הכישלון של נבחרת אנגליה במונדיאל האחרון הדליק נורה אדומה אצל הנהלת הפרמייר ליג. בלונדון הבינו שכדי להתחרות ברמות הגבוהות יש לחקות את מודל אקדמיות הנוער של גרמניה, ספרד והולנד. כמו כן, הליגה ממליצה להגדיל את הפיקוח על הקבוצות כדי למנוע קריסה כלכלית נוסח פורטסמות'.
הקשר בין התוצאות המאכזבות של נבחרת שלושת האריות למיעוט השחקנים המקומיים שמשמשים כשחקני מפתח בפרמייר ליג, אינו חומק מעיניו של מנכ"ל הליגה האנגלית, ריצ'ארד סקודמור, שמציע לקדם שינוי קיצוני.
סקודמור רוצה לקדם תוכנית חדשה שמטרתה להעלות את רמת הכדורגלנים האנגלים הצעירים. במסגרת הרפורמה, יוקמו בתי ספר לכדורגל לפי מודל האקדמיות במערב היבשת, בהן יקדישו לילדים ונוער בגילאי 9 עד 16 בין 15 ל-20 שעות לאימון ולימוד כדורגל, תחום לו מקדישים רק כ-5 שעות שבועיות במחלקות הנוער של אנגליה.
התוכנית מבוססת על מחקר שעשה ג'ד רובי, האחראי על נושא קידום הנוער במנהלת הפרמייר ליג. רובי בילה מספר חודשים באקדמיות כדורגל לנוער בספרד, גרמניה והולנד והתרשם מהטיפול בענפים נוספים, כגון שחייה ורכיבה על אופניים.
20 מועדוני הפרמייר ליג הביעו תמיכה בתוכנית עוד לפני ההופעה החלשה של אנגליה בדרום אפריקה וסקודמור הדגיש כי השינוי לא נעשה בגלל העובדה ששחקנים זרים רבים מככבים באנגליה.
"זה לא שאנחנו עושים משהו נגד השחקנים הזרים, להיפך", ציין סקודמור. "אם אתה שחקן אנגלי שמשתלב באחת מקבוצות הפרמייר ליג אתה חייב להיות כדורגלן ברמה הגבוהה ביותר. היו 222 כדורגלנים אנגלים ששיחקו בקבוצה הראשונה של מועדוני הפרמייר ליג בעונה האחרונה ואנחנו מאמינים שזה מספיק כדי למצוא 11 שיוכלו לייצג אותנו בתחרויות בינלאומיות. אנחנו רוצים שלמאמן הנבחרת יהיו אפשרויות בחירה רבות".
במסיבת העיתונאים בה הציג המנכ"ל את התוכנית החדשה לעידוד שחקני הנוער, הודיע סקודמור על תוכניתו להדק את הפיקוח על מועמדים לבעלות על קבוצות. לפי התוכנית, בעלי הקבוצות יתחייבו לתת התראה של עשרה ימים לפני השתלטות גורם חדש על המועדון ולהוכיח כי לבעלים המיועדים יש אמצעים כדי להמשיך ולתמוך בקבוצה. בנוסף קיימת המלצה שמועדוני הפרמייר ליג יעבירו בכל רבעון לרשות המיסים הבריטית פרטים ונתונים אודות המצב הכלכלי שלהם.