חשבתם שאבי לוזון המציא את הגלגל? יכול להיות שכן, אבל לאחר שההברקה בדמות הגדלת הליגה ושיטת הקיזוז נוסתה על שפן הניסויים - הליגה הישראלית - גם חיות אחרות רוצות להשתתף בניסוי. בכירי הכדורגל בסקוטלנד דנים בימים אלה באפשרויות לעשות שינוי במבנה הליגה המקומית, כאשר האפשרות הריאלית ביותר כרגע היא הרחבת מספר הקבוצות המשתתפות בליגה.
בליגת העל הסקוטית מתמודדות 12 קבוצות, כאשר לפי יוזמת מנכ"ל הליגה ניל דונקסטר, שתוגש עד תחילת חודש נובמבר, יעלה מספרן ל-14, במקביל לשינויים נוספים במבנה כלל ליגות הכדורגל במדינה. מלבד הרצון להגביר את התחרותיות, מקווים הסקוטים להגדיל כך את אטרקטיביות המועדונים המקומיים ולהביא להשקעות מבחוץ בדומה למתרחש אצל האחות הגדולה מדרום.
במסגרת השינויים המוצעים, הליגה השניה בסקוטלנד תכלול גם היא 14 קבוצות במקום עשר בלבד כיום בעוד מתחתיה תיעשה פריסת ליגות אזוריות אשר יהיו מקצועניות באופן חלקי ובהן תותר השתתפותן של קבוצות המילואים של המועדונים הבכירים. בקבוצות אלה יהיה דגש לשיתוף שחקנים צעירים, כדי לנסות ולהחזיר את הנבחרת הסקוטית לימיה היפים בצמרת האירופית.
ברעיון להגדלת הליגה לא מסתיים הדמיון אל הליגה של לוזון. לפי המוצע, לאחר 26 מחזורים, יתחלקו הקבוצות על פי מיקומן לפלייאוף עליון ותחתון. שמונה המועדונים המובילים את הטבלה ימשיכו להתמודד ביניהם על האליפות ועל המקומות המוליכים למפעלים האירופיים ואילו שש הקבוצות מהתחתית ילחמו בינן לבין עצמן נגד הירידה.
נכון לעכשיו, עדיין לא ברור אם הקבוצות יתחילו את שלב הפלייאוף עם מספר הנקודות אותו צברו במשחקי הליגה הרגילה אך ככל הנראה יתבצע קיזוז מסויים. שינוי נוסף שייכנס ככל הנראה לתוקף הוא הקדמת פתיחת העונה, כדי לאפשר למועדונים להגיע מוכנים יותר אל המפגשים מול היריבות באירופה. לאישור כל השינויים דרוש רוב של לפחות 11 מועדונים מהליגה הבכירה.
יש לציין כי רק לפני 12 שנים נעשה שינוי במבנה הליגות בסקוטלנד, כאשר הוקמה הפרמייר ליג הסקוטית בהשתתפות 12 קבוצות, שהחליפה את הליגה הראשונה של סקוטלנד, בה היו עשר קבוצות בלבד.