חלון ההעברות באנגליה הגיע לסיומו, כאשר אקורד הסיום היה מלווה במערכת מושלגת שירדה לפתע על האי הבריטי וצבעה אותו בלבן מרהיב ולא שגרתי. למרות החששות כי המיתון הכבד ישפיע משמעותית על עיסקאות ההעברות, בסופו של דבר התברר כי הקבוצות קבעו שיא ההעברות חדש בפרמייר ליג.
הקבוצות השקיעו, על פי דו"ח של דלויט ופרסומים בטיימס, סכום שיא שהגיע ל- 160 מיליון ליש"ט. במקומות אחרים פורסם כי הסכום אף גבוה יותר ועומד על 178 מיליון ליש"ט.
לפני 4 שנים עמד סכום חלון ההעברות על 50 מיליון ליש"ט בלבד ואילו בשנה שעברה על כ-148 מיליון ליש"ט. רוב מוחלט של הסכום הוציאו שתי קבוצות, הסיטי וטוטנהאם, שפשוט לא עשו חשבון בחלון החורף האחרון – ורבים באנגליה סבורים כי אם המיתון יימשך זו עלולה להירשם כהשקעה שכולה טעות אחת גדולה.
הקבוצה שהשקיעה הכי הרבה ברכש היא מנצ'סטר סיטי בזכות הבעלים החדשים והעשירים שלה מנסיכויות הנפט. הקבוצה השקיעה 52 מיליון ליש"ט ברכש שחקנים, וזה עוד אחרי שההעברה המתוקשרת של קאקה בשווי 108 מיליון ליש"ט לא יצאה בסופו של דבר אל הפועל.
הסיטי הביאה בין השאר את וויין ברידג', קרייג בלאמי, נייג'ל דה יונג ושיי גיבן והיא מחליפה בראש טבלת ההוצאות את צ'לסי של רומן אברמוביץ', שבשנים האחרונות הוציאה מיליונים במועד החורף, ועתה כפי שהודיעה מראש, לא היתה חלק מהמשחק. צ'לסי שיחררה 7 שחקנים, ביניהם וויין ברידג' ובן סהר.
טוטנהאם הוציאה 47 מיליון ליש"ט והיא שניה בדירוג ההוצאות. העברתו של קין מליברפול, המוערכת ב-15 מיליון ליש"ט, הקפיצה את סעיף ההוצאות של הקבוצה, שקלטה חמישה שחקנים חדשים.
ארסנל קלטה לשורותיה את ארשבין, כוכבה של זניט סנט פטרסבורג, שמספר קבוצות רדפו אחריו בשנה האחרונה. יונייטד קלטה בעיקר את זוראן טוסיץ' ואדם לאציץ' מפרטיזן. האחרון הושאל חזרה לקבוצת האם שלו כדי שיצבור זמן משחק.