מכון וינגייט רכש במאה אלף שקל מערכת חדשנית לבחינת כוח מתפרץ וקואורדינציה, בה משתמשות קבוצות דוגמת מילאן, ליברפול וצ'לסי.
מערכת האופטו-ג'אמפ (Optojump) שבחנה עד כה כדורגלנים כמו דידייה דרוגבה וזלאטן איברהימוביץ', נכנסת לשימוש גם עבור ספורטאים ישראלים, כאשר את המבדקים הראשונים זכו לעבור בנות נבחרת הכדורעף של 'פרויקט זלינגר'.
היכולת להפיק כוח רב בפרק זמן קצר היא מדד חשוב בענפי ספורט רבים, כגון כדורסל, כדורגל, כדורעף ואתלטיקה, ולכן בענפים אלו שמים דגש רב על שיפור כוח מתפרץ בכל גיל ובכל רמת ביצוע. פיתוח ושיפור מיטבי של יכולת זאת ורבות אחרות, כגון מהירות, זריזות וקואורדינציה, אינו מבוסס רק על אימון אלא גם בצורך בטכניקות מדידה תקפות, מהימנות אשר יאפשרו מדידת היכולות השונות בצורה מדויקת ועקבית.
כיום נמצאות בשימוש מגוון שיטות למדידה ולהערכה של כוח מתפרץ אך שיטות אלו מוגבלות ולא תמיד מהימנות. המערכת החדשנית שהחלה לפעול במכון וינגייט מורכבת משתי יחידות (משדרת וקולטת), מעשרות עיניות הקולטות את תנועת הספורטאי ומשתי מצלמות וידאו המתעדות את המבדק.
הבדיקה כוללת מבחני ניתור שונים, כאשר המערכת מודדת את זמן המעוף של הספורטאי מרגע הניתור ועד הנגיעה חזרה בקרקע, זמן תאוצה, אורך צעד ומדדים נוספים. היתרון הגדול של המערכת הוא שאת תוצאות הבדיקה ניתן לראות מיד, כך שהספורטאי והמאמן יכולים להפיק לקחים ולשפר את הנדרש במהלך האימון.
לדברי ד"ר רותי פילץ בורשטיין, מנכ"לית מכון וינגייט: "מערכת האופטו-ג'אמפ הינה הטכנולוגיה החדשנית ביותר המהווה כלי מדידה תקף ומהימן אשר מאפשר מדידת יכולת גופנית בצורה מדויקת ועקבית ולמעשה מביאה את יכולות המעבדה אל השטח".