נציגי פיפ"א הגיעו אתמול ליפן, הראשונה מתוך 12 מדינות, המועמדות לארח את המונדיאלים ב-2018 ו-2022, בהם יבקרו בשבועות הקרובים. בכל מדינה, או צמד מדינות המארחות במשותף, יבקרו הנציגים ארבעה ימים.
המשלחת של פיפ"א הכוללת חמישה חברים התרשמה באוסקה מטכנולוגייה חדשנית ושימוש באנרגיה ירוקה. כן הוצגה למשלחת תוכנית להקמת איצטדיון ידידותי לסביבה בעיר שבמערב יפן, עם 83 אלף מקומות ישיבה.
ראש עיריית אוסקה, קוניו הירמאטסו, הודיע כבר כי לא יוותר על בניית האיצטדיון, גם אם הצעתה של יפן לארח את מונדיאל 2022 לא תתקבל.
אוסקה, העיר השלישית בגודלה ביפן, נחשבת היסטורית לבירה הכלכלית של הקיסרות, האצטדיון מתוכנן להיבנות סמוך לתחנה המרכזית בעיר, מקום הומה אדם בו עוברים כ-2.5 מיליון נוסעים בכל יום. בעבר היה אצטדיון בעיר ששימש בעיקר משחקי בייסבול אך זה נסגר ב-1988. שנה לפני כן הספיק מייקל ג'קסון לעשות שלוש הופעות באצטדיון, יום אחר יום.
אחרי שיסיימו את ביקורם באוסקה יעברו לטוקיו, ומשם, ב-22, תקפוץ המשלחת של פיפ"א למדינה נוספת המועמדת לאירוח המונדיאל ב-2022, דרום קוריאה. ב-30 באוגוסט עד ה-2 בספטמבר תבקר המשלחת בספרד ופורטוגל, המועמדות לארח את המונדיאל של 2018. שאר המדינות המתחרות על אירוח המונדיאל בעוד שתמונה שנים שיזכו בקרוב לפיקוח מצד אנשי פיפ"א: הולנד ובלגיה, אנגליה ורוסיה.
בארה"ב, מתחרה של יפן על 2022, ישהו נציגי פיפ"א ב-6-9 בספטמבר, וארבעה ימים לאחר מכן יבקרו מועמדת נוספת לאירוח אותו מונדיאל, קטאר. מדינה נוספת שמתחרה על האירוח ב-2022 היא אוסטרליה. עקב המועמדות של סין לארח ב-2026, נפגע מעמדן של המדינות מאסיה, בשל העדפת פיפ"א לא להעניק ליבשת מסויימת לארח פעמיים ברציפות. עובדה זאת מעניקה לארה"ב יתרון מסויים במרוץ ל-2022.
באוסטרליה מסרבים להתרגש מהמועדות של סין ורואים עצמם כיבשת נפרדת. "אוסטרליה זו היבשת היחידה שעדיין לא אירחה מונדיאל", אמר השבוע דובר התאחדות הכדורגל במדינת הקנגורו. ב-2 בדצמבר יחליטו בפיפ"א על זהות המארחות ב-2218 ו-2022.