סערה באי הבריטי, כאשר עולות טענות לחבלה מכוונת של הצעת האנגלים לארח את המונדיאל מצד רשת BBC, שצפויה לפרסם תחקיר לא מחמיא על פיפ"א, יומיים בלבד לפני ההחלטה על זהות המארחות.
לפי תחקיר של התוכנית 'פנורמה' ברשת הבריטית, שלושה בכירים בפיפ"א, שצפויים לקחת חלק בהצבעה המכריעה בחמישי, מעורבים בפרשיות שוחד. מדובר בנשיא הפדרצייה האפריקאית, איסה היאטו, יו"ר ההתאחדות של דרום אמריקה, ניקולאס לאוס מפראגווי וריקרדו טישיירה מברזיל. טענות מופנות גם לסגן נשיא פיפ"א, ג'ק וורנר מטרינידד טובגו.
עד הפרסום, ההערכות דיברו על כך שוורנר והיאטו יצביעו עבור אנגליה, אך כעת, לאחר הפרסום בכלי התקשורת הבריטים, קיים סימן שאלה גדול באשר להחלטתם. חברי הוועדה מדרום אמריקה צפויים לתמוך בכל מקרה בהצעה המשותפת של ספרד ופורטוגל.
ההאשמות החמורות נוגעות לטישיירה, כאשר לפי התחקיר הועברו לכאורה 6.1 מיליון ליש"ט לחברה בבעלותו. בפנורמה נטען עוד כי לאוס זכה לתגמול של 450 אלף ליש"ט ואילו היאטו קבל 13 אלף ליש"ט. הטענות נגד וורנר הן על כך שספסר בכרטיסים.
ההאשמות לא יכולות להוביל לחקירה פלילית עקב התיישנות, שכן הפרשות נוגעות לאירועים בשנים 1989 עד 1999. עם זאת, יש בהן כמובן כדי להטיל דופי בהתנהגות הבכירים. מדובר גם בטענות שחלקן כבר הושמעו בתקשורת בגרסאות שונות בעבר.
ראש הממשלה של אנגליה, דייויד קמרון, צפוי להיפגש עם וורנר בניסיון להחליק את הפרשה ולשכנעו לתמוך בכל זאת באנגליה.
יו"ר הקמפיין האנגלי למונדיאל 2018, אנדי אנסון, הודה כי התחקיר פגע בשאיפות האנגלים. "כמובן שאני מאוכזב. מדובר בקבוצה קטנה של 22 או 23 בוחרים. אם אתה פוגע באחד, יש לכך השפעה על אחרים, זה בלתי נמנע. זה לא עזר לנו להשיג קולות". בהודעה רשמית מטעם מארגני הקמפיין שיצאה מאוחר יותר נמסר כי מדובר ב"טענות היסטוריות שאין להן קשר להליך הנוכחי. זה צריך לגרום למבוכה ל-BBC".
לעומת זאת, דייויד בקהאם נשמע רגוע ובטוח בסיכויי ארצו: "יש הרבה אנשים כמו הנסיך ויליאם שעובדים קשה. בסוף היום מה שיקבע זה מה עשינו בכל הקמפיין". גם נשיא אופ"א, מישל פלאטיני, התייחס לפרשה ואמר כי לדעתו, לתוכנית התחקירים "לא תהיה השפעה על החלטת פיפ"א".
כזכור, תחקיר 'סאנדיי טיימס' שחשף שחיתות בהליך בחירת המארחות, הביא להשעייתם של שניים מחברי הוועדה הבוחרת של פיפ"א.