העבודה על הדשא ביפו העבירה את התל אביביות לר"ג, שם משחקות גם שתי הקבוצות מפתח תקווה את משחקיהן הבייתיים ויצרה השבוע עומס באטדיון הלאומי. איפה הדשא ירוק יותר? מדריך חקלאי קצר.
זקני רמת גן לא זוכרים מתי האצטדיון הלאומי שבעירם היה פופולארי כל כך. מכבי ת"א אירחה באצטדיון את הפועל ר"ג, הפועל ת"א התארחה אצל מכבי פ"ת, גם כן בר"ג שמשמש כמגרשה הביתי בשל הריסת אצטדיון האורווה.
באמצע השבוע ישחקו בר"ג עוד פעמיים במסגרת גביע הטוטו ובשבת וראשון הבא יתקיימו שם עוד שני משחק ליגה. סך הכל שישה משחקים על כר הדשא בתוך קצת יותר משבוע. וכל זאת למה? בגלל שזרוע הדשא בבלומפילד. מזל שלבני יהודה יש את האצטדיון בשכונת התקווה, אחרת היה שם ממש צפוף השבוע.
מדובר במונח שימושי למדי בז'רגון הספורטיבי אך מי שאינו בקיא בנגזרות החקלאיות של עולם הכדורגל להלן הסבר קצר. במדינה חמה כמו ישראל שותלים דשא קיץ מזן ברמודה, שמתפתח במזג אוויר חמים. כשהאקלים מתקרר והטמפרטורה יורדת מתחת ל-20 מעלות הדשא נכנס למעשה לתרדמת החורף שלו, וקורה לו דבר דומה לעצים בשלכת, הדשא הירוק הופך ללבן ומפסיק להתפתח.
בשל כך, עם חילופי העונות, זרעו בבלומפילד זרעים של דשא חורפי, שעמיד גם במזג אוויר קריר וצבעו וצמיחתו אינם נפגעים. לקראת שובו של הקיץ חוזרים לדשא הפופולארי למגרשי ספורט מסוג ברמודה.
מדובר בתהליך בין שבועיים לשלושה שבועות ועלותו, מבחינת החומרים המושקעים, מוערך ב-15 אלף שקל, כולל דשנים. מיד לאחר חזרתו של בלומפילד לפעילות ב-2 בנובמבר, בדיוק בזמן כדי לארח את שאלקה במסגרת ליגת האלופות, יעבור אצטדיון ר"ג שזרוע. "אנחנו שומרים על תיאום בין המגרשים, כשנסיים עם בלומפילד נתחיל בר"ג", אמר ניר פרצלינה, מנכ"ל היכלי הספורט לשעבר.
בבחירה בתזמון השזרוע ניתנת תשומת לב גם ללוח המשחקים של הקבוצות. "אני לא אעשה שזרוע כשיש דרבי תל אביבי, כאשר בלומפילד משמש כבית של שתי הקבוצות, עדיף לעשות בזמן של משחקים חדשים", מוסיף פרצלינה. לדבריו, העומס כעת על ר"ג לא משפיע על איכות הדשא. לטענתו, בבלומפילד יש מספר כמעט זהה של משחקים באופן קבוע.