את ארסנל כולם מכירים. סביר להניח שכולם מזהים אותה גם כקבוצה צעירה, תוססת וצעירה שתענוג לצפות בה, אך היא לא מצליחה לזכות בתארים. בכל זאת מדובר באימפריה כלכלית.
המועדון הלונדוני הפך עצמו בעשור האחרון לגרסה המתקדמת של אייאקס ההולנדית משנות ה-90. מודל בו מכשירים שחקנים צעירים ומוכרים אותם לכל המרבה במחיר כשהם מגיעים לשיאם. כך קרה עם מתיאו פלאמיני, אשלי קול, עמנואל אדאביור ואלכסנדר חלב. המקרה של פטריק ויירה ותיירי הנרי מעט שונה כיוון שאלו נמכרו כשהם כבר קצת אחרי שיאם ולקראת סוף הקריירה.
בניגוד לאייאקס, ארסנל נמצאת בצמרת המועדונים העשירים בעולם, הרבה בזכות עוצמת השוק הבריטי והפופולאריות של הפרמייר ליג, לעומת השוק ההולנדי הקטן. הבדל נוסף הוא שאייאקס הצליחה לזכות בליגת האלופות בשיאה באותן שנים, ב-1995 ואילו התותחנים לא מצליחים לתרגם את ההצלחה הכלכלית להצלחה גם על הדשא. ארסנל לא זכתה בתואר כבר מאז עונת 2004/5 ולמרות יכולת מרשימה במשחקים רבים, במאני טיים, הקבוצה נופלת.
מה שחובבי כדורגל רבים לא יודעים, הוא שמאחורי הקלעים, מתחולל מאבק על הזכות להיות הבעלים של קבוצת הפאר הלונדונית.
השבוע דיווח שוק המניות הבריטי, "פלוס", כי איש העסקים האמריקני סטאן קרונקי, המחזיק ב-29.9 אחוז ממניות המועדון, רכש עוד מעל לעשרה אחוזים ממניות ארסנל. אם נכונים הדיווחים, האמריקני צריך לרכוש עוד 10 אחוזים נוספים כדי להפוך לבעל המניות המרכזי ולמעשה להשתלט על הקבוצה. אם יגיש הצעה שתידחה, יאסר עליו להגיש הצעה נוספת לפחות בשנה הקרובה.
הונו של קרונקי, יזם המחזיק גם בקבוצת ה-NBA דנבר נאגטס, קבוצת הכדורגל קולורדו ראפידס ומועדון ההוקי קולורדו אוולאנש, נאמד בכ-2.5 מיליארד דולר. בנוסף הוא מחזיק גם ב-40 אחוז מקבוצת הכדורגל סט. לואיס ראמס.
בעל המניות המשני בארסנל הוא האוזבקי אלשר אוסמאנוב, אוליגרך שעשה את הונו, הנאמד בכ-7 מיליארד דולר, בתעשיית העצים והמכרות. אוסמאנוב, שריצה עונש בן שש שנים במחנה עבודה סובייטי בגין עבירות שוחד וסחיטה, מחזיק בקצת יותר מ-26 אחוז בארסנל.
מבנה הבעלות בארסנל ייחודי. המועדון הנפיק כ-62 אלף מניות לקבוצה, אך אלה אינן נסחרות בשוק ניירות הערך המרכזי של לונדון, הפוטסי (FTSE) ולא גם ב-AIM החלופי, אלא באמצעות שוק מיוחד. בנובמבר 2009, מחיר מניה עמד על 9,250 ליש"ט, כך שעל פי ערך המניות, שווי המועדון עמד על 575 מיליון ליש"ט. באותה עונה, שהסתיימה במאי 2009, רשמה ארסנל רווח תפעולי נאה של 62.7 מיליון ליש"ט, מתוך מחזור של 313 מיליון ליש"ט.
ללא חובות כמו לריאל ויונייטד, עם איצטדיון חדיש ומשוכלל שנבנה על ידי הספונסרית, חברת התעופה של האמירויות ועם קהל קונצרטים המורכב בחלקו הרחב מהאליטה של הבירה האנגלית ומתיירים רבים המגיעים לבקר באטרקציה אדריכלית ולהשתתף בחוויה האסתטית שעל כר הדשא, ארסנל פועלת כמפעל לייצור כשרונות צעירים.