'שלום הילד בספורט', זו כותרתו של כנס שייערך מחר (שני) ביוזמת שלומית גיא, שערכה את עבודת הדוקטורט שלה באנגליה כדי לחקור כיצד הצליחו בממלכה להדביר את תופעת החוליגניזם בכדורגל.
גיא בילתה במשך שנה באקדמיות הכדורגל של צ'לסי וארסנל ומסקנתה כי לא ענישה היא הדרך להפחתת האלימות במגרשים, אלא באמצעות חינוך. "ועדת החקירה שחקרה את תופעת החוליגניזם באנגליה קבעה כי אוהדים מחקים את התנהגות השחקנים", אמרה גיא. לפיכך, חשיבות מוסדות החינוך שמעצבים את הכדורגלנים, גבוהה מאוד בכל הקשור למלחמה באלימות.
"בישראל מעדיפים להעניש וזה לא אפקטיבי", אומרת גיא על הטיפול המקומי בפרשיות האחרונות. "ללא חינוך ובלי להראות כיצד יש לנהוג כלום לא ישתנה. הדרך היחידה לשינוי היא באמצעות תהליך של חינוך", או במילים אחרות - שימוש גם בגזר ולא רק במקל. גיא, שרופת כדורגל, נמנעת מלהגיע למגרשים בארץ: "מביאים יס"מניקים ותנאים גרועים, לא כיף לבוא לאצטדיון".
הכנס יפתח בהרצאה של ד"ר דנה פוגץ', חברת מזכירות והנהלת ההתאחדות לכדורגל, תחת הכותרת 'מודעות לפגיעות אצל ילדים באמצעות ספורט'. בהמשך ישא דברים הדיאטן ליאור מני, שמייעץ היום למכבי חיפה ונבחרת ישראל ובעבר עבד עם פיורנטינה. "אם אתה רוצה להיות מקצועני, ילד לא יכול לאכול המבורגר או פלאפל אחרי האימון ולא מבינים את זה פה", אומרת גיא.
במרכז הכנס, שייערך במרכז פרס לשלום שביפו, יתקיים פאנל חינוכי שיעסוק בשאלה האם עדיף משחק ידידותי או תחרות במחלקות לילדים, בהשתתפות פסיכולוג. גיא עצמה תישא דברים אף היא, תחת הכותרת 'איך להיות ליאו מסי'. הרצאה מסקרנת נוספת, על המודל הכלכלי של מחלקות נוער, ישא רן בן מלכה, שהתמקד בתואר השני (אוניברסיטת בן גוריון) שלו בכלכלת הכדורגל הישראלי.
את הכנס יחתום דני ריבק, מאמן במחלקת הנוער של ארסנל, בהרצאה באנגלית על כדורגל למען הקהילה בישראל. נושאים נוספים שיעסקו בהם באריכות במהלך הכנס: איך מתמודדים עם הלחץ ההורים, שילוב ילדים עם מוגבלויות בחברה באמצעות ספורט וכן כדורגל ככלי לצמצום סכסוכים בין יהודים וערבים.
הכנס יחל בשעה 9 בבוקר ויימשך עד השעה 19:00 כאשר לאורך כל היום ייערכו שני מושבים מקבילים. כניסה לקהל הרחב תעלה 200 שקלים, כאשר חיילים וסטודנטים יזכו להנחה של 10 אחוזים.