שחקני נוער לפעמים שואלים איך אני יכול להשתלב בבוגרים או אפילו להגיע לחו"ל? אם אתה מספיק מאמין בעצמך ועושה מה שנדרש ממך, אז זה קורה, סה"כ שחקנים מגיעים ועושים את זה. זה דרייב להצלחה".