שרת הספורט, לימור לבנת, כינסה הבוקר (שני) במשרדה בת"א מסיבת עיתונאים, כשעל הפרק תוכנית אסטרטגית חדשה להקמת מתקני ספורט בעשור הקרוב לשימוש הספורט המקצועני והעממי.
בסוף מרץ יצאה הידיעה כי דירקטוריון טוטו-ווינר החליט להגדיל את התקציב משמעותית והוא יעמוד על 150 מיליון ש"ח לבנייה ושדרוג מתקני הספורט בישראל על חשבון כספים שניו מועברים מדי שנה לאיגודים ואגודות הספורט. היום ישבו כל הנוגעים בדבר כולל מנכ"ל הטוטו, עופר פרי, על מנת לגבש תוכנית ראויה שתנצל בצורה הנכונה ביותר את המשאבים הכלכלים.
לשרה לבנת חשובה האג'נדה שבה השדרוג העתידי יסמל נגישות לספורט העממי דבר שישנה אולי במקצת את שגרת החיים נטולי הפעילות של התושבים ובעיקר יזכו להנות מההשקעה הילדים והנוער שיהפכו בתקווה במרוצת השנים לאתלטים.
מומחים מכל הקשת הספורטיבית טוענים כבר מספר שנים כי אחת הבעיות המרכזיות של חוסר ההתקדמות היחסי של ישראל ביחס לשאר העולם היא דלות המתקנים ואיכותם.
לאחר שבשנת 2009 התקציב עמד על 60 מיליון ש"ח החליטו השנה להפיק לקחים ולהגדיל אותו משמעותית עד כדי כך שאם לטוטו יהיו הכנסות נוספות התקציב יכול להגיע עד ל-250 מיליון ש"ח, דבר שאולי ישכיח את הפארסה המתמשכת באצטדיון בנתניה או התחליף שאינו נמצא לאולם הפחים בחולון והרשימה עוד ארוכה.
התוכנית הלאומית החדשה להקמת מתקני הספורט מכוונת לעתיד ורוד ולכן כונתה "מתקנים 2020" והיא טומנת בחובה השקעה כוללת של 5.5 מיליארד ש"ח בעשור הקרוב, שיגיעו מהטוטו, מרשויות מקומיות, ממפעל הפיס, ממשרדי הממשלה ומגופים פרטיים.
תינתן עדיפות לתשתיות לטובת הנוער כשההבדל המהותי בחלוקת עוגת התקציב הוא המעבר מהשקעה של 7 אחוז ל-63 אחוז לטובת מתקנים בגילאי הנוער. כמו כן תהיה פריסה של מאות מתקנים שכונתיים-עירוניים ברחבי המדינה.
היעדים המרכזיים הם פיתוח תרבות הספורט והעלאת שיעור ההשתתפות של בני נוער בספורט תחרותי, שיפור הישגים ברמה הבינלאומית, שיפור חווית הצריכה של הספורט בישראל וקידום תחרויות בינ"ל בישראל.
לבנת אמרה במעמד: "המדיניות שלי היא לתת מענה לצורך הקמת עוד מתקנים במדינה, המתחלקים לעממי, הישגי וקידום הנוער, תוך כדי צמצום פערים של הפריפריה מהמרכז.
"לאחר מיפוי מקיף של מצב המתקנים בארץ, הגענו למסקנות, כמו למשל שלא צריך להקים עוד אצטדיונים אך כן יש צורך להקים מאות אולמות ספורט ברחבי הארץ. מדובר בצורך לאומי והפרוייקט הזה הוא ראשון מסוגו בארץ", סיכמה לבנת.
צחי פישביין, יו"ר טוטו ווינר, הוסיף: "לראשונה יש תוכנית עבודה מתוך תכנון ולא ממקום של פתרונות מיידיים. עיקר המשאבים יילכו לנוער ולנזקקים. פריצת דרך אפשרית היא הקצאה מיידית של כסף במקום הקצאה עתידית, שאמורה להגיע לאחר מספר שנים על מנת לזרז את הבנייה ע"י מימון בנקאי שילווה את הפרוייקט בעזרת ערבויות שלנו".