"אבנה את אולם אוסישקין מחדש", כך הבטיח אורן שחור, המתמודד לראשות עיריית תל אביב. שחור הגיע לאירוע שהתקיים בפארק שהוקם על חורבות אולם הכדורסל המיתולוגי של האדומים, ברח' אוסישקין בתל אביב. אלוף (מיל') אורן שחור, שמתמודד לראשות עיריית תל אביב כראש רשימה עצמאית התחייב בפני שחקני קבוצות הגברים, הנשים והנוער של הפועל תל אביב כי במידה ויבחר, יפעל להקמת היכל כדורסל חדש ומודרני על גדות הירקון, במהלך תקופת כהונתו.
"קשה להבין איך האולם המיתולוגי שהיה פה נעלם ובמקומו יש חצי גינה וחצי דשא", אמר שחור. "אוסישקין חשובה לעיר ולאוהדי הפועל. כשעומדים פה חושבים מה זה המחזה ההזוי הזה? כראש העיר, אשנה את הדברים. יש לי מסר לכל האנשים שאהבו את אולם אוסישקין –אני מבטיח להקים אותו מחדש".
"לא מדובר על הקמת מגרש כדורסל עירוני אלא על בית חדש למועדון הפועל תל אביב והוא ישרת רק אותו", אמר יושב ראש המועדון, שאול איזנברג, "רון חולדאי הרס את אוסישקין ואורן שחור יקים אותו מחדש. הכוונה היא להגשים בית חדש למועדון הכדורסל של הפועל תל אביב".
כזכור, המועמד המוביל לראשות העירייה וראש העיר המכהן, רון חולדאי, הפך לשנוא נפשם של אוהדים הפועל תל אביב במהלך הקדנציה האחרונה שלו, זאת לאחר הריסת אולם אוסישקין ביולי 2007. האוהדים האדומים הקימו קבוצת כדורסל עצמאית שמנוהלת על ידי האוהדים עצמם (באותו מודל בו הוקמה קבוצת הכדורגל "הפועל קטמון" על ידי אוהדי הפועל ירושלים). אוהדי הפועל אוסישקין, יחד עם קבוצות אחרות שראו עצמן נפגעות מפעולות של חולדאי, כמו נאמני בריכת גורדון, הקימו את מפלגת "עיר לכולנו" אשר מריצה את דב חנין לראשות העירייה. חנין אף הצהיר לאחרונה בעצמו כי יפעל להקמת בית חדש להפועל אוסישקין.
""לא יהיה איחוד", אמר איזנברג על האפשרות כי במידה והאולם ייבנה מחדש יתאחדו שתי הקבוצות תחת גופיה אדומה אחת. "הפועל תל אביב זה מועדון עם קבוצת גברים וקבוצת נשים בליגת העל. יש למועדון קבוצות ילדים, נערים, נוער, נערות ועוד. מדובר במועדון. מה זה הפועל אוסישקין? להפועל אוסישקין אין זכות קיום בעיר תל אביב. יש החלטה משפטית שהפועל אוסישקין היא לא קבוצה תל אביבית ואין לה זכות שימוש בשם תל אביב. אוסישקין זה שם של רחוב ברמת השרון וגם בחולון ובאר שבע. יש גם רחוב מאוד יפה בנהריה בשם אוסישקין" .
ליגת ווינר בכדורסל החלה אתמול ללא הפועל תל אביב של שאול איזנברג, שירדה לליגה השלישית. לעומתם, הפועל אוסישקין שהחלה את דרכה בליגה ב', עלתה בעונתה הראשונה לליגה א'. האוהדים האדומים פוקדים את משחקי הקבוצה ובמשחק העלייה שנערך באולם בהדר יוסף, נכחו למעלה מ-1,000 אוהדים.
"ברגע שלהפועל יהיה בית, האוהדים של הפועל תל אביב יחזרו", בטוח איזנברג. "אלה לא אותם מאה או מאתיים אוהדים שעושים את המחאה עם הפועל אוסישקין. יש להפועל תל אביב מאות אלפי אוהדים בארץ. הפועל תל אביב זו הקבוצה וברגע שיהיה לה בית – גם האוהדים יחזרו".
נמרוד בוכמן, אוהד הפועל תל אביב וחבר עמותת הפועל אוסישקין המוצב ברשימת "עיר לכולנו" למועצת העיר, מסר בתגובה: "העובדה כי כל המועמדים לראשות עיריית תל אביב מזכירים ללא הרף את הריסת אולם אוסישקין על ידי ראש העירייה רון חולדאי מוכיחה איזו טעות היסטורית, ספורטיבית ותרבותית זו היתה ואיזה עוול נעשה לקבוצת הפועל תל אביב ואוהדי הפועל תל אביב. עם זאת, תמוה בעינינו כי דווקא אורן שחור הוא זה שיבנה אולם כדורסל להפועל תל אביב לאור העובדה כי מנהל הקמפיין שלו, שאול אייזנברג, היה שותף ואחראי מלא להרס האולם המיתולוגי".
אולם אוסישקין: המבצר הלח על גדות הירקון
אין אוהד כדורסל שמכבד את עצמו בישראל שאין לו סיפור מור"ק אודות מגרש הכדורסל ברחוב אוסישקין בתל אביב. האולם, שהתאפיין בטמפרטורות גבוהות ששררו בו בכל ימות השנה, היווה את מגרשה הביתי של הפועל תל-אביב משנת 1980 ועד הריסתו בשנה שעברה.
המאמן האגדי רלף קליין ז"ל, שאימן את האדומים במשך שנתיים ואף זכה עמם בגביע המדינה ב-1992, טען שאוסישקין שווה 15 נק' יתרון לקבוצה הביתית. היתרון הזה הושג לא רק בגלל הלחות המעיקה, אלא גם בזכות האווירה המיוחדת שעטפה אותו בזכות מיקום היציעים, שהציבו את האוהדים ממש על גבולות המגרש החוקיים.
כמו כן, כוסו ספסלי הקבוצות היריבות במעטפת פרספקס שהיוותה מטרה למכות בלתי פוסקות במהלך פסקי זמן. עקב הרעש שנוצר, התלוננו מאמנים רבים כי השחקנים לא שומעים את התדרוך שניתן להם. פיני גרשון הגדיל לעשות בסדרת הגמר-סל של 2004 כאשר שלח את השחקנים שלו לעשות שכיבות שמיכה במקום להעביר להם הנחיות מקצועיות.
שחקנים סיפרו על היתרון הפסיכולוגי שנתן להם המגרש, כמו גם חוסר הביטחון שנוצר במשחקי חוץ. יתרון גדול שהיה לשחקני הבית היה בשימוש המושכל בחורים ו"נקודות מתות" בפרקט, בהם הכדור לא היה קופץ חזרה. האוהדים האדומים לא יכולים לשכוח כמובן את הניצחון ב-25 הפרש בדרבי על מכבי תל אביב הגדולה של שאראס-פארקר-וויצ'יץ', שזכתה באותה עונה באליפות אירופה בפער שיא של 44 נק' בגמר הפיינל פור.
אך לא רק הפועל תל אביב זכתה ליתרון הביתי המשמעותי של אוסישקין. בשנת 2002, כשקיבל על עצמו מוישל'ה וינקרנץ את אימון נבחרת הנשים, דרש המאמן שהנבחרת תארח את משחקי הבית באוסישקין. וינקרנץ, שאימן בעברו את הפועל תל אביב, כנראה ידע מה הוא עושה. במשחק שטוף זיעה מול נבחרת רומניה מחקו הישראליות הפסד של 15 הפרש בבוקרשט וניצחו 56:73. הניצחון בהפרש הגדול, שכונה "נס אוסישקין", נתן את היתרון לנבחרת ישראל בבית הפנימי שנוצר בבית וישראל עלתה לאליפות אירופה היסטורית ביוון.
ההחלטה על פינוי הפועל תל אביב מאוסישקין והריסת האולם הועברה במועצת העירייה ב-5.7.2005 ברוב של 14 חברים מול מתנגדת אחת. הנימוק להריסה היה בצורך לביצוע פרוייקט ציבורי בדמות טיילת על נחל הירקון.
העירייה הסדירה את הריסת האולם עם הפועל תל-אביב, לה אושר השימוש בהיכל נוקיה, המופעל על ידי החברה העירונית "היכלי הספורט". הפועל קיימה את משחקה האחרון באוסישקין ב-6 בדצמבר 2005 במסגרת משחק גומלין בגביע המדינה נגד אליצור אשקלון, ובצורה סמבולית כמעט, הפסידה.
ביולי 2007, לאחר מאבק משפטי ארוך, במהלכו חוללו קברי הוריו של רון חולדאי ומטען דמה הוטמן בסמוך לנחל הירקון בתל אביב על ידי אוהדי הפועל תל אביב, עלו הבולדוזרים על האולם ברחוב אוסישקין 1 והשאירו את האוהדים רק עם הזיכרונות.