משרד הספורט מזמין את תושבי ישראל לצאת הערב (רביעי) לצעידה במסגרת יום הספורט העממי. המשרד השקיע באירוע מעל 600 אלף שקל, כאשר כל רשות מקומית או עירייה מקבלים תמיכה של 5000 שקל, כדי לעודד את התושבים להזיז את הגוף ולהזיע קצת. בסך הכל, 68 רשויות נוטלות חלק באירוע.
300 אלף ש"ח מתוך הסכום הכולל הוקדשו ליצירת הקמפיין בכלי התקשורת לקידום אירוע הצעידה, תחת הכותרת 'ישראל הולכת על זה'. במקביל, עובדים במשרד הספורט על סקר חסר תקדים בהיקפו, שיבדוק את המצב העדכני של הפעילות הספורטיבית של תושבי ישראל.
בשלב זה עובדים במרכז לאפידמיולוגיה (חקר המחלות) של תל השומר על ניסוח השאלות שיופיעו בסקר, שצפוי לכלול כ-3000 בתי אב.
מטרת הסקר היא לתת תמונה מקיפה ועדכנית על הרגלי הפעילות הגופנית של הישראלים. באיזו תדירות, כמה זמן כל פעם, במקביל לבדיקת שיעור העישון וגורמי תחלואה נוספים. מטרת המשרד היא לקיים את הסקר עד סוף השנה.
משרד הספורט, בראשות השרה לבנת, שם לו למטרה לקדם את הספורט העממי, כשאחת מתוכניות הדגל של השרה לשיפור והנגשת מתקני ספורט בעלות של 150 מיליון שקל, חלק ניכר מכך לרווחת הציבור והקהילה. זו השנה ה-15 בה מציינים גם בישראל את יום הספורט העממי הבינלאומי, בו מוזמנים התושבים לבצע פעילות גופנית ספורטיבית, מכל סוג שהוא, הנמשכת לפחות 30 דקות.
במהלך כל היום התקיימו פעילויות ספורטיביות מגוונות, כגון הרקדות קפוארה, רכיבה על אופניים ופעילות בפארקים ביישובים רבים בישראל. בסיום יום הספורט תוזנק ב-18:00 בערב היציאה להליכה משותפת ביישובים השונים.
ארגון הבריאות העולמי ממליץ על פעילות גופנית אירובית (כגון: הליכה, ריצה, שחייה, ריקוד, רכיבה על אופניים) 150 דקות בשבוע במצטבר בעצימות בינונית, או 75 דקות של פעילות גופנית אירובית בעצימות גבוהה, או שילוב ביניהם. ניתן לבצע את הפעילות במקטעים של 10 דקות רצופות לפחות. בנוסף, פעילות לחיזוק כוח שרירים, גמישות ושיווי משקל, לפחות פעמיים בשבוע.
לאוכלוסיית האזרחים הוותיקים ההמלצות הן זהות לאלה של האוכלוסייה הבוגרת, תוך התאמה למצב הבריאותי. רצוי לשים דגש על תרגילי שיווי משקל למניעת נפילות. לילדים מומלצת פעילות גופנית לפחות 60 דקות בכל ימות השבוע.