בעקבות ההסתייגות של חבר הכנסת, דב חנין, על החשיבות של האוהדים וקביעת מעמדם, בדיון בתיקון לחוק הספורט, פנו ארגוני האוהדים אל שרת הספורט, לימור לבנת, בדרישה שתכליל את הנושא בחוק שהיא יוזמת. בחקיקה כיום אין הגדרה למעמד האוהדים ומידת השפעתם והתיקון שיוזמת לבנת עוסק רק בטוהר המידות של הגורמים המקצועיים בענפי הספורט.
ארגוני האוהדים פנו אל לבנת בבקשה לתמוך בהסתייגות של ח"כ חנין, שהציע לקבוע סמכויות לאוהדים. יו"ר ארגון 'היציע' שי גולוב, כתב בשם 16 ארגוני אוהדים: "אין עוררין על כך שהאוהדים עומדים בלב ליבה של פעילות המועדונים, ומהווים מרכיב משמעותי בפעילות זו. לאוהדים זיקה מיוחדת לקבוצות ויש להבטיח שמירה על האינטרסים הלגיטימיים שלהם בפעילות הקבוצות.
עוד מציין גולוב במכתבו כי "גם בפסיקת בתי המשפט המחוזיים בישראל הוכרה 'זכות העמידה' של אוהדים בסוגיות של ניהול תיקון בקבוצות, וכן נקבע כי גם תאגיד פרטי המחזיק בבעלות על מועדון כדורגל אינו פטור מחובות ונורמות השאובות מן המשפט המנהלי-ציבורי לאור אופיו הייחודי והקהילתי של מועדון כדורגל".
במשרד הספורט לא חושבים שצריך להסדיר את נושא האוהדים בחקיקה, בשלב זה לפחות. מהמשרד נמסר בתגובה: "אנחנו מעודדים את שילובם והגברת מעורבותם של ארגוני האוהדים בענפי הספורט בישראל ורואים בכך צעד חיובי מאוד אשר יש בו כדי לסייע במיגור תופעת האלימות בספורט".
"בימים אלה אף פועל המשרד להשלמת תקנת התמיכה של המועצה למניעת אלימות בספורט על מנת שהמשרד יוכל יהיה לתמוך כספית בפעילות ארגוני אוהדים. נושא הכנסת אוהדים לניהול קבוצות מצוי בבחינה בלשכה המשפטית של המשרד", הוסיפו.
ארגון היציע פנה גם אל ח"כ אלכס מילר, יו"ר ועדת החינוך, התרבות והספורט של הכנסת, שניהל בשבוע שעבר את הדיון בנושא חוק טוהר המידות של לבנת. כחבר קואליציה מילר לא יתמוך בהסתייגות של חנין ליוזמה הממשלתית, אך אינו פוסל תמיכה בחנין אם זה יגיש הצעת חוק פרטית בנושא. "באופן כללי אני חושב שאוהדים צריכים להיות חלק ממנגנון קבלת ההחלטות", אמר מילר.