ההעברות הגדולות בתקופה האחרונה בשוק השחקנים האירופי, הביאו גם את פיפ"א לשקול מחדש את הנהלים בתחום. בארגון החליטו לבצע שינוי מקיף בשיטה, כאשר הכוונה היא להשיק טכנולוגיה מודרנית שמטרתה פיקוח הדוק יותר על עיסקאות ההעברה של שחקנים, תוך נסיון למנוע עסקאות מפוקפקות או בלתי חוקיות.
עידן הכסף הגדול גרם לכך שחוזי העברות השחקנים שוברים שיאים ומושכים את רף המחירים בשוק כלפי מעלה. בעקבות זאת עלתה חשיבותם של הגורמים המעורבים בעיסקאות, כמו סוכני שחקנים, רואי חשבון, עורכי דין ומתווכים שונים.
רוב העיסקאות היו כמובן על בסיס חוקי וכשר, אך כאשר מתבצעות פעילויות רבות ולא מעט כסף מחליף ידיים, לא נפקד גם מקומן של עיסקאות מפוקפקות. הבעיה המטרידה של פיפ"א היא הכסף הלא חוקי, החוזים הסמויים, סוכנים לא חוקיים, עיסקאות עם צד שלישי שמשמש כ"איש קש" או כגורם בעל אינטרס ברווחים.
מרקו ויליגר, מי שממונה בפיפ"א על הצד החוקתי של העסקים, אמר כי ארגון הגג של הכדורגל ישקיע מעתה מאמצים רבים יותר בניהול ההעברות של הגופים החברים בפיפ"א, ויתמקד פחות במדינות שאינן חברות.
עוד אמר ויליגר, כי הפוקוס יהיה משמעותי יותר על קבוצות ועל שחקנים בודדים. "לעיתים המציאות התפתחה בצורה שונה ממה שמחייבת הרגולציה", הוא מבהיר, "אז במקום לתקן כל הזמן את הקיים, אנו מחויבים להנחיל שיטה חדשה לגמרי שתעזור לנו לנהל את העסק".
ככל הידוע, תחליף הטכנולוגיה החדשה את שיטת "תעודת המעבר" שהיתה שרירה עד כה וכללה את הסכמי הנייר עליהם חתומים השחקן והמועדון. כל תיק של שחקן בהעברה יכלול את פרטי השחקן המלאים, את פרטי העיסקה, הכסף ששולם וכן כל העמלות ששולמו לסוכנים וכל פרטי חשבונות הבנק הרלוונטים לעיסקה.
בחודשים האחרונים התבצעה תקופת הרצה למערכת החדשה והיום פיפ"א אומרת כי 100 התאחדויות בעולם מתוך 208 החברות בארגון כבר נכנסו לעידן החדש. הדד-ליין לכל ההתאחדויות נקבע ל-20 במרץ 2010, כאשר פיפ"א הדגישה כי בכל פעילות שתיראה לה חשודה או מפוקפקת היא תמהר להעביר את הנתונים שיש לה לרשויות המדינה המעורבת, כולל לנציגי המשטרה הבינלאומית אינטרפול.