קטאר, המדינה הקטנה מהמפרץ הפרסי שמוכרת לישראלים בעיקר כמקום מושבה של תחנת הטלוויזיה, 'אל ג'זירה', נראית כפייבוריטית לזכיה באירוח המונדיאל ב-2022.
אחרי ההתפשטות של פיפ"א לצפון אמריקה, המזרח הרחוק ואפריקה, רק טבעי עבור ארגון הכדורגל לפנות גם אל נציגה מהעולם הערבי, שוק חדש ורב פוטנציאל שאפשר לכבוש.
משפחת המלוכה השולטת בחצי האי, אל ת'אני, משקיעה לא מעט בספורט ורואה חשיבות גדולה באירוח תחרויות שונות לקידום מעמדה הבינלאומי ויחסי הציבור של קטאר. מאז 2008 נערך בדוחא טורניר המאסטרס בסבב המקצועני לטניס נשים ובמרץ השנה התקיימה אליפות העולם באתלטיקה באולמות, בנוסף על תחרות האתלטיקה היוקרתית השנתית בדוחא, במסגרת 'ליגת היהלום'.
בינואר הקרוב תקיים קטאר ניסוי כלים נוסף לקראת האירוע הגדול הצפוי ב-2022, כשתארח את אליפות אסיה בכדורגל. הגמר יתקיים באצטדיון ח'ליפה, בעל 50 אלף מקומות, הגדול והמפואר בקטאר נכון לעכשיו, בו גם נערכות תחרויות ליגת היהלום, לשעבר הגרנד פרי.
במקרה שקטאר תזכה, אצטדיון ח'ליפה, שרק ב-2005 עבר מתיחת פנים, ישופץ ויורחב ל-70 אלף מקומות.
האצטדיון הגדול ביותר מתוכנן להיבנות בלוסאיל, העיר החדשה ביותר בחצי האי, שנוסדה לפני חמש שנים, 15 ק"מ צפונית מדוחא. העיר צפוייה לשמש כביתם של 250 אלף תושבים. בתחומה ייבנה אצטדיון בן 86 אלף מקומות, שנראה שיהפוך לפיל לבן לאחר המונדיאל.
כן מתוכננים להיבנות שלושה אצטדיונים חדשים בדוחא, בעלי נפח של כ-45 אלף מקומות כל אחד, כאשר אצטדיון נוסף בעיר, אל גרפה, צפוי לזכות בהכפלת מספר מושביו.
סך הכל חמישה אצטדיונים יארחו משחקים בדוחא, מה שעלול להיות נקודת התורפה של קטאר, מדינה קטנה בעלת עיר אחת גדולה, שאינה יכולה לפזר את המשחקים על פני מקומות רבים כמו גרמניה, דרום אפריקה או אפילו הולנד ובלגיה. מדובר במדינה בעלת 1.7 מיליון תושבים, כשלמעלה משליש מהם עובדים זרים. קטאר תצטרך לשכנע את פיפ"א כי ביכולתה לקלוט מספר רב של מבקרים, כמות שתתקרב לאוכלוסיית המדינה.
אבל מה שבעיקר מעניין את פיפ"א זה כסף ובקטאר מדברים בשפת הכלכלה הגלובלית המוכרת כל כך לאנשי ארגון הכדורגל. מי שמוביל את ההצעה הקטארית, חסן אל תווארדי, העריך כי קיום מונדיאל במדינה יתרום לעליה בשווי זכויות השידור באסיה, התעניינות רבה יותר בענף שתביא רבים ממערב אסיה למגרשי הכדורגל, כשחקנים וכצופים, מה שיביא בסופו של דבר לגידול של 10 מיליארד דולר בהכנסות פיפ"א.
בעיה נוספת היא מזג האוויר החם והיבש שחוצה בקיץ את רף 40 המעלות. הקטארים נערכים לפיתרון סביבתי, שירתום את אנרגיית השמש לקירור האיצטדיונים, בדרך שתהיה נוחה הן לקהל והן לנבחרות המשתתפות.
קטאר נחשבת למדינה מתונה ונאורה יחסית לאזור בו היא נמצאת, בין סעודיה לאיראן. מנהיגי המדינה הבטיחו כי לא ימנעו השתתפות של ישראל אם זו תעפיל לאליפות. כמו כן הבטיחה כי לא תמנע הגשת אלכוהול, האסור על פי חוקי האיסלאם.