הרשויות המקומיות, האחראיות על מרבית המגרשים והאצטדיונים בישראל, גם של אלה המארחים את משחקי ליגת העל, יוצאות נגד הדרישות החדשות של משרד התמ"ת (תעשייה, מסחר ותעסוקה), הגוף שמחליף מהעונה את המשטרה כאחראי על פסילת מגרשים.
"הם גרים בבוורלי הילס. אומרים שהחומות לא בסדר, היציעים לא בסדר, הכל לא בסדר", אומר שאול דוד, יו"ר איגוד מנהלי מחלקות הספורט ברשויות. דוד עומד בחזית של קבוצות הליגות הנמוכות הנאלצות להתמודד כעת עם גזירות מצד השחקן החדש בשכונה, משרד התמ"ת, שדורש בצדק מבחינתו, עמידה בסטנדרטים גבוהים, בנוסף לתקנות רישוי העסקים שהיו נהוגות עד כה וכן דרישות המשטרה ומכבי האש. "מצדי נעשה את האיצטדיונים כמו באיטליה, אבל שיתקצבו אותנו", אומר דוד.
עד כה נסגרו מגרשים רבים והופסקו פעילות של מחלקות נוער ברחבי הארץ. בין היתר נפסלו המתקנים של קבוצות הכדורגל בשוהם, קרית גת, יבנה ודליית אל כרמל.
מטעם מחלקות הספורט ברשויות נשלח מכתב להתאחדות לכדורגל ואורי שפר ממינהל הספורט ובו איום להשבית את מגרשי הכדורגל מליגה לאומית ומטה. ברשויות טוענים כי קוצצו למעלה ממיליארד שקל מתקציבם, דבר המקשה עליהם לעמוד בדרישת משרד התמ"ת ובמקביל הם מתכוננים לשביתה כללית, מיד לאחר החגים, בחמישי באוקטובר.
פרט לעזרה בתקציב בכל הקשור לטיפול במגרשים ולהכנתם הראויה, ברשויות מבקשים שנה להיערך לדרישות ולהיות שותפים בתוכנית רב שנתית לשדרוג המתקנים. במשרד התמ"ת עומדים על כך שהשיפורים יעשו במהרה, אחרת האיצטדיונים הבעייתיים לטענתם לא יפתחו העונה.
"להחזיק מגרש עולה הרבה כסף. אחזקה, שזרוע דשא וטיפול במשטח, לפחות חצי מיליון שקל, גם בליגות הנמוכות", מוסיף דוד, שמדגיש כי אינו מעוניין להשבית את המגרשים אך מתחנן לעזרה בשל חוסר יכולתו לעמוד בדרישות משרד התמ"ת.
"לא אני ולא ההתאחדות הם הכתובת. אם זה היה תלוי בי הייתי אומר כן על כל מה שכתוב במכתב", אמר המכותב הראשי, מנכ"ל ההתאחדות אורי שילה. אנחנו עובדים מול המשטרה ומשרד התמ"ת ומודעים לבעיות במגרשים. נשמח לתמוך כדי להגיע לסיכום בין הצדדים".
שילה סקפטי באשר ליכולת של הרשויות המקומיות להשבית את הליגה הלאומית. "מעורב פה כסף מהטוטו, מהטלוויזיה", אמר. "איום בשביתה נראה לי לא רציני, לא פיתרון. כל נושא ומגרש לגופו, יש קבוצות יותר מסודרות ויש כאלה שפחות".
ממשרד התמ"ת נמסר בתגובה: "כל הדרישות והפעולות הם בהתאם לחוק 'איסור אלימות בספורט'".