מה הופך מועדון כדורגל לגדול באמת? האם מדובר במספר האליפויות והגביעים? כמות הקהל שמגיעה לעודד במגרשים והטבעת הרחבה יותר של אוהדים התומכים מהבית? או אולי מועדון מפואר הוא כזה שחברות מוכנות לשפוך עליו הרבה מאוד כסף תמורת חסות?
באיירן מינכן, שתנסה היום לשמור בבית על היתרון שהשיגה מול פיורנטינה במסגרת שמינית גמר ליגת האלופות, עונה על שלושת הקריטריונים המוזכרים כדי להיחשב לקבוצת צמרת. עבור חסות על מועדון הפאר מבוואריה יש מי שמוכן לשלם לא מעט. באיירן היא הקבוצה שזוכה לתשלום החסות הגבוה ביותר בעולם עבור קבוצת כדורגל.
בנובמבר האחרון חתמה באיירן על חוזה חסות עם דויטשה טלקום, לפיו חברת התקשורת הגרמנית תשלם למועדון 37.3 מיליון דולר (25.5 מיליון ליש"ט) לעונה עד 2013.
בכך שברה באיירן את השיא שהיה שייך לליברפול בתחום זה, בזכות הסכם חסות עם סטנדרד צ'ארטרד, קבוצת בנקאות עולמית, שמשלמת למועדון האנגלי קצת יותר מ-20 מיליון ליש"ט לשנה, לתקופה של ארבע שנים. חוזה דומה ערכה מנצ'סטר יונייטד עם Aon, סוכנות הביטוח הבינלאומית, על סך 80 מיליון ליש"ט לארבע שנים.
טבלת המועדונים המובילים מבחינת סכומי החסויות חופף לכל רשימה אחרת של מועדוני הכדורגל המובילים באירופה, כאשר רק ברצלונה נעדרת מהרשימה. לא צריך לדאוג לקטלונים, אשר שיתוף הפעולה שלהם עם נייקי חורג מהסכמי חסות רגילים ושווה, לפי הערכות, 189 מיליון דולר (כ-130 מיליון ליש"ט) לתקופה של שבע שנים.
ריאל מדריד מדורגת רביעית בזכות העיסקה עם ענקית ההימורים Bwin עם 55 מיליון ליש"ט לשלוש שנים ואחריה: יובנטוס וחברת הדלקים Tamoil עם 75 מיליון ליש"ט לחמש שנים, צ'לסי עם סאמסונג בחוזה חסות על סך 37.5 מיליון ליש"ט לשלוש שנים, ההסכם של מנצ'סטר סיטי עם חברת התעופה מהאמירויות Etihad Airlines שעומד על 24 מיליון ליש"ט לשלוש שנים וארסנל, שמינית בדירוג, בזכות חוזה עם חברת תעופה אחרת מנסיכויות המפרץ, Emirates, בסכום של 100 מיליון ליש"ט ל-15 שנה.
ספונסרית אחרת של באיירן, חברת המכוניות הגרמנית אאודי, תשלם למועדון 135.6 מיליון דולר תמורת 9 אחוזים ממניותיו. אאודי תחל את לשלם החודש ותסיים ביולי 2011. ספונסרית נוספת, אדידס, בעלת 10 אחוזים ממניות באיירן.
בתוך כך, ובהתאם למסורת הגרמנית לפיה הקולטורה לא פחות חשובה מהממון, הודיע השבוע יו"ר באיירן, קרל היינץ רומיניגה, על התוכניות במינכן לפתוח מוזיאון שיתאר את ההיסטוריה של המועדון. "אנחנו עובדים במלוא הקיטור על הפרוייקט. לא נקרא לו מוזיאון, אלא עולם של חוויה", אמר רומיניגה והוסיף כי המקום צפוי להיפתח למבקרים בעוד כשנה.