האח הגדול שבה ביום ראשון אל המרקע בגרסת ה-VIP כשהיא מרתקת את הצופים אל הספה בלי יכולת או רצון לזוז. בין אם אתם בעניין של השידורים המרכזיים בלבד או בקטע של לשלם 8.90 ₪ לצפייה חודשית ממושכת, הנייחות המשתלטת והקילוגרמים שמתווספים לא חייבים להיות חלק מהחבילה גם אם נתקעתם מול הקופסא - שימו לב, יש מה לעשות בנידון! וקחו בחשבון שגיחות קצרצרות למטבח וחיוגים תכופים לדסקס אודות המתרחש בבית האח אינם נכללים בתכנית האימון.
"עד כדי כך?", שואלת ענת הראל, מאמנת כושר ומנחת תוכניות בריאות וכושר בטלוויזיה וברדיו למשמע תופעת הרביצה האינסופית. עם יד על הלב לא חשבנו שאנחנו עד כדי כך מקריבים את גופנו למען תכנית הריאליטי, אבל אם לרגע נעביר את המבט מהמסך אל עצמנו נגלה שוויתרנו על שיעור ספינינג ויוגה כי הם נפלו בדיוק על שעות השידור המרכזי, ומה? שנפסיד את חשיפת המשתתפים? או את ההדחה? מה פתאום! ואם נמשיך את מסכת הוידויים אולי ניווכח שיצא לנו לשבת לא מעט זמן כדי לראות מה כוכי מרדכי מבשלת, מה צבע הלק שנמרח על אצבעותיה של קורין אלאל ואיך מנחם בן שוטף כלים עם כפפות.
בטטת כורסא
"זה כמו שאני יכול ללכת ברחוב ולומר מי איש היי-טק", קובע נדב מאירסון, מנהל מועדון הכושר 'PURE' בתל-אביב, ממציא ומפתח את שיטת "הסמאש קיק בוקסינג", ומי שמוכר לחלקכם כמדריך הכושר בתכנית הטלוויזיה 'לרדת בגדול', "העץ גדל עם הפנים לכיוון השמש, ההייטקיסט עם פנים לכיוון המסך, וה'קאוץ' פוטטו' עם צורה של כורסא על הגב - קאוץ' פוטטו הוא לא סתם מושג, אחרי בערך 40 דקות החזקת הגוף משתחררת ומתחילים לנזול, זה לא כמו שיושבים מתוחים בדייט הראשון, אתה פשוט מרשה לעצמך לרפוס כי אתה בבית ובדומה לשק תפוחי אדמה שנזרק על כורסא אתה מקבל את הצורה שלה".
הראל מצידה מתארת את תוצאות הרביצה כ"הפוך על הפוך", "ספורט מספק המון יתרונות, הגוף נראה צעיר מגילו האמיתי וכשעושים את ההפך בקיצוניות זה מזיק, השרירים של אנשים שיושבים שעות בלי לזוז מתנוונים, המערכת החיסונית שלהם חלשה יותר והם סובלים מכאבי גב ובנוסף מנשנשים אוכל בלי לשים לב". לטענתו של מאירסון הצורך ללעוס גורר נשנוש מתמשך והחשש להפסיד חלק מהתכנית לא מוביל את הצופה לבשל מטעמים במטבח אלא יותר בכיוון של להרים את השפופרת ולהזמין ג'אנק פוד.
תכנית פעולה
שלא תטעו לחשוב, לא מאירסון ולא הראל נמנים על אלו שיטיפו לכם להפסיק את הבהייה הממושכת ולראייה מאירסון שמגדיל לעשות ומתוודה על התמכרותו לעונה הראשונה, הצצתו התכופה בערוץ 20 וההיגמלות כתוצאה מעזיבתו של צבר שהותירה את התכנית לטעמו של מאירסון נטולת דיאלוגים עמוקים ורווית אינטריגות. יחד עם זאת השניים ימהרו להציע מגוון צעדים שיעזרו לכם "להילחם" בהשלכות הרביצה.
הראל מציעה שאם כבר לנשנש אז לעשות את זה בריא - פירות יבשים עדיפים על ממתקים, ופירות טריים בכלל עדיפים על בייגלה וחטיפי 'זבל' למיניהם, לשתות הרבה מים ולהיות מודעים לנשנוש יתר שאורב מעבר לפינה, באשר לפעילות גופנית תוך כדי היא מציעה: "המכורים הקשים צריכים לדאוג לעשות פעילות גופנית מינימום ארבע פעמים בשבוע במשך שעה כדי לפצות על הרביצה. אם כל כך קשה להיפרד מהטלוויזיה, אפשר ללכת מולה על הליכון ולשים אוזניות כדי שלא יפריעו".
מאירסון מחלק את תכנית האימון לשלושה חלקים: פעילות תוך כדי צפייה – "אם כבר שמת רגל על השולחן תנסה להגיע עם היד, ותבצע כל מתיחה שלמדת עוד בבית הספר. או אפילו תנסה לעשות פוש אפ תוך כדי צפייה במסך – זה זוועה, לא נורא".
הפסקות יזומות - "אם כבר הלכת למטבח ואתה מכין אוכל, תעשה כמה כפיפות בטן או מתיחות".
עוגנים – "לקבוע שלוש פעמים בשבוע בשעה קבועה לצאת עם חבר או חברה לאיזושהי פעילות, גם ריקודי עם זה מבורך. אפשר אפילו לקבוע מוקדם בבוקר כדי לא לפספס את דיירי הבית מצחצחים שיניים או את שימי תבורי ישן עם אצבע בפה".
הבשורות הטובות שתכנית הריאליטי האהובה עליכם, זו שהספקתם להתגעגע אליה מהרגע שסיימה את עונתה הראשונה חוזרת. השאלה איך אתם חוזרים אליה מהעונה שעברה, כבדים יותר? כואבים יותר? חלשים יותר? "בסופו של דבר ייגמר האח הגדול", מתריעה הראל, "והצופים יגמרו בארבעה, חמישה קילו עודפים ועם גוף שמבוגר בשבע שנים", אך הבשורות הטובות עוד יותר שזה לא בלתי הפיך, אז קדימה חברים לעבודה!