ככל שמתקרב מועד פתיחת המונדיאל, גוברות ההכנות של כוחות הביטחון המיוחדים בדרום אפריקה לסיכול פיגוע טרור פוטנציאלי במדינה במהלך המשחקים.
מארחת הגביע העולמי בכדורגל מוקפת ברצועת חוף באורך של 2,798 ק"מ וחולקת גבול משותף עם שש מדינות על פני 4,862 ק"מ נוספים, מה שהופך אותה לחשופה במיוחד עבור ארגוני טרור. מסוקים החגים באוויר, כחלק מתרגילים המדמים התמודדות מול כנופיות טרור, היוו מראה שכיח בערים כמו קייפטאון בתקופה האחרונה.
תופעה מדאיגה נוספת שמאיימת על ביטחון הטורניר הוא מספרם הגבוה של השוהים הבלתי חוקיים בדרא"פ. לפי מחקר שנערך בעיר פרטוריה עולה כי 5 עד 8 אחוזים מהאנשים בדרא"פ הינם שוהים בלתי חוקיים ומספרם נאמד בין 2.5 ל-4.1 מיליון איש.
כדי להתמודד עם הטרור והפשע הגואה במדינה ולהבטיח את ביטחון התיירים הרבים (כ-360 אלף), ביניהם גם אלפי ישראלים, השקיעה ממשלת דרא"פ 170 מיליון דולר.
לצורך השמירה על הסדר והאבטחה יעבדו מסביב לשעון 44 אלף שוטרים בחודש המשחקים, רובם ייצמדו לנבחרות והאוהדים. מאה רכבי BMW ממוגנים ומשודרגים הועמדו לצורך המשימה, כמו גם עשרה מל"טים (מטוס ללא טייס) ושישה מסוקים.
"עשינו את המקסימום להבטיח את הרמה הגבוהה ביותר של ביטחון במהלך האליפות", אמר לאחרונה מזכ"ל פיפ"א, ג'רום ואלקה, ושר המשטרה המקומי, נאתי מתתווה, הוסיף ש"אנו ערוכים לכל מקרה, אם זה טרור, או פשע, נטפל ביד קשה וללא רחמים".
שיעור מעשי הרצח במדינה הוא אחד הגבוהים בעולם, 37.2 לכל מאה אלף איש, פי שבעה יותר מבארה"ב. בסה"כ דיווחה המשטרה על כ-250 אלף מקרי רצח מאז סוף שלטון האפרטהייד ב-1994. לקראת המונדיאל נערכה המדינה בתוכנית מיוחדת, ובשלוש השנים האחרונות עלה תקציב המשטרה ב-14 אחוז בכל שנה, כאשר לכוחות הביטחון ניתנת יד חופשית יותר לטפל בקשיחות במקרים בשטח.