בעקבות טעויות השיפוט הרבות במונדיאל עד כה, שתיים מהן גסות במיוחד בשלב שמינית הגמר, עולה שוב שאלת השימוש בטכנולוגיית עזר והשמרנות של הכדורגל לעומת ענפי ספורט אחרים.
אם בטניס ובפוטבול אמריקאי טכנולוגיית 'הוק איי' וצפייה בשידור חוזר באמצעות וידאו מסייעת להקטין את מספר הטעויות עד למינימום, למה בכדורגל לא בעצם?
לצד הקיפאון בכדורגל בכל הקשור לשימוש בטכנולוגייה, ענפי ספורט אחרים התקדמו עם הזמן והתאימו את עצמם לאפשרויות שמקנה העת המודרנית. בעיקר נעשה מאמץ בקרב הקברניטים של ענפי הספורט השונים לתת לצופה חוויה שלמה. זאת בניגוד לכדורגל, בו הצופה רואה שהשופט טעה, אך מרגיש חסר אונים עקב חוסר היכולת של שופט כדורגל להיעזר באמצעים ולשנות את החלטתו.
בתחרויות מירוץ המכוניות של נאסקר (NASCAR) התקינו מצלמות בתוך הרכבים כבר ב-1979. מאוחר יותר הוצבו מצלמות גם על פגושי המכוניות, על מנת לתת לצופה חווייה קרובה ככל האפשר לזה שעובר נהג המירוצים.
בהוקי קרח הרצון לספק את רצונם של צופי הטלוויזיה הביא לשינוי יסודי באלמנטים הבסיסיים של ענף הספורט הזה. הצופים התלוננו שקשה להם לעקוב אחר הדסקית, העיגול הקטן שמשמש את שחקני ההוקי בתור כדור, אז רשת פוקס המשדרת את המשחקים הכניסה לבוך הדסקית בטרייה, המאפשרת לצופי הטלוויזיה, ורק להם, לראות את הדסקית בצבעים כחול ואדום.
תגובות חובבי ההוקי לשינוי אגב לא היו אחידות ויצרנית בירה מקנדה אף השתמשה בנושא כמושא פארודי לאחת הפרסומות שלה.
גם בפוטבול, ענף הידוע בעזרים הטכנולוגיים שלו, כולל שימוש בשבעה שופטים ומסכי וידאו המסייעים לשופטים, החליטו ללכת לקראת צופי הטלוויזיה. הטקטיקה הבסיסית של הפוטבול היא התקרבות איטית לעבר שער היריב, כאשר לכל קבוצה יש ארבעה ניסיונות להתקדם עשרה יארדים. אם הצליחה, הקבוצה נהנית מארבע נסיונות נוספים וכן הלאה.
מ-1998 רשתות הטלוויזיה משרטטות עבור הצופים קו צהוב המסמן כמה יארדים נדרשים לקבוצה התוקפת כדי לצולח את המכסה ולהמשיך להתקדם. מדובר בטכנולוגיה פשוטה יחסית שזכתה לפופולאריות רבה בקרב חובבי הפוטבול.
נדמה כי טכניקת ה'הוק איי' (עין הנץ) נמצאת איתנו מאז ומתמיד, אך רק מאז 2007 באוסטרליה, נעשה שימוש בטכנולוגיה בטורניר גראנד סלאם כדי לערער על פסיקות השופט. הטכנולוגיה מאפשרת לראות במדוייק היכן נחת הכדור, כאשר לכל טניסאי מותר לדרוש שתי בדיקות הוק איי בכל מערכה.
המערכת מתבססת על טריאנגולציה, שיטה למדידת שטח באמצעות משולשים, כאשר ארבע מצלמות מיוחדות המסוגלות לצלם במהירות גבוהה במיוחד עובדות בתיאום כדי להראות את מסלול הכדור ומיקום נחיתתו על המשטח. 'ההוק איי' נחשב להצלחה והוא אהוב על אוהדי טניס ושחקנים כאחד.
עם זאת, שימוש בעבר בטכנולוגיה הזאת היה מונע רגעים בלתי נשכחים מצד ג'ון מקנרו, שהיה ידוע בהתפרצויות הזעם שלו לעבר השופטים.
גם בקריקט הוכנס שינוי בעשור האחרון, כאשר לשני השופטים הנמצאים בתוך המגרש צורף שופט שלישי, היושב וצופה במשחק באמצעות מסך וידאו ויכול להתערב ברגעי מחלוקת.