כפי שהוכח לא פעם, בני אדם זקוקים לתגמולים חומריים להגברת המוטיבציה. כמובן שכדורגלנים אינם יוצאי דופן בכך. אז במה מוכנות המדינות השונות לתגמל את נבחרותיהן כדי להמריצן לזכיה למונדיאל?
באופן מעט מפתיע, דווקא ארה"ב מובילה בנושא זה. הנבחרת האמריקנית תתוגמל ב-19.9 מיליון דולר במקרה ששחקניה יחוללו סנסציה ויניפו את הגביע בעוד חודש. אם ארה"ב תזכה, יקבל כל שחקן בסגל הנבחרת מעל 865 אלף דולר. אם היאנקיז יגיעו לשלב שמינית הגמר, תתוגמל הנבחרת ב-4.4 מיליון דולר, כאשר העפלה לשלב רבע הגמר תהיה שווה עבורה כ-5 מיליון דולר.
גם זהות הנבחרת שבמקום השני בכל הקשור לתגמולים די מפתיעה, לא רק בשל סיכוייה הנמוכים לזכות אלא בעיקר כי מדובר בנציגה של אחת המדינות העניות ביותר שתופיע במונדיאל, נבחרת גאנה.
התאחדות הכדורגל במדינה הבטיחה לשחקנים מענק של 18 מיליון דולר אם "הכוכבים השחורים" יניפו את הגביע בדרא"פ.
הבונוס הגבוה שהובטח לספרד, לפי רבים, הפייבוריטית לזכיה, עורר גל של מחאה במדינה הנמצאת במשבר כלכלי ובמצוקת אבטלה. מדובר במענק על סך 15.9 מיליון דולר, אך כעת מסתבר כי לא מדובר בסכום הגבוה ביותר וכאמור, לפחות שתי נבחרות הבטיחו מענקים מנופחים יותר.
נבחרת פייבוריטית נוספת, ברזיל, תזכה לבונוס של 8.7 מיליון דולר במקרה של זכיה, ואילו באנגליה מסרבים לחשוף את סכום המענק אך לפי הערכות מדובר על בונוס בגובה של 15 מיליון דולר. בכל מקרה הכדורגלנים האנגלים לא יהנו מהמענק מכיוון שהתאחדות האנגלית הציבה תנאי שאם וכאשר תזכה אנגליה במענק, השחקנים ייאלצו למסור את הכסף לתרומה.
זכיה של גרמניה תעניק לחניכיו של יואכים לאב בונוס על סך 7.3 מיליון דולר. לניגרים הובטחו 2 מיליון דולר שיקבלו בכל מקרה בגין השתתפותם ובונוס של 4.3 מיליון דולר במקרה של זכיה. יש לציין כי כל הסכומים יתחלקו בין 23 כדורגלני הסגל הנכללים בנבחרות השונות.