היום בסמוך לחצות, שעון ישראל, תיקבע אלופת אירופה בכדורגל. בין אם הזוכה תהיה מנצ'סטר או ברצלונה, המרוויחה הגדולה ממפעל ליגת האלופות היא הכלכלה האירופית. 310 מיליון אירו, זה הסכום שהכניסה ליגת האלופות השנה לאירופה, ולהזכירכם, מדובר בשנת מיתון. בשנה שעברה, לשם הדוגמא, עמדו ההכנסות על 267 מיליון אירו.
פרופ' סימון צ'אדוויק, מומחה לכלכלת ספורט מאוניברסיטת קובנטרי, טוען כי המשבר הכלכלי דווקא מגדיל את ההכנסות של אופ"א, משום שהוא מושך יותר ויותר אנשים לצפות בכדורגל, ספורט עממי ופשוט, ויוצר קהילות וארגונים חדשים של אוהדי כדורגל. "גמר ליגת האלופות מוכיח שהכדורגל יכול לגבור על המשבר הפיננסי", הוא אומר.
אך גם לשתי הפיינליסטיות לא צריך לדאוג. צ'לסי וארסנל, שהודחו בשלב חצי הגמר על ידי ברצלונה ומנצ'סטר בהתאמה, יכולות לנשוך את השפתיים מקנאה. אלופת אירופה תגרוף לכיסה 110 מיליון אירו, שיגיעו מפרסומות, חסויות, זכויות טלוויזיה, גידול במכירת כרטיסים – וכן, גם תגמול כספי על הזכייה בגביע.
הקבוצה שתסיים במקום השני תוכל להתנחם בסכום לא מבוטל של 65 מיליון אירו. אולי זה לא שווה את התחושה של להניף את גביע האלופות לעיני קהל משולהב באולימפיקו, אבל מדובר בלא מעט כסף שעוזר לנגב את הדמעות.
ואפרופו האולימפיקו – רומא, העיר המארחת, גם היא צפויה להנות מהכסף הגדול שמביאה איתה ליגת האלופות. צ'אדוויק מעריך כי אירוח הגמר יכניס לרומאים 45 מיליון אירו, שיבואו כתוצאה מהמוני האוהדים שיציפו את העיר ויגבירו את המכירות בבארים, בחנויות ובבתי המלון.
העיר מנצ'סטר האפורה זקוקה לכסף יותר מעיריית ברצלונה העשירה, וראש עיריית מנצ'סטר ודאי יחזיק אצבעות הערב לשדים האדומים. גם הוא יודע שהזכייה בתואר תניב לעיר שממנה באה האלופה סכום של כ-15 מיליון אירו.