טייגר וודס ממשיך זו השנה השמינית ברציפות להיות הספורטאי העשיר בעולם עם הכנסה של 110 מיליון דולר בשנה האחרונה. כך עולה מדירוג "פורבס" השנתי, שמפרסם את שמות 20 הספורטאים בעלי ההכנסה הגבוהה ביותר בעולם. וודס מראה שוב שבעולם המקצועני לא צריך להצליח יותר מדי על המגרש, או אפילו להיות עליו, כדי לגרוף את הקופה הגדולה. ההכנסות של הגולפאי האמריקני מפרסים כספיים בטורנירי גולף צנחו ל-5 מיליון דולר בלבד ב-2009, בגלל שרוב השנה היה מושבת בשל פציעה. איך שמר טייגר בכל זאת על ההכנסות שלו? הסכמי הפרסום שלו עם נייקי, AT&T, ג'נרל מוטורס ופפסי וחסויות נוספות מבטיחות לו 105 מיליון דולר עוד לפני שחבט חבטה אחת.
טייגר גם בדרך לקבוע היסטוריה נוספת: ב-13 שנות הקריירה שלו הוא הכניס סך של 900 מיליון דולר, כך שבשנה הבאה הוא יהפוך לספורטאי הראשון שחוצה רף הכנסות של מיליארד דולר. וכל זה כשהוא בן 34 בלבד.
למרות שאת ההשפעה העיקרית של המיתון אפשר יהיה לראות רק בדירוג הבא, הרי שגם בדירוג הנוכחי מרגישים שינוי מגמה. 20 הספורטאים המרוויחים בעולם הכניסו יחד השנה 789 מיליון דולר, ירידה של אחוז אחד לעומת השנה הקודמת. ההכנסה המינימלית שאפשרה לספורטאי להיכנס לדירוג השנה היא 30 מיליון דולר (הסכום שהרוויח רונאלדיניו, קשר מילאן שסוגר את הדירוג). הרשימה הפעם כוללת 5 שחקני NBA, 3 גולפאים, 2 כדורגלנים, 2 נהגי נאסקר, 2 נהגי פורמולה, 2 מתאגרפים, 2 שחקני בייסבול, טניסאי (רוג'ר פדרר) ורוכב אופנועים (ולנטינו רוסי). אף שחקן מה-NFL לא נכנס הפעם לדירוג, למרות שליגת הפוטבול האמריקנית היא הליגה המכניסה בעולם.
למרות שהכדורגל הוא הענף הפופולארי בעולם, מבחינת "הקצפת" הכדורגלנים רחוקים מהפסגה - רק כדורגלן אחד (דייויד בקהאם) נמצא בעשירייה הראשונה. הסיבה העיקרית: שחקני הכדורגל חיים בשוק האירופי ולא האמריקני, ובאירופה שוק החסויות עדיין מפותח הרבה פחות מזה שבארה"ב. העוצמה של שוק החסויות האמריקני מתבטאת גם בדירוג כולו: שישה מהעשירייה הראשונה הם ספורטאים אמריקנים.
הנשים עדיין בחוץ
הרשימה מראה שהספורט ברמות של הכסף הגדול עדיין שייך לעולם הגברי - אין אף ספורטאית שנכנסה לרשימת ה-20. הטניסאית הרוסיה מריה שראפובה רק מתקרבת עם הכנסה של 26 מיליון דולר בשנה. להבדיל מהגברים, הטניס הוא הענף היחיד שבו נשים מצליחות לעשות קצת כסף - שלוש הספורטאיות המרוויחות בעולם הן טניסאיות: אחרי שראפובה מדורגת סרינה וויליאמס עם 14 מיליון דולר, ואחריה אחותה ונוס וויליאמס עם 13 מיליון דולר.
מי שמצליח לסחוט את הקריירה הרבה מאד שנים אחרי הפרישה הוא מייקל ג'ורדן - הכדורסלן האגדי מדורג במקום השלישי עם הכנסה של 45 מיליון דולר, בעיקר בזכות החוזה עם נייקי שייצר בשנה שעברה את המהדורה ה-23 של נעלי ה"אייר ג'ורדן".
מבחינת רווחים פר-זמן עבודה, האגרוף הוא הענף המשתלם ביותר ברמות הגבוהות: מאני פאקאיו מהפיליפינים הכניס 40 מיליון דולר משני קרבות שערך תוך שלושה חודשים. המתאגרף אוסקר דה לה הויה, שמדורג במקום ה-13, הכניס 30 מיליון דולר מקרב אחד שנמשך 31 דקות ושממנו ירד מנוצח...