שנתיים חלפו מאז לוקה דונצ'יץ' כבש את היורוליג בגיל 19 בלבד והמשיך הלאה לעבר הליגה הטובה בעולם. מאז ועד היום עברו הרבה כישרונות בליגה של ג'ורדי ברתומיאו, ולמרות זאת, החיפושים אחר הלוקה דונצ'יץ' הבא עדיין נמשכים. בעונה שעברה היה זה גוגה ביטדזה שתפס את תקן הצעיר הבולט במפעל, אלא שהוא לא באמת הצליח להיכנס לנעליו של קודמו בתפקיד והעונה, הרשימה התרעננה בכמה שמות חדשים ומסקרנים. לרגל הפתיחה החגיגית של היורוליג, הנה כמה שמות שכדאי לכם להתחיל לשנן כבר מעכשיו.
אוסמאן גראובה (ריאל מדריד, 2.03, 17)
בשביל הקהל הישראלי השם הזה הוא די אלמוני, אבל בספרד כבר סימנו אותו כיהלום הבא שיצא מפס הייצור של ריאל מדריד. בגיל 17 ושישה חודשים בלבד, לגראובה יש את כל החבילה. יש לו מוטת ידיים של 2.20, הוא גבוה, נייד, אתלט ומעל הכל, יש לו את פקונדו קמפאסו לידו שיידאג לתת לו את הכדורים.
אבל מה שמרשים יותר מהכל, זאת העובדה שהוא כבר עכשיו מספק קבלות. בניגוד למכבי ת"א, שלוקחת את הזמן בפיתוח הכישרונות שלה, ריאל מדריד נתנה לגראובה מקום בחמישייה הראשונה בזירה המקומית כבר עכשיו והספרדי ממוצא ניגרי החזיר ובענק. כבר במשחקו השני בבוגרים, גראובה הוביל את ריאל לניצחון על מורסיה, תוך כדי שהוא קולע 13 נקודות, קוטף 10 ריבאונדים ומשיג 24 נקודות מדד ב-22 דקות על הפרקט. מרשים לא? מספיק מרשים כדי שכותרות האתרים הספרדים ביום שאחרי יהיו "מחץ את דונצ'יץ' ורוביו".
בעקבות אותו משחק, גראובה הפך לשחקן הצעיר ביותר שרושם דאבל-דאבל בליגה הספרדית (דונצ'יץ' עשה זאת בגיל 18 וחודשיים, רוביו ב-18 ושלושה חודשים), לשחקן הצעיר ביותר שמשיג עשרה ריבאונדים במשחק (דונצ'יץ' עשה זאת אחרי גיל 18) ולשחקן השני בצעירותו שמגיע ל-24 נקודות מדד (רק ריקי רוביו עשה זאת לפניו). ולנו רק נותר לקוות שהוא יצליח להביא את היכולת הזאת גם ליורוליג.
לאורינס בירוטיס (ז'לגיריס, 2.13, 22)
הסנטרים הליטאים תמיד היו שם דבר בכדורסל האירופי, עוד מימיו של ארבידאס סאבוניס האגדי ועד עצם היום הזה, כשהקו המנחה מאוד ברור: ככל שהם עוצמתיים, גבוהים וכבדים יותר, ככה טוב יותר. אלא שכבר הרבה זמן שהמדינה הבלטית לא ייצרה סנטר חדש להתגאות בו ונראה שבירוטיס יהיה השם החם התורן שינסה למלא את החלל. טוב, לפחות להיות כינור שני לסאבוניס ג'וניור.
הסנטר הצעיר של שאראס כבר הוכיח את עצמו בזירה המקומית לפני שנתיים, כשזכה בתואר ה-MVP של הליגה הליטאית עם סיאוליאיי, אליה הושאל באותה עונה. אבל בירוטיס לא הסתפק בכך ובאותה עונה גם קטף את מלכות הסלים, מלכות הריבאונדים, מלכות החסימות ואת תואר השחקן הצעיר של העונה, תוך כדי שהוא מעמיד ממוצעים מרשימים של 14.9 נקודות, 7.3 ריבאונדים ו-1.3 חסימות למשחק. אגב, רגע השיא של אותה עונה הגיע בסדרת רבע הגמר מול ז'לגיריס (שהחזיקה בכרטיס השחקן שלו) אז הוא התפוצץ עם 35 נקודות ו-11 ריבאונדים.
בעונה החולפת בירוטיס חזר לאותה ז'לגיריס ושותף ב-17 משחקי יורוליג, בהם תרם אמנם רק 2.7 נקודות למשחק, אבל הראה משחק פוסט-אפ מלוטש, טיימינג נהדר ורפרטואר דאנקים יוצא דופן. אלא שאת בירוטיס, כמו לא מעט סנטרים אחרים, מלווה בעיה אחת לאורך הקריירה - הפציעות. את העונה שעברה, עונת הבכורה שלו במפעל, הוא סיים מוקדם מהצפוי בגלל פציעה קשה בברך, אבל הפעם העומס של ז'לגיריס בקו הקדמי אמור לשמור עליו ועל חבריו לצבע רעננים מספיק.
אלכסיי פוקוסבסקי (אולימפיאקוס, 2.13, 17)
מהפכת הליגות המקומיות אמנם עדיין לא השתלטה לגמרי על הכדורסל האירופי, אבל בעל כורחה, אולימפיאקוס נאלצה להיות הראשונה שתשחק עם שתי קבוצות שונות ביורוליג ובליגה היוונית. פוקוסבסקי, אחד השמות המסקרנים ברשימה ופרוספקט בולט לקראת דראפט 2020, הוא השחקן היחיד שיהנה משתי החתונות. מצד אחד, פוקוסבסקי יהיה השחקן שיוביל את אולימפיאקוס ב' בליגה השניה, ומהצד השני, הוא ינסה להרוויח הזדמנות ממשית ראשונה ביורוליג.
הסרבי הגדול כבר נמנה על הסגל של דייויד בלאט בעונה החולפת, אך לא קיבל מספיק דקות כדי להראות את כישוריו. לליגה המקומית הוא לא נרשם בגלל שהוא תופס תקן של שחקן זר וביורוליג הוא שותף לשני משחקים בלבד והפך לשחקן הצעיר בתולדות המועדון לשחק במפעל (בגיל 17 ו-83 ימים). ועדיין, על יחסיו עם בלאט הוא העיד: "לפני הכל, העבודה איתו היא מאוד קלה. הוא רואה ומבין הכל, הוא מאוד מנוסה וזה הופך את האימונים למאוד פשוטים עבורי. זה עוזר לי להתקדם בקצב גבוה".
פוקוסבסקי הוא שחקן גבוה עם מוטת ידיים ארוכה שיודע כיצד להשתמש בגובה שלו, אבל מה שהופך אותו למיוחד זה היכולת להוריד כדור לרצפה והקליעה מבחוץ. בגובה 2 מטרים ו-13 סנטימטרים, הסרבי יכול לקטוף ריבאונד ולהוציא מתפרצת בעצמו, כשהוא נהנה מידיו הארוכות אשר מונעות ממנו כדרור גבוה והופכות את כמות האיבודים שלו למינימלית.
תאו מלדון (וילרבאן, 1.92, 18)
במונדובאסקט האחרון נבחרת צרפת הציגה לראווה קבוצה איכותית של שחקנים, שהגיעה לשיאה אמנם קצת מוקדם מידי, אבל עוד לפני כן הספיקה להצהיר כוונות ולהפתיע את ארה"ב הגדולה ברבע הגמר. אלא שאם מישהו חושב שזאת תקרת הזכוכית של הדור הנוכחי של הטריקולור, הוא טועה ובגדול. הצרפתים מחזיקים בלא פחות מארבע בחירות פוטנציאליות לסיבוב הראשון של דראפט 2020, כשמעל כולם עומד מי שכבר זכה לטייטל "יורשו של טוני פארקר" - תאו מלדון, שיילחם עם דני אבדיה על מקום בחמישייה הראשונה של הדראפט.
מלדון, ככל הנראה השחקן המוביל במירוץ אחר תואר 'הכוכב העולה של היורוליג' לעונה הנוכחית, כבר הוכיח את כישוריו בזירה האירופית בעונה החולפת. הוא הוביל את וילרבאן לרבע גמר היורוקאפ עם ממוצעים של 7.1 נקודות ו-2.1 אסיסטים ב-18 משחקים, וזה בגיל 17 בלבד. אבל זה היה רק המשחק המקדים לקראת עונת היורוליג שעומדת בפתח. עונה שתהיה מרגשת גם עבור וילרבאן, שחוזרת ליורוליג אחרי ארבע שנות היעדרות, וגם עבור הגארד הצרפתי, שיערוך בכורה במפעל הבכיר באירופה.
מלדון הוא מסוג הכישרונות שרואים פעם בדור. שחקן שאומה שלמה שמה על כתפיו את עתידה. אם תרצו, הדני אבדיה של הצרפתים. נכון לרגע זה, הוא מסומן כבחירה השלישית בדראפט הקרוב ולא סתם. עם טוני פארקר כמנטור ובוס, הוא הראה יכולת מסירה בחסד עליון, משחק פיק-אנד-רול ברמה גבוהה וניצוצות בצד ההגנתי. הוא לא מסיים גדול ליד הטבעת, אבל הוא מחפה על זה עם פלואטר שמזכיר את זה של הבוס וקליעה נהדרת (38.6% מחוץ לקשת בעונה שעברה). אך יותר מהכל, מלדון מראה גרף התקדמות תמידי, אז כדאי לשים לב אליו רגע לפני שהוא אורז מזוודות ועושה רילוקיישן לארה"ב.
דני אבדיה (מכבי ת"א, 2.05, 18)
ננעל את הרשימה עם נציג כחול-לבן ומי שמסומן ככישרון הגדול ביותר של הכדורסל הישראלי כיום - דני אבדיה. זו אמנם לא תהיה עונת הבכורה שלו במפעל, אבל היא כנראה תהיה העונה האחרונה - לפחות עד שיסיים את הקדנציה שלו ב-NBA. לפני הכל, המטרה של אבדיה ברורה: לצוד את עיניהם של הסקאוטים, שמשוועים לראות אותו משחק על הבמה הגדולה. הבעיה: העונה שלו, כמו גם המיקום שלו בדראפט, עשויים לקום וליפול על כמות דקות המשחק שיקבל מספרופולוס.
בעונה החולפת, אבדיה לא קיבל את הקרדיט ביורוליג וסיים עונה פושרת עם 3.9 נקודות בשמונה משחקים, אבל העונה ראינו כבר במשחקי ההכנה שאבדיה לא יגיע לשמש כתפאורה ויקבל תפקיד משמעותי ברוטציה. ברשימה של אתר היורוליג הוא קיבל את המקום החמישי בתחזיות לכוכב העולה ונכתב עליו ש"הוא יכול לשחק בכל העמדות הודות לסייז הגדול ולניידות שלו, הוא אפקטיבי בצד ההגנתי ומנצל את יכולת הובלת הכדור והקליעה כדי להקשות על המגנים. ולמרות זאת, אבדיה ייאלץ להילחם על דקות משחק משמעותיות".