למרות הזכייה של ספרד בגביע העולם בקיץ האחרון, הליגה הספרדית מדורגת רק רביעית מבין הליגות שיזכו לבונוס מפיפ"א על השתתפות שחקנים במונדיאל.
40 מיליון דולר חילקה פיפ"א ל-400 המועדונים ששלחו שחקנים לאליפות העולם בקיץ האחרון ובסוף השבוע פירסם הארגון את פירוט החלוקה להתאחדויות השונות, שיעבירו את הכסף לקבוצות. במונדיאל הבא בברזיל, הסכום יעלה ל-70 מיליון. כל קבוצה תקבל 1,660 דולר על שהות בת יום של כדורגלן משורותיה בדרום אפריקה.
כהוכחה נוספת להיותה הליגה הטובה בעולם, ההתאחדות האנגלית קבלה את הסכום הגבוה ביותר בשל השתתפות שחקני הפרמייר ליג, 5.95 מיליון דולר. המועדון האנגלי שזכה לסכום הגבוה ביותר הוא צ'לסי עם 760 אלף דולר (מקום שלישי מבין כלל הקבוצות) ומיד אחריו ליברפול עם 695 אלף דולר.
שישה שחקנים מהפרמייר ליג נכללו בסגל נבחרת הולנד, שהגיעה עד לגמר: רפאל ואן דר וארט, דירק קאוט, רובי ואן פרסי, ג'וני הייטינחה, נייג'ל דה יונג וראיין באבל, שסיפק מזומנים עבור ליברפול למרות שלא ראה דקה אחת של מגרש בדרום אפריקה.
הבונדסליגה היא הליגה ששלחה את מספר השחקנים השני למונדיאל, מה שיזכה את ההתאחדות הגרמנית ב-4.74 מיליון דולר. הקבוצה הבולטת שם היא באיירן מינכן, שתקבל על שחקניה במונדיאל 778 אלף דולר. גם כאן היתה נציגות בולטת בנבחרת האוראנג' שהגיעה עד הגמר - מארק ואן בומל, אריאן רובן ואלג'רו אלייה.
אז למרות העובדה כי משורות מועדוני 'לה ליגה' הגיעו כל 23 שחקני סגל אלופת העולם, ההתאחדות הספרדית תחלק רק 3.69 מיליון דולר למועדוניה, לעומת 3.88 מיליון דולר שיזרמו להתאחדות האיטלקית.
בכל זאת כדאי להזכיר כי ברצלונה היא הקבוצה שתזכה לסכום הגדול ביותר על הופעת שחקניה במונדיאל, 866 אלף דולר. כזכור, שישה שחקני בארסה נטלו חלק פעיל בגמר, כולל כובש שער הניצחון, אנדרס אינייסטה. כדורגלן נוסף שהשתתף וזכה, הצטרף אליה אחרי המונדיאל: דויד וייה. ריאל מדריד תקבל 678 אלף דולר מפיפ"א.
ההתאחדות הבכירה שאינה מאירופה היא יפן, המדורגת שביעית, אחרי צרפת והולנד, ותזכה לתשלום של 1.19 מיליון דולר. ההתאחדות הארגנטינית רק במקום ה-12 (תקבל 758 אלף דולר) וזו של ברזיל (298 אלף דולר) במקום ה-25, אחרי מעצמות כדורגל כמו הונדורס וצפון קוריאה. ההתאחדות הישראלית תקבל 224 אלף דולר, 27 בדירוג.