לדרבי חוקים משלו, אומרת הקלישאה. אך ספק אם ממציא הביטוי השגור התכוון לכך בקרב הניטש בין שניים ממועדוני הפרמייר-ליג של לונדון, ווסטהאם וטוטנהאם.
הפטישים והתרנגולים נאבקים על הזכות להשתמש באצטדיון האולימפי החדש של לונדון כמגרשם הביתי. המירוץ הזוגי הזה קיבל תפנית חדה בסוף השבוע כאשר גורם שלישי, שאינו מתחום הספורט, הגיש הצעה לרכוש את האצטדיון המפואר מיד אחרי המשחקים האולימפיים.
אצטדיון סטרטפורד בלונדון נבנה על מנת לשמש כמתחם התחרויות המרכזי באולימפיאדת 2012. באצטדיון, שבנייתו הושלמה בדיוק לפני שלוש שנים בעלות כוללת של כ-537 מיליון ליש"ט, יש מקום ל-80 אלף צופים, מה שהופך אותו לשלישי בגודלו בבריטניה, אחרי וומבלי ואצטדיון טוויקנגהאם, המארח משחקי רוגבי חשובים.
דייויד גולד ודייויד סוליבאן, הבוסים של אברהם גרנט בווסטהאם, הצהירו בתחילת השנה עם השתלטותם על המועדון, על שאיפתם להפוך את סטרטפורד למבצרם של הפטישים. בזכות הצעתם בגובה מאה מיליון ליש"ט, שכללה הקטנת מספר המושבים ל-60 אלף, יחד עם הכרתו לטובת משחקי כדורגל בינלאומיים ותחרויות אתלטיקה וקריקט, נחשבה עד לא מזמן לפייבוריטית.
בקיץ נכנסו לתמונה טוטנהאם ובעליה, ג'ו לואיס ודניאל לוי, המעוניינים לשפץ ולהרחיב את ה'וויט הארט ליין'. במקביל, שוקלים השניים אפשרות לעבור לסרטפורד, בעסקה משותפת עם ענקית מוצרי החשמל הגרמנית AEG.
כעת דווח בבריטניה כי גורם עסקי, ששמו טרם נחשף, הגיש הצעה לשימוש בהיכל הספורט המשוכלל אחרי אולימפיאדת לונדון. לפי ההצעה, החברה מעוניינת להפעיל את האיצטדיון כמקום אירוח לתחרויות ספורט ומופעי בידור.
התכנון המקורי מדבר על אצטדיון מודולרי, שלאחר ההאולימפיאדה חלק גדול מהמבנה יפורק ומספר המושבים בו יצומצם לכ-25 אלף. אצטדיון סטרטפורד ממוקם על אי, 9 ק"מ צפון מזרחית ממרכז העיר, כאשר מערכת גשרים מחברת אותו לשאר חלקי הכפר האולימפי.