שוב ניאלץ לראות משחקים ללא קהל בליגת העל. בית"ר ירושלים ובני יהודה נענשו במשחק אחד ללא קהל כל אחת, בעקבות התפרעות האוהדים לאחר המשחק בין שתי הקבוצות במסגרת המחזור השישי. בנוסף, שתי הקבוצות נקנסו ב-20,000 ש"ח על אותו סעיף.
בית"ר עלתה לדין גם באשמה של קריאות גזעניות וספגה עונש של סגירת היציע המזרחי לשני משחקים וקנס של 10,000 ש"ח, מה שמגדיל את הקנס שקיבלה ל-30,000 ש"ח בסך הכל. בני יהודה צפויה לערער על העונש שספגה.
משמעותו של העונש הוא שבית"ר תארח את הפועל פ"ת ללא קהל, בעוד בני יהודה תארח את מ.ס. אשדוד גם כן ללא קהל. משה דמאיו אמר ל-ONE מייד לאחר ההחלטה: "נלמד את ההחלטה ונגיב בהתאם”. יש לציין כי מדובר כבר במחזור השמיני יהיו חמישה משחקים בליגת העל שייערכו ללא קהל, מספר חסר תקדים.
מבית"ר ירושלים נמסר בתגובה: "המועדון ייקרא את פסק הדין לעומק ולאחר מכן תתקבל החלטה האם להגיש ערעור. לאור העונשים שנפסקו, הנהלת המועדון מבקשת מהאוהדים לגלות איפוק, בגרות ושמירה על הסדר במשחקי הקבוצה על מנת שעונשים כאלה לא יחזרו על עצמם".
כזכור, לאחר שריקת הסיום נזרקו חפצים מיציע אוהדי בית"ר לעברם של דרור קשטן ושחקני בני יהודה ורק במזל אף אחד לא נפגע. השוטרים שעלו ליציע בסיום המשחק לאחר שהסדרנים לא הצליחו להשתלט על הקהל הסורר דאגו להרגיע את האוהדים, עם זאת לא ממש נהגו באיפוק וחילופי מהלומות קשים נרשמו בין הצדדים.
דמאיו לקורנפיין בדיון: "אתה מגן על 'לה פמיליה'
עימות חריף וקולני התקיים היום (חמישי) בבית הדין המשמעתי של ההתאחדות לכדורגל. מנכ"ל בני יהודה, משה דמאיו ויו"ר בית"ר ירושלים, איציק קורנפיין, עסקו בחילופי האשמות הדדיים בנושא המשחק בו ניצחה בני יהודה 1:2.
בסיום המשחק לפני שבועיים בבלומפילד, החלו אוהדי בית"ר לזרוק חפצים לעבר המגרש, גם לכיוונו של מאמן בני יהודה, דרור קשטן. השוטרים שעלו ליציעים ניסו להשליט סדר ובמהרה התפתחו חילופי מהלומות בין אוהדי בית"ר לשוטרים. בית"ר ירושלים עמדה לדין באשמת התנהגות בלתי ספורטיבית של אוהדים והתפרעות אוהדים במשחק.
בני יהודה עמדה גם היא לדין באשמת התפרעות אוהדים, לאחר שדו"ח המשטרה שהגיע להתאחדות היה חמור והמחלקה המשפטית החליטה להעמיד לדין גם את הזהובים.
בית"ר ירושלים עמדה לדין גם באשמת קריאות גזעניות במשחק מול בני סכנין, שהסתיים ב-0:0. מפקד הזירה הפנימית, רב פקד אלי פינטו, שהיה נוכח באירוע, העיד בשם המשטרה.
בתחילת הדיון, הדיין ישראל שמעוני הקריא את דו"ח משקיף, דו"ח המשטרה ודו"ח השופט. משה דמאיו ואיציק קורנפיין התווכחו לגבי דו"ח המשטרה בשאלה האם להקריאו או לא. בסופו של דבר הוחלט להקריא את החלק בו סיכם השוטר את האירוע.
רב פקד פינטו אמר: "עם שריקת הסיום נפרצו המעברים על ידי אוהדי בית"ר ירושלים שרצו להשתתף בבלאגן". מנהל אצטדיון בלומפילד, איתן שור, אמר: "שלחתי מכתבים לבית"ר ירושלים ולבני יהודה לגבי נזקים במגרש. העליתי את המשקיף לשער של בית"ר כדי לראות ש-59 כסאות נעקרו וביציע של בני יהודה 15 כסאות נעקרו".
יו"ר בית"ר איציק קורנפיין אמר: "יש משמעות מאוד גדולה לנוכחות של סדרנים לגבי ההתנהגות של האוהדים היו הרבה אוהדים שעמדו בחוץ והוכנסו רק חמש דקות לפני המשחק וזה גרם לכעס אצלם". הדיין הגיב: "אבל כל האירועים קרו בסוף. עד אז הם נשארו כועסים?".
קורנפיין הוסיף: "האירוע של דרור קשטן היה מצער מאוד". המנהל מנחם נידם: "להיערכות יש חשיבות עליונה למניעת אלימות. שקלנו לא לקיים את המשחק בגלל כמות האוהדים שהגיעה. השופט החליט לקיים את המשחק. היה חשש שיהיו התפרעויות בחוץ".
משה דמאיו: "גם אם היו 500 שוטרים, הקהל של בית"ר היה מתפרע כי זה הדפוס של אוהדי בית"ר. המשחק התקיים אחרי שתוגברנו ב-40 שוטרים, הזמנו מראש 143 סדרנים אבל הגיעו רק 104. יש בעיה בנושא הסדרנים בארץ. אני בכל אופן ביקשתי מהמשטרה לשלוח שוטרים במקום הסדרנים שלא הגיעו".
העימות בין מנכ"ל בני יהודה ליו"ר בית"ר המשיך. דמאיו: "אוהדי בני יהודה אכן זרקו כוסות פלסטיק ושקיות. ההתנהגות של בני יהודה היתה נגזרת של התנהגות אוהדי בית"ר". קורנפיין הגיב : "זה בגלל שהתנהגו לאוהדים של בית"ר כמו עדר של חיות".
דמאיו המשיך: "הבעיה שלך קורנפיין, זה שאתה מגן על ה"לה פמיליה" האלה. הכל בגלל שאתה מגן עליהם". קורנפיין ענה: "ההתנהגות שלך היא בושה וחרפה". דמאיו השיב: "מה שקרה עם אוהדי בית"ר במשחק האחרון היה יוצא דופן ולא היה דבר כזה אף פעם".
"הפרת הסדר של אוהדי בני יהודה היתה מינורית לעומת מה שעשו אוהדי בית"ר", אמר המנכ"ל. קורנפיין פנה לדמאיו: "קל לכם לעשות קופה על אוהדי בית"ר. נוח לכם לפתוח שערים בזמן האחרון. אל תחסכו בכסף על סדרנים".
דמאיו אמר לאחר הדיון: "אני חושב שההתנהלות של בית"ר ירושלים היתה לא בסדר. לפי דו"ח המשקיף ודו"ח השופט. התובע החליט להעמיד את בני יהודה לדין רק לאחר הלחץ של בית"ר ירושלים. אני חושב שזה לא מכובד מה שקרה בין שני המועדונים".
"הלחץ של בית"ר נועד לגרור את בני יהודה לכל הסיפור הזה. לכל אורך המשחק האוהדים של בית"ר ירושלים התפרעו והתנהגו לא בסדר. לבוא ולגרור את בני יהודה לסיפור הזה זה לא מכובד. מה שאוהדי בית"ר עשו בבלומפילד עם משקולות, כסאות, חפצים, קללות ויריקות עליי ועל השופטים מדבר בעד עצמו. אוהדי בני יהודה זרקו בחזרה כוסות ושקיות גרעינים כמו שכתוב בדו"ח, הוסיף המנכ"ל.
דמאיו אמר: "בהתחלה בית"ר תקפה את המשטרה בריש גלי בכל כלי התקשורת. עכשיו בשביל להקטין את העונש הם משתפים פעולה עם המשטרה וזו זכותם. אני לא הייתי מתנהג בצורה הזו. אנחנו נערכנו כמו שצריך, אתם יכולים לקרוא את הדו”ח של המשקיף מתחילתו בו הוא מציין שבני יהודה עשתה והשקיעה את כל המאמצים כדי להיערך נכון למשחק".
"אי התייצבות של סדרנים, שלא הייתה בשליטתי, טופלה מיידית עם זימונם של 40 שוטרים. אני לא בית הדין ואני לא מחליט איזה עונש יתנו. מונחות לפניהם כל התחקירים שעשו במשטרה ותחקיר שאנחנו עשינו ושבית הדין יחליט מה שהוא רוצה”.
קורנפיין אמר לאחר הדיון: "לגבי מה שקרה בסיום, אני רוצה לחלק לשניים. זריקת החפצים על בני יהודה ועל דרור קשטן. אני מצטער וזה לא צריך לקרות. היחס של אנשי המשטרה והמאבטחים לאוהדי בית"ר. צריך לעשות חקירה לעומק למה המשטרה התנהגה כך כלפי אוהדי בית"ר. יש לנו אשמה ואחריות על זריקת החפצים על דרוד קשטן".
"לא ביקשנו לא מהמשטרה ולא מבית הדין להעמיד את בני יהודה לדין. ביקשנו את דו"ח המשטרה כיון שהוא שונה מדו"ח המשקיף. דו"ח המשטרה אומר שאוהדי בני יהודה התחילו את כל המהומה אבל לא ביקשנו מהתובע להעמיד את בני יהודה לדין. דמאיו חוסך בסדרנים ורוצה לחסוף גם בקנסות", אמר היו"ר.
קורנפיין המשיך: "4,500 אוהדים הגיעו למשחק הזה לעודד את הקבוצה שלהם ו- 1,500 אוהדים נשארו בחוץ בפתיחה כי בני יהודה רצו לחסוך בסדרנים. לכל התנהגות יש סיבה אבל אני מצר על התנהגות האוהדים והתנהגות המשטרה. אני לא מגן על לה פמיליה אני מגן על מי שצריך להגן ומגנה את מי שצריך לגנות".
בית"ר עמדה לדין גם על קריאות גזעניות, הדיון בדלתיים סגורות
איציק קורנפיין ביקש מכלי התקשורת לצאת במהלך הדיון על הקריאות הגזעניות במהלך המשחק מול בני סכנין כדי שיתנהל בדלתיים סגורות. בבית"ר רוצים לציין בפני הדיין על אמצעים שהם רוצים לנקוט כחלק מהמאבק בגזענות.
קורנפיין אמר: "קיימת אי נעימות בגלל הקריאות האלה. בתשעת החודשים האחרונים אנו נמצאים במאבק חסר תקדים בניסיון למגר את נושא הגזענות". קורנפיין אמר גם שישנו תקדים ולפני כמה שנים מכבי תל אביב לא הועמדה לדין על קריאות גזעניות מכיוון שהמועדון פועל למיזעור התופעה" מנחם נידם הוסיף: "לא חסכנו כסף על כך. האוהדים הבטיחו שלא ייצאו קריאות אך לא עמדו בכך".
"אנחנו עושים כל מה שאנחנו יכולים כדי לעצור את האלימות, עושים פעילות הסברתית ופעילות מניעתית. אנחנו משקיעים 14 מיליון שקל בנושאים האלה ואין לזה אח ורע", אמר קורנפיין.