עסקת המכירה של דגלאס דה סילבה לרד בול זלצבורג היא אחת הגדולות בכדורגל הישראלי. הפועל ת"א תקבל עבור הבלם 2.6 מיליון יורו, שהם 3.2 מיליון דולרים. אין ספק שמדובר בסכום ראוי מאוד עבור הבלם ועד כה רק שתי עסקאות מכירה בתולדות הכדורגל הישראלי הכניסו יותר כסף לקבוצה המוכרת.
המכירה המשתלמת והרווחית ביותר היתה של איגביני יעקובו. מכבי חיפה קיבלה עבור החלוץ מעל שבעה מיליון דולרים תמורתו. בינואר 2003 קיבל נשיא הירוקים, יעקב שחר, תמורתו 400 אלף ליש"ט מיידית ועוד ארבעה מיליון ליש"ט, כשהקבוצה הבטיחה את העליה לליגה האנגלית בסוף העונה. כשנמכר כעבור שנתיים למידלסברו (תמורת 7.5 מיליון ליש"ט) ולאחר מכן לאברטון (11 מיליון ליש"ט), חיפה זכתה בכל פעם לנתח מהעסקה.
אבל יעקובו הוא לא היחידי שיצא מחיפה לאירופה. קפטן הנבחרת, יוסי בניון, עבר לראסינג סנטאנדר, כשבהמשך, עקב מעברו למועדונים באנגליה, ביניהם מועדוני פאר כליברפול וצ'לסי, הרוויחה מכבי חיפה מהעסקאות הללו סכום נוסף.
בקיץ 2007, כשהוא בשיא הצלחתו וחודשים מספר לאחר שקיבל אזרחות ישראלית, רוברטו קולאוטי נפרד ממכבי חיפה לטובת מנשנגלאדבך. שחר לא נותר בדיים ריקות וקיבל תמורת הארגנטינאי קרוב ל-2 מיליון דולרים.
עוד שתי עסקאות ענק בכדורגל הישראלי רשמו הירוקים בשנת 1996. אז נמכר אייל ברקוביץ' תמורת 1.5 מיליון דולרים לסאות'המפטון ואילו חיים רביבו עבר לסלטה ויגו, ששילמה עבורו 1.3 מיליון דולרים.
לצד השליטה של מכבי חיפה, אין לשכוח את העברת השיא שרשמה מכבי תל אביב ב-1998 כאשר מכרה את אבי נמני לאתלטיקו מדריד בסכום שיא לאותה התקופה, 4.5 מיליון דולרים.
בכל הקשור להשבחת שחקנים ומכירתם, גם כאן חיפה שולטת אבל גם התל אביביות הצליחו כמה פעמים בשנים האחרונות להצליח בשיטה זאת. שתי הדוגמאות הבולטות הם של כדורגלנים מאפריקה.
עבור מכירת עמנואל מאיוקה ליאנג בויז ברן קיבלה מכבי ת"א בקיץ 1.6 מיליון דולרים. לפני ארבע שנים וחצי המגן הגנאי ג'ון פנטסיל נפרד מהפועל ת"א לטובת מעבר לאנגליה, לא לפני שהאדומים פוצו ב-1.2 מיליון דולרים.
מלך השערים של כל הזמנים, אלון מזרחי, נמכר ב-1999 לניס תמורת 1.5 מיליון דולרים. מי שנהנו מהכסף היו שוב, חיפה ושחר. האווירון לא נהנה כל כך ובתום שנה עזב את הקבוצה שנקלעה לקשיים כספיים וסכסוכים בין הבעלים. מזרחי חזר ושיחק בבית"ר ירושלים ומשם המשיך לקבוצות קטנות שסייעו לו להשיג את התואר האישי בו חפץ.
המסקנה היא ברורה: מכבי חיפה היא קבוצת הייצוא מספר 1 של הכדורגל הישראלי כשבמועדון משבחים שחקנים שיוצאים לקבוצות גדולות בחו"ל. רק הקיץ נפרדה הקבוצה מעוד שני שחקנים, בירם כיאל ודקל קינן, שעזבו לאי הבריטי ונראה שהאמון שיענקל'ה שחר ואלישע לוי נותנים לשחקנים הצעירים עשוי להשתלם למועדון מבחינה כלכלית.
בשונה מהמעברים של יעקובו, קולאוטי, בניון, ברקוביץ', רביבו ושאר נציגי חיפה ברשימה, דה סילבה לא שדרג את עצמו מקצועית, כמו כלכלית. השכר שלו שודרג פי שלושה, והפועל גזרה קופון די שמן.
השאלה הגדולה היא האם דה סילבה הוא האחרון שייצא לחו"ל מבין כוכבי האלופה. איתי שכטר ימתין ככל הנראה לקיץ לפני שיינסה את מזלו, כאשר סכום העברה שלו מוערך בכשלושה מיליון יורו. כרטיסו של אניימה לא ישבור שיאים שכן הוא מסיים את החוזה שלו בקיץ הקרוב ויהפוך להיות שחקן חופשי וגם גילי ורמוט וערן זהבי מחוזרים. עם זאת, ספק אם יהיה שחקן ישראלי שישבור את השיא של יעקובו.