משרד החוץ פועל כדי למנוע את החיבור בין ברצלונה לקרן הקטארית, החשודה במימון החמאס. בינתיים דרך הפעולה של משרד החוץ היא העברת מידע ומסרים לתקשורת הספרדית, כדי להפעיל לחץ ציבורי על הנהלת ברצלונה וכך לבטל את הסכם הספונסר עם קרו הפיתוח של קטאר.
מאמצי משרד החוץ החלו לשאת פרי, כאשר היום פורסמה כתבת פרופיל לא מחמיאה על הקרן הקטארית ב'אל מונדו', אחד מכלי התקשורת הגדולים בספרד ומחר צפויה להופיע כתבה נוספת בעלת אופי שלילי על הקרן, בעיתון הנפוץ בקטלוניה, 'לבאנגוורדיה'.
ישראל מסתמכת על קביעת משרד הביטחון כי הקרן מעבירה כספים לחמאס. בנוסף הקרן הקטארית מעניקה מלגות לימוד אצל המטיף האיסלאמי יוסוף אל קרדאווי, שנחשד בהסתה לבצע פעולות טרור נגד ישראלים.
בעקבות קביעת משרד הביטחון, הקרן הקטארית אינה בעלת מעמד חוקי בישראל וגם בארה"ב, קנדה ואוסטרליה. לעומת זאת, במדינות האיחוד האירופי אין איסור חוקי לפעילות הקרן, כך שלישראל אין כלים משפטיים למנוע מברסה לחתום על ההסכם עם הקרן ונציגיה מהמדינה שתארח את המונדיאל ב-2022.
ישראל גם תתקשה להפעיל לחץ פוליטי על ספרד ואירופה בעניין זה, בשל מצבה הבינלאומי הרעוע, שלא לדבר על לחץ כלכלי. לפיכך, בחרו במשרד החוץ כאמור לפעול באמצעות העברת מידע לעיתונאים על הקרן והצפת כלי התקשורת בנושא מעורר המחלוקת.
לישראל יש קייס לא רע. האיחוד האירופי כלל את חמאס כארגון טרור ב-2003 ובעקבות זאת מדינות האיחוד לא מקיימות מגעים רשמיים עם הארגון אלא בדרגים נמוכים בלבד. מכאן, ישראל יכולה ללחוץ על הנקודה הזאת, של קרן המסייעת במימון טרור ולהציג זאת כבעיה כלל עולמית ולא ישראלית בלבד.
במשרד החוץ מקווים כי החוזה עדיין לא נחתם והדברים אינם סופיים. הסכם הספונסרשיפ אמור להיכנס לתוקפו מתחילת העונה הבאה. אמנם הצדדים הכריזו על הסכם, הגבוה בתולדות חסויות הכדורגל, בסך 165 מיליון יורו, אך לא ברור אם חתמו על כל הסעיפים הרלוונטיים.
בכל מקרה, גם כעת ובתקשורת הספרדית, בברצלונה לא מגיבים לפרסומים שקושרים את הספונסר החדש שלהם עם החמאס וארגונים מוסלמים קיצוניים נוספים.
גורם במשרד החוץ הוסיף כי "בכוונתנו ליצור דיון ציבורי נרחב כדי שהציבור הספרדי יבין את הדבר הזה ואחריו גם הנהלת ברצלונה. כנראה שהם לא מבינים. ברגע שהם יבינו אני מקווה שישכילו לעשות את הצעד הנכון. אין משהו שאפשר לעשות מבחינה פוליטית".