מנצ'סטר יונייטד עדיין מועדון הספורט ששווה הכי הרבה כסף, למרות השנה הקשה שעברה עליו. כך לפי מגזין פורבס, שדירג את 50 מועדוני הספורט בעלי הערך הרב ביותר ולצד זאת את רשימת הספורטאים הרווחיים ביותר.
הדבר הבולט ביותר בפרוייקט של פורבס הוא השליטה של ענף הפוטבול. כל 32 מועדוני ה-NFL נמצאים ברשימה, בעיקר הודות להסכם זכויות השידור שמבטיח להן 4 מיליארד דולר מדי שנה. בניגוד לכדורגל האירופי למשל, כספי השידור מחולקים בין קבוצות ה-NFL שווה בשווה.
גם ברשימת הספורטאים המרוויחים אין חדש, כאשר טייגר וודס במקום הראשון עם 105 מיליון דולר. שני ברשימה הוא המתאגרף הבלתי מנוצח פלויד מייוות'ר, עם 65 מיליון דולר. קובי בראיינט שלישי ברשימה עם 48 מיליון דולר, בעיקר בשל החולצה שלו, הנמכרת ביותר מבין כוכבי ה-NBA בארה"ב, אירופה ואסיה.
רביעי בין הספורטאים שחקן הגולף פיל מיקלסון עם 46 מיליון דולר ואחריו שם מעט מוכר יותר לחובבי הספורט בישראל, דייויד בקהאם עם 44 מיליון דולר. רוב הרווחים השנה הגיעו מקווי ההלבשה התחתונה ומוצרי הטיפוח של בקס. שישי ברשימה עם 43 מיליון דולר רוג'ר פדרר, באחת השנים הפחות טובות שלו בסבב אבל עם זכיה באוסטרליה הפתוחה ולא פחות חשוב, קמפיינים מתגמלים לנייקי, ווילסון ורולקס.
האיש הרע של עולם הכדורסל, קינג ג'יימס, שביעי עם 42.8 מיליון השנה, בעיקר בגלל הסכומים שמשלמות נייקי, קוקה קולה ומקדונלדס לקמפיינים בכיכובו של לברון. משלימים את עשרת המרוויחים: המתאגרף מאני פקיאנו (42 מיליון דולר), הקווטרבק של הניו יורק ג'איינטס אלי מאנינג (40 מיליון) וטרל סוגס מבאלטימור רייבנס (NFL) עם 38.3 מיליון דולר. הכדורסלן הבא ברשימה אחרי לברון הוא חברו לקבוצה בעונה שעברה, שאקיל אוניל, עם 31 מיליון, במקום 17.
הכדורגלן הפעיל הגבוה ברשימה הוא כריסטיאנו רונאלדו עם 35.8 מיליון דולר. יריבו על תואר הכדורגלן הטוב בתבל כיום, לאו מסי, הרוויח 27 מיליון ומדורג 26 ברשימה. שלישי בין הכדורגלנים ו-31 בדירוג הכללי הוא קאקה עם 25.6 מיליון.
ומהפורטוגלי לקבוצתו לשעבר - מנצ'סטר יונייטד, המועדון בעל השווי הגבוה ביותר לפי פורבס, 1.83 מיליארד דולר והכנסות של 456 מיליון דולר. חישוב הערך הסתמך על כמות האוהדים המשוערת של היונייטד ברחבי העולם, כ-139 מיליון איש. לגלייזרים יש מועדון נוסף ברשימה טמפה ביי בוקנירס מליגת ה-NFL המוערך בלמעלה ממיליארד דולר.
במקום השני מועדון הפוטבול דאלאס קאובויס עם 1.65 מיליארד דולר. בעשיריית המועדונים הגדולים יש עוד חמישה מליגת ה-NFL: וושינגטון רדסקינס (רביעית עם 1.55 מיליארד דולר), ניו אינגלנד פטריוטס (חמישית בדירוג המועדונים, בעלת ערך של 1.36 מיליארד דולר), ניו יורק ג'איינטס, ניו יורק ג'טס ויוסטון טקסס.
שני מועדוני כדורגל מצטרפים למנצ'סטר יונייטד: ריאל מדריד במקום השישי עם 1.32 מיליארד והכנסות של 563 מיליון דולר ואילו ארסנל במקום השמיני עם 1.18 מיליארד, הכנסות של 369 מיליון ורווח תפעולי שכל חברה יכולה להתקנא בו, מעל מאה מיליון דולר.
משלימה את העשירייה קבוצת הבייסבול ניו יורק יאנקיס שבמקום השלישי עם 1.6 מיליארד דולר שווי. גם בעשירייה השניה יש שליטה של מועדוני הפוטבול, עם תשעה מתוך העשרה. יוצאת הדופן היא קבוצת מכוניות המרוץ פרארי מקבוצת פיאט, שמדורגת 16 עם שווי של 1.05 מיליארד דולר. הרוכב הבולט של פרארי, קימי ראייקונן, מדורג 14 בין הספורטאים המרוויחים השנה עם 34 מיליון.
ברצלונה רק במקום ה-25 עם שווי של כמיליארד דולר. סך הכל 9 מועדוני כדורגל ברשימה, חמישה מועדוני בייסבול, שתי קבוצות כדורסל, שתי קבוצות מוטוריות ושליה מוחלטת של הפוטבול כאמור. מבין הרוויחים השליטה של הכדורסלנים דווקא עם 15 ספורטאים.