לקראת פתיחת עונת הכדורגל בשבוע הבא (21 באוגוסט) נערך היום (שלישי) בפרקליטות המדינה דיון שעסק בהתמודדות עם הקריאות הגזעניות והאלימות המילולית במגרשי הספורט.
במהלך הדיון הוצגה תמונת המצב בתום עונת הספורט הקודמת ודרכי ההתמודדות של ההתאחדות והקבוצות עם אלימות מילולית באירועי ספורט. הוחלט על דרכי פעולה במישור הפלילי, המנהלי והמשמעתי כדי להיאבק בתופעה, החל מפתיחת העונה.
על פי נתונים שהוצגו בדיון בעונה האחרונה ניכרה עליה בתופעת האלימות המילולית, זאת לעומת מגמת ירידה בשלוש העונות שקדמו לה. הנתונים הראו כי בעוד שקריאות "מוות לערבים" פחתו, ישנן קריאות אחרות, חמורות לא פחות.
כמו כן, בעקבות פעילות אכיפה משמעותית של המשטרה, ניתן להצביע על ירידה משמעותית עד כדי העלמות של תופעת הנפת שלטים אלימים וגזעניים. יש לציין כי איסור השימוש בשלטים שונים מעורר מחאה בקרב האוהדים במגרשים, הטוענים לפגיעה בחופש הביטוי.
עוד צוין בדיון כי ישנה פעילות מבורכת מצד קבוצות מסוימות, כגון מכבי חיפה, העורכות קמפיינים הסברתיים למניעת אלימות בספורט. עם זאת עדיין נשמעות על ידי אלפים במגרשים קריאות גזעניות רבות.
בדיון הציגו נציגי המשטרה את פעולות האכיפה הננקטות על ידם, כולל הרחקה ממגרשים (לרבות מבעוד מועד) של אוהדים בעייתיים. המשטרה מסרה כי מתחילת העונה הורחקו 38 אוהדים (האוהדים הורחקו לעונה ולעיתים אף לשלוש עונות), לרבות הרחקות עקב קריאות גזעניות. ישנם אוהדים שהורחקו אפילו בערב המשחק, על בסיס מידע מודיעיני, וזאת למשחק בודד.
יש להדגיש כי בעקבות חוק למניעת אליפות בספורט, יצומצם בעונה הקרובה באופן דרמטי מספר השוטרים במגרשים, לטובת סדרנים ואנשי ביטחון אזרחיים.
לדברי מנכ"ל ההתאחדות לכדורגל, אורי שילה, הדרך שהוכיחה את עצמה כיעילה ביותר למניעת התופעה, היא באמצעות העמדה לדין משמעתי בזמן אמת של הקבוצות שאוהדיהן קראו קריאות גזעניות או אלימות, בפני בתי הדין של ההתאחדות.
שילה ביקש כי בכל משחק בו יתרחשו אירועים כאלה, יתעדו דוחות המשטרה את האירועים ויועברו להתאחדות. לפיכך, לקראת העונה הבאה הוחלט על דרכי הפעולה הבאות: בכל משחק בו נשמעים שירים גזעניים, או קריאות גזעניות או ביטויי אלימות מילולית חמורה, הדבר ייתפס כ"אירוע חריג" המחייב דיווח להתאחדות לכדורגל, אפילו אם הדבר מתרחש לעיתים קרובות.
כמו כן נקבע כי יש לפעול לעיכוב של אוהדים שיבצעו עבירות של הסתה לגזענות או התבטאות גזענית אסורה ולפתיחת תיקי חקירה לאוהדים אלה.
במסגרת המאבק במיגור התופעה תעשה המשטרה שימוש באמצעי צילום, לתיעוד תופעות גזעניות ותבחן שימוש בחומרים שתועדו על ידי כלי התקשורת. המשטרה תפעל לבצע פעולות יזומות לטיפול בתופעה, בפרט באירועים מועדים לפורענות ובתחילת העונה. בנוסף נבחנת האפשרות לפתוח בחקירה גם בנוגע לפרסומים גזעניים המופיעים באתרי אינטרנט של אוהדי הקבוצות.
כן נקבע כי בכל חצי שנה יעבירו המשטרה וההתאחדות דיווח חצי שנתי לפרקליטות בו יפרטו את היקף התופעה והפעולות שננקטו על ידם.