בפיפ"א לא משעמם לרגע. נשיא ארגון הכדורגל העולמי, ספ בלאטר, סיפק אתמול בראיון לסוכנויות הידיעות בציריך לא מעט כותרות הקשורות לשינויים שברצונו לחולל במתכונת המונדיאל ובכדורגל בכלל. השאלה אם לא מדובר רק בהסטת האש מההחלטות מעוררות המחלוקת על מארחות המונדיאלים ב-2018 ו-2022.
בלאטר לא פוסל חזרה לשיטת 'שער הזהב' במשחקי הנוק אאוט באליפות העולם, לפיה שער בהארכה קוטע את המשחק ומעניק את הניצחון לקבוצה המבקיעה. "היו אנשים שאהבו את זה", אמר בלאטר. הנושא ייבחן יחד עם נושאים אחרים שאמורים להפוך את הכדורגל לאטרקטיבי יותר במסגרת פאנל מומחים מיוחד שזכה לשם המפוצץ "כוח משימת הכדורגל 2014".
על הקמת הפאנל הוחלט באוקטובר, בעקבות ביקורת על התצוגות ההגנתיות במונדיאל האחרון בדרום אפריקה, בו שמונה משחקים הסתיימו ללא שערים, שישה מהם התקיימו בשלב המוקדם. את הפאנל צפויים להרכיב אגדות כדורגל כפרנץ בקנבאוואר, פלה, בובי צ'רלטון וג'ורג' וואה.
רעיון שער הזהב, שבאנגלית זוכה לשם צבעוני יותר, 'מוות פתאומי' (sudden death), קרם עור וגידים בפיפ"א מאותן סיבות בדיוק ב-1993. בזכות שיטה זאת זכתה גרמניה ביורו ב-96 וצרפת עשתה את אותו הטריק ארבע שנים לאחר מכן.
אולי זה רק צירוף מקרים, אבל אותה תקופה ניפקה את המונדיאל בו הובקעה כמות השערים הגבוה ביותר (צרפת 98) ואת הנבחרת שכבשה הכי הרבה בעשרים השנה האחרונות, ברזיל ב-2002. השיטה בוטלה ב-2004.
רעיון נוסף שנבחן הוא שינוי שיטת הניקוד במונדיאל. "כרגע מעניקים שלוש נקודות על ניצחון ואחת על תיקו. זה משהו שאפשר לדון עליו ולהחליט". שלוש נקודות לניצחון הוענקו החל מ-1994, במטרה לגרום לנבחרות תמריץ עבור ניצחון, אחרי המונדיאל ההגנתי והמשמים של איטליה 1990.
בלאטר גם התייחס ל"ליגות הארוכות מדי ולמשחקים הרבים מדי שקבוצות מקיימות, דבר שמביא לקונפליקטים בין המועדונים לנבחרות. נציגי המועדונים מתלוננים שהשחקנים חוזרים עייפים או פצועים". בעלי הקבוצות משלמים כסף רב לשחקנים ואינם זוכים לפיצויים הולמים.
כדורגלנים מהמועדונים המובילים באירופה משתתפים בכ-70 משחקים רשמיים בעונה, ברמה הגבוהה ביותר. כאשר לעונה מוסיפים גם משחקים בינלאומיים, שם במקרים רבים רמות האינטנסיביות והלחץ אף גבוהים יותר, אין פלא כי יש שחקנים שקורסים. גם בלאטר מבין שפגיעה בכדורגלנים הינה מכה קשה לענף ומעוניין בפיתרון לבעיה ומעבר לכך, חושש מגל של תביעות מצד המועדונים.