sportFive867756 (צילום: ספורט 5)
צילום: ספורט 5
מהמאמנים המובילים באירופה. שאראס (getty) (צילום: ספורט 5)
מהמאמנים המובילים באירופה. שאראס (getty) | צילום: ספורט 5

16 קבוצות, שמות נוצצים וליגה שאנחנו לא יכולים לחכות שתיפתח. היורוליג תצא לדרך הערב (חמישי) כשכל הקבוצות ביצעו מתיחת פנים משמעותית. רגע לפני שיוצאים לדרך, עושים לכם היכרות עם כל השינויים בכל הקבוצות. למי כדאי לשים לב? מי יעמוד למבחן ומה הקשר הישראלי בכל קבוצה? המדריך השלם.

ז'לגיריס קובנה
הגיעו: לאו ווסטרמן (צסק"א מוסקבה), תומאס ווקאפ (לודוויגסבורג), לאורינס בירוטיס (סיאוליאיי), מרטינס גבן (נורת' דאם), מריוס גריגוניס (אלבה ברלין), נייט וולטרס (שאלון).
עזבו: פאוליוס ואלינסקס (ליאטקבליס), וסילייה מיצ'יץ' (אנדולו אפס), אקסל טופאן (אולימפיאקוס), קווין פאנגוס (ברצלונה), גייטיס מסיוליס(נפטונס), בנו אודריך (שחקן חופשי).
נשארו: ברנדון דייויס, ארון וויט, פאוליוס יאנקונאס, ארתוראס מילאקניס, אנתנאס קאבליאאוסקס, אדגאראס אולנובאס, רוקאס יוקובייטיס.
הקשר הישראלי: שארונאס יאסיקביצ'יוס (שאראס). המאמן הליטאי בן ה-42 בילה כשחקן  במכבי ת"א שתי עונות, מקיץ 2003 ועד סוף עונת 04/05 ואף זכה עימה באליפות אירופה בעונתו האחרונה.
שימו לב ל: מריוס גריגוניס. הגארד בן ה-24 סגר מעגל וחזר הביתה. לאחר שהסתובב בין קבוצות תחתית בליגה הספרדית הבכירה וסיפק עונה מצוינת באלבה ברלין, גריגוניס המבטיח חוזר למועדון נעוריו. הליטאי סיים שביעי באחוזים ל-3 ביורוקאפ אשתקד (47%) והראה שהוא מוכן לעשות את קפיצת המדרגה ובחממה כמו ז'לגיריס, יהיה לו הרבה יותר קל.
יעמוד למבחן: פאוליוס יאנקונאס. לזקן השבט בקבוצה צעירה כמו ז'לגיריס יש כוח חשוב. הוא המחבר והמוביל של כל העסק הרענן והנמרץ, זה שלוקח אחריות וכמובן מהווה הדבק של השחקנים. בעונה שעברה הוא הוכיח שהוא לא רק בעל ניסיון כשסיפק עונה גדולה ונבחר לחמישייה השנייה ביורוליג. בגיל 34 יאנקונאס יצטרך להראות שכוחו עדיין במותניו.

ארמני מילאנו
הגיעו: אמדאו דלה וולה (רג'יו אמיליה), ג'ף ברוקס, נמניה נדוביץ' (מלאגה), כריסטיאן ברנס (קאנטו), מייק ג'יימס (פנאתינייקוס), סימאונה פונטצ'יו (חזר מהשאלה מקרמונה).
עזבו: אנדרו גאודלוק (שאנדונג), ג'ורדן תאודור (שחקן חופשי), אוואדו אבאס (ברשיה), דוידה פסקולו (טרנטו), מרקו קוזין (טורינו), אמאת' מ'באייה (בולוניה), מנטאס קלנייטיס (אסבל).
נשארו: ארתוראס גודאייטיס, קאלב טרשבסקי, אנדראה צ'ינצ'אריני, ולדימיר מיצ'וב, דייריס ברטנס, מינדאוגאס קוזמינסקס, קרטיס ג'רלס.
הקשר הישראלי: משחק מספר 1 בסדרת ההצלבה נגד מכבי ת"א בעונת 13/14. "נס מילאנו הראשון" לא יישכח לעולם במועדון מצפון איטליה. מכבי ניצחה לאחר ההארכה, אך כל זאת לאחר שמילאנו שמטה פיגור של 12 נקודות הפרש דקה וחצי לסיום 40 הדקות במשחק בלתי נשכח.
שימו לב ל: אמדאו דלה וולה. כבר כמה שנים שהרכז האיטלקי הוא שחקן בולט ביורוקאפ, אך הוא עדיין לא מוכח ברמות הגבוהות באמת. לאחר שבעונה שעברה הוא הוביל את רג'יו אמיליה לחצי הגמר במפעל השני בחשיבותו, העונה האיש והתלתלים בן ה-25 ינסה להיות "השפן" בקו האחורי של פיאניג'יאני.
יעמוד למבחן: סימונה פיאניג'יאני. רף הציפיות במגמת עלייה לאחר מסע הרכישות המפוצץ של המילאנזים בקיץ. ועל הכל אחראי המאמן האיטלקי בן ה-49. לאחר מספר שנים של כישלונות בזירה האירופית, פיאניג'יאני עומד בראש הקבוצה שמתיימרת להיות גדולה וכעת המשימה שלו היא לאחד את כל הכישרונות המפוצצים לכדי קבוצה אחת שלמה שתיתן פייט לאריות היבשת.

חימקי מוסקבה
הגיעו: פטר גובנוב (ניז'ני), די בוסט (שטרסבורג), טוני קרוקר (טופאש), ג'ורדן מקי (מיאמי היט), קייסי פראת'ר (פרומית'יאס).
עזבו: ג'יימס אנדרסון (אנדולו אפס), תומאס רובינסון (אטלנטה הוקס), מרקו תודורוביץ', רוסלן פטאב (שחקנים חופשיים), דימיטרי סוקולוב (פרש).
נשארו: אלכסיי שבד, סטפן מרקוביץ', זייאצ'ב ויאצ'סלב, סרגיי מוניה, איגור ויאליצב, אנתוני גיל, אנדריי זובקוב, טימופיי יאקושין, מלקולם תומאס, צ'ארלס ג'נקינס, דימטרי קדושניקוב.
הקשר הישראלי: טוני קרוקר. שם מוכר לאוהדי הפועל חולון בזכות עונתו המצוינת עוד בתקופת "אולם הפחים", שם קלע 14 נקודות בממוצע למשחק ב-2014/2015.
שימו לב ל: ג'ורדן מיקי. הסנטר בן ה-24 שגובהו הוא "רק" 2.03 מ' נבחר בדראפט ע"י בוסטון סלטיקס ומאז הוא בעיקר מזגזג בין ה-NBA לליגת הפיתוח שלה, שם היה מצוין בקבוצת הבת של הירוקים. העונה, הוא מגיע לקור של מוסקבה מהחום של מיאמי היט לאחר שהבין שאת יכולותיו הוא יוכל להביא לידי ביטוי, בעיקר באירופה.
יעמוד למבחן: אלכסיי שבד. מה כבר לא נאמר על הכוכב הרוסי. שבד הוא אחד השחקנים הטובים באירופה אך למרות הכל, הוא גם שחקן שכשלא הולך לו הוא יכול לקלקל. ברצוקאס דאג להביא עוד כמה וכמה שחקנים מצוינים לקבוצה, אך גם הוא יודע שחימקי תקום ותיפול קודם כל על הרכז הנהדר.

פנאתינייקוס
הגיעו: סטפון לאזמה (קאזאן), גאורגיוס פאפאיאניס (פורטלנד), יאניס פאפאפטרו (אולימפיאקוס), קית' לנגפורד (מכבי ראשל"צ), דשון תומאס (מכבי ת"א), ונגליס סקלריו (פאניוניוס).
עזבו: קני גבריאל (טורק טלקום), כריס סינגלטון (ברצלונה), מייק ג'יימס (מילאנו),זאק אוגוסטה (גלאטסראיי), מרכוס דנמון (זייג'יאנג), אדריאן פיין, קיי.סי ריברס (שחקנים חופשיים).
נשארו: ת'נאסיס אנטנטקומפו, ניקוס פאפאס, ג'יימס גיסט, גיאורגיוס קלאייצקיס, איאן וויוקאס, לוקאס לקאביצ'יוס, מאט לוג'סקי, מיטוגלו קונסטנטינוס, ניק קלאת'ס.
הקשר הישראלי: דשון תומאס. הפאוור פורוורד לקח חלק חשוב בעונה שעברה עם מכבי ת"א ואף זכה איתה באליפות הליגה דבר, כשהמתיק מעט את הגלולה המרה שחווה איתה באירופה.
שימו לב ל: ת'נאסיס אנטנטקומפו. הפורוורד האנרגטי, שידוע בעיקר בתור אחיו של יאניס ממילווקי באקס, רוצה להוכיח שהכישרון אכן עובר במשפחה. לאחר עזיבתם של פוורוורדים כמו גבריאל וסינגלטון העונה, זהו הצ'אנס של ת'נאסיס להטביע חותם ביורוליג. בעזרת האנרגיות של ה"אואקה" ועם קצת יותר אמונה של פסקוואל ביווני בן ה-26 קיים סיכוי שהפריצה תגיע סוף סוף העונה. 
יעמוד למבחן: קית' לנגפורד. מבלי ששמנו לב, הכוכב האמריקני חגג לפני חודש 35. לאורך כל שנותיו כשחקן טופ יורוליג, הכוללות שתי זכיות בקלע המוביל של העונה, הפוינט גארד לא מצליח להצעיד אף קבוצה לפיינל פור, שלא לדבר על התואר הנחשק. לנגפורד עצמו יודע שההשפעה שלו על כל קבוצה היא אדירה ושבסופה של עונה, הכל יקום וייפול עליו.

פנרבחצ'ה:
הגיעו: ג'ופרי לוברן (סן אנטוניו ספרס), טיילר אניס (ל.א לייקרס), טירפנסי ארגי, דוראן צ'אן (עלו מהנוער).
עזבו: בראד וונאמייקר (בוסטון  סלטיקס), ג'יימס נאנלי (מינסוטה טימברוולבס), ג'ייסון ת'ומפסון (סיצ'ואן), ברק אוגורלו (קרשיאקה).
נשארו: באריס הרסק, מליח מהמוטוגלו, קוסטס סלוקאס, אגהאן ארנה, מרקו גודוריץ', יאן וסלי, ניקולה קליניץ', בובי דיקסון, אחמט דוברגולו, לואיג'י דאטומה, סינאן גולר, ניקולו מלי.
הקשר הישראלי: סדרת ההצלבה נגד מכבי ת"א בעונת 14/15. הקבוצה הטורקית העיפה את הצהובים בסופה של סדרה חד צדדית שהסתיימה ב-0:3 חלק ששלח את פנר לפיינל פור היוקרתי.
שימו לב ל: מליח מהמוטוגלו. כבר 5 עונות ברצף שהקלע הטורקי לא מממש את מלוא הפוטנציאל שלו בפנר. הוא מבליח מידי פעם בשלשות, אבל לא מצליח להשתלב באופן שוטף ברוטציה של אוברדוביץ'. עם לכתו של קלע בחסד ברמתו של נאנלי, המאמן הסרבי לא הביא מחליף לאותה העמדה וזהו הצ'אנס של מהמוטוגלו בן ה-29 להיות הרבה מעבר לרק גאנר.
עומד למבחן: ג'ופרי לוברן. הסנטר הצרפתי הוא בין ההחתמות המרשימות של הקיץ האחרון. ללוברן יש רזומה לא קטן בליגה הטובה בעולם והוא בניגוד לשמות אחרים לא מגיע לאירופה כדי להציל את הקריירה אלא כדי להרים אותה לגבהים חדשים. זה לא סוד שפנר מכוונים אל התואר גם השנה והביג- מן שחגג 28 לפני שבועיים הובא כדי להיות האיש שיסמכו עליו בצבע למען השגת המטרה.
 
צסק"א מוסקבה
הגיעו
: דניאל האקט (באמברג), אלק פטרס (פיניקס סאנס), ג'ואל בולומבוי (מילווקי באקס), איבן אוקחוב (פארמה).
עזבו: לאו ווסטרמן, אלאן מקייב, ויקטור חריאפה, פאבל קורובקוב, ויקטור ראד(שחקנים חופשיים).
נשארו: ננדו דה קולו, ויטאלי פרידזון, סמן אנטונוב, מיקאיל קולאגין, פאבל קורובקוב, אנדריי וורונסביץ', קורי היגינס, ויקטור חריאפה, ניקיטה קורבאנוב, קייל היינס.
הקשר הישראלי: וויל קלייברן. הסווינגמן הנהדר סיפק עונת שיא בהפועל חולון בעונת 2015/2016 וסיים כמלך הסלים של ליגת העל עם ממוצע של 20.9 נקודות למשחק.
שימו לב ל: אלק פטרס. פטרס בן ה-23 התחיל את העונה הקודמת בפיניקס סאנס ולאחר מכן עבר לקבוצת הבת שלה וכיכב במדיה עם ממוצע של 17.6 נקודות למשחק. והעונה, הסטרץ' פור האמריקאי הגיע לאדומים ממוסקבה כדי להיות חלק שוטף ברוטציה של איטודיס, ולהראות שהוא מתאים לרמה הגבוהה של הקבוצה המפוארת.
יעמוד למבחן: דימיטריס איטודיס. "הקופים אף פעם לא יורדים מהגב כשאתה מאמן של צסק"א מוסקבה", כך אמר המאמן היווני לאחר הזכייה ביורוליג עם הרוסים לפני 3 עונות. האמת? אין צודק ממנו. הכסף שנשפך שם שנה אחר שנה הוא עצום, הציפיות גדלות וכשהוא לא זוכה ביורוליג כבר 3 פעמים מתוך 4 ניסיונות אפשריים. התוצאה של העונה החמישית היא סופר קריטית עבור המשרה שלו בבירה הרוסית.

ריאל מדריד
הגיעו: קלמן פרפליץ' (פאריס), גבריאל דק (סן לורנצו), מתאו ספאניולו (רומא).
עזבו: לוקה דונצ'יץ' (דאלאס מאבריקס), דינו ראדונצ'יץ'(בורגוס), צ'אסון רנדל (שחקן חופשי), יונאס מצ'יוליס (א.א.ק אתונה) .
נשארו: רודי פרננדס, וולטר טאברס, פביאן קוזר, אנתוני רנדולף, פליפה רייס, פקונדו קארפציו, גוסטבו איון, ג'ייסי קארול, סרחיו יול, טריי תומפקינס, ג'פרי טיילור, סנטי יוסטה, אוגניין קוזמיץ'.
הקשר הישראלי: משחק גמר היורוליג נגד מכבי ת"א בעונת 13/14. שני המועדונים אשר ידועים לאורך ההיסטוריה ביריבות הספורטיבית ביניהם נפגשו במעמד הגמר במילאנו כאשר ריאל הגיעו כפייבוריטים ברורים למפגש אבל החבורה של דייויד בלאט ניצחה בסופו של משחק 86-98 במשחק הרואי.
שימו לב ל: קלמן פרפליץ'. הגארד הסלובני עשוי להיות החיקוי הכי טוב של ג'יי.סי קארול בריאל מדריד העונה. בדומה לסקורר האמריקאי, גם לפרפליץ' יש ידית על אוטומט ותנועות הגוף של שניהם דומות מאוד. ההבדל היחידי ביניהם הוא שרק קארול שיחק בבמה הגדולה של היורוליג וכעת מגיע תורו של "השועל" הסלובני שיעוט על כל הזדמנות שלאסו יעניק לו.
יעמוד למבחן: סרחיו יול. לאחר לכתו של ילד הפלא לוקה דונצ'יץ' לליגה הטובה בעולם יול חוזר לעמדת המנהיג בריאל מדריד. הרכז הנהדר פספס את רוב העונה הקודמת בעקבות קרע ברצועות בברך דבר שגרם לדונצ'יץ' להוביל גם כשהספרדי חזר אל הפלייאוף. והעונה, יול, שיחגוג 31 בנובמבר הקרוב חוזר עם המון אחריות וציפיות כדי להוביל את אלופת אירופה לבק–טו-בק מרגש.
 
אולימפיאקוס
הגיעו: נייג'ל וויליאמס גוס (פרטיזן בלגרד), זאק לידיי (גלבוע/ גליל), סשה וזנקוב (ברצלונה), אקסל טופאן (ז'לגיריס), יאניס טימה (באסקוניה).
עזבו: הוליס תומפסון, בובי בראון (שחקנים חופשיים), קייל וויילטייר, בריאן רוברטס (מלאגה),יאניס פאפאפטרו(פנאתינייאקוס) ג'מאל מקלין (לוקומוטיב קובאן), קים טילי (גראן קנאריה), יאניס ספרופולוס (מאמן חופשי).
נשארו: ואסיליס ספאנוליס, ואסיליס טוליופולוס, קוסטס פאפאניקולאו, ניקולה מילוטינוב, יאניס סטרלניקס, גאורגיוס פרינטזיס, ונגליס מנצאריס, ניקולאוס ארסנפולוס, דימיטריוס אגרבניס, גאורגיוס בוגריס.
הקשר הישראלי: דיוויד בלאט. המאמן הישראלי מגיע לקבוצתו השלישית ביורוליג לאחר שאימן את דרושאפקה ואף זכה איתה ביורוקאפ אשתקד ועם מכבי תל אביב בעונת 13/14 במפעל האירופי הבכיר.
שימו לב ל: זאק לידיי. שם מוכר וידוע לאוהדי הפועל גלבוע/גליל. האמריקני בן ה-24 סיפק עונת שיא במדים של הקבוצה מגן-נר עם ממוצע של 19.5 נקודות למשחק והגנה כבירה בעונה הסדירה. מבחינת הפאוור פורוורד זאת מקפצה ענקית לקבוצה שמושתתת בעיקר על הגנה קשוחה דבר, שיגרום לו לבלוט גם בקבוצה גדולה כמו אולימפיאקוס.
יעמוד למבחן: ואסיליס ספאנוליס. ביציעי "היכל השלום והאחווה" הרכז היווני פשוט אליל. ומכאן האחריות עליו היא עצומה. בגיל 36 הוא מבין שהעונה, תחת מאמן מעוטר כמו דייויד בלאט, עליו להפגין מנהיגות בעיקר ברגעי המאני טיים, דבר שמאפיין אותו לאורך כל הקריירה, במה שעשויה להיות עונתו האחרונה בפיראוס ואף כשחקן כדורסל פעיל.

אנדולו אפס
הגיעו: שיין לארקין (בוסטון סלטיקס), מטצ'אן בירסן (סקאריה), סרטאק סאנלי (בשיקטאש), וסילייה מיצ'יץ (ז'לגיריס), בורגהאן טונקר (אסקיסהיר), רודריג בובואה (באסקוניה), אדריאן מוארמן (ברצלונה), ג'יימס אנדרסון (חימקי מוסקבה), טיבור פלייס (ולנסיה)
עזבו: ברק דמיר (דרושאפקה), ולדימיר סטימאץ'(טורק טלקום), מוהימין מוסטפה (טופאס), טוני דאגלאס (סקאריה), אריק מקולום (קאזאן), סוני ווימס (שחקן חופשי).
נשארו: דוגוש בלבאיי, דריק בראון, בראיינט דאנסטון, סאייביר איגיטצ'אן, בירקאן באטוק, אונראלפ ביטים, ברוק מוטום, קרונוסלב סימון.
הקשר הישראלי: בראיינט דאנסטון. לביג-מן האמריקאי יש זכרונות יפים מליגת העל כאשר השאיר חותם גם בבני השרון דאז וגם בהפועל חולון, אשר שימשו לו כמקפצה לרמות הגבוהות באירופה. 
שימו לב ל: וסילייה מיצ'יץ'. הסרבי בן ה-24 אומנם לא שחקן אלמוני, אך הוא עדיין מחכה לעונה שתהפוך אותו לכדי שחקן שלם ומלוטש. לאחר עונות בינוניות ביורוליג במדי הכוכב האדום וז'לגיריס הוא מגיע לשחק תחת ארג'ין עתמאן, שעשוי לתת לו לשחק כקומבו גארד לצידו של שיין לארקין המבטיח ולהיות האקס פקטור מהספסל שאנדולו זקוקה לו.
יעמוד למבחן: שיין לארקין. כל מי שצפה בעונתו האחרונה של לארקין ביורוליג במדי באסקוניה יודע שמדובר בכוכב. לאחר עונת קאמבק סולידית ל-NBA בשורותיה של בוסטון הרכז חוזר לאירופה ולקבוצה שבה יבנו עליו וכאן נשאלת השאלה: האם לארקין חוזר רק כדי לשחק על ממוצעים אישיים, או כדי להנהיג ולסחוב קבוצת רוויית אכזבות אל עבר שמונת המקומות הראשונים?

באיירן מינכן
הגיעו: לאון ראדוסביץ', מאודו לו (באמברג), רובין אמאיזה (ביירות),פטרי קופונן (ברצלונה), נמניה דנגוביץ' (הכוכב האדום), דרק וויליאמס (טיאנג'ין) .
עזבו: ג'ארד קנינגהאם (שחקן חופשי), אנטון גאבל(פרש), רג'י רדינג (טלקום), מייק צירבס (הכוכב האדום), קארים ג'אלוו (לודוויגסבורג), עמאר גגיץ' (פרטיזן בלגרד) .
נשארו: נלסון ויידמן, בריידון הובס, אלכס קינג, ניהאד דדוביץ', ולדימיר לוליץ', דנילו ברת'ל, סטפן יוביץ', דווין בוקר, מרווין אוגונסיפה.
הקשר הישראלי: משחק ההתפוצצות על הפועל ירושלים בעונת 17/18. הקבוצה הישראלית הגיעה למשחק נגד באיירן שהתמקמה בראשות הבית ובסופו חטפה השפלה כבדה שנגמרה ב-111:85 לטובת הגרמנים.
שימו לב ל: נמניה דנגוביץ'. לאחר 4 עונות בכוכב האדום בלגרד, הסרבי בן ה-25 יוצא למקום הרבה פחות לחוץ ורועש. ראדוניץ', מאמנה הנוכחי של באיירן ובעבר של הכוכב אימן את דנגוביץ' והוא מכיר אותו מעולה. "נמניה הוא שחקן מוכשר שעובד קשה והעונה זה הזמן שלו לפרוח", אמר המונטנגרי. אז כנראה שאת הצ'אנסים דנגוביץ' יקבל ועכשיו זה נמצא רק בידיים שלו.
יעמוד למבחן: דרק וויליאמס. זה כבר נהיה טרנד לעשות סיבוב בסין לפני שמגיעים לאירופה, וגם הפאוור פורוורד האנרגטי, שנבחר במקום השני בדראפט, לקח בזה חלק. עוד לפני העונה שהעלתה לו את הממוצעים אל מול האין הגנות הסיניות וויליאמס שיחק 6 עונות בליגה הטובה בעולם והראה שהוא אתלט על. העונה הוא מגיע לקבוצה הבווארית כשחקן מרכזי, שעשוי וצריך להיות האיש של באיירן בצבע.

אומיץ'. איכזב בי-ם, יפרח בבודצ'נוסט? (מנהלת הליגה) (צילום: ספורט 5)
אומיץ'. איכזב בי-ם, יפרח בבודצ'נוסט? (מנהלת הליגה) | צילום: ספורט 5

באסקוניה
הגיעו: יוסופה פול (לה מאן), תדאס סדקרסקיס (חזר מהשאלה מנבזיס), שאבון שילדס (טרנטו), דארון היליארד (אוסטין ספרס), איידין פנבה (מרשל).
עזבו: רודריג בובואה (אנדולו אפס), יאניס טימה (אולימפיאקוס), ריינאלדס מלמאניס (בטיס).
נשארו: יואנס פויטמן, לוקה וילדוזה, מרסיליניו הוארטס, מאט ג'נינג, ג'ייסון גריינג'ר, וינסנט פורייה, פטריסיו גארינו, אילימאנה דיופ, טורניקה שנגליה.
הקשר הישראלי: מאט ג'נינג. הקלעי בן ה-30 הגיע להפועל ירושלים לפני שלוש עונות ובילה בבירה הישראלית חצי עונה בלבד לפני שהספיק להיחתך, לעבור ללוקומוטיב קובאן ולהגיע איתה עד לחצי גמר היורוליג.
שימו לב ל: לוקה וילדוזה. הרכז בן ה-23 מוכן לעונת הפריצה. בעונה שעברה, פדרו מרטינס זרק אותו למים העמוקים כבר בגיל 22 והוא היה שחקן רוטציה טוב והראה שאפשר לסמוך עליו. הארגנטיני-איטלקי סיפק 4.5 נקודות למשחק ביורוליג, קליעות משוגעות וראיית משחק שגרמה לאוהדים הבאסקים לאהוב אותו. שחקן כמוהו, זקוק לביטחון ואמונה, ואם וילדוזה יקבל אותם, באסקוניה רק תרוויח.
יעמוד למבחן: דארון היליארד. השוטינג גארד נכשל ב-NBA וכעת הוא מגיע לאירופה כדי להציל לעצמו את הקריירה. היליארד נזרק בין קבוצות בליגה הטובה בעולם ולא השתלב עד שמצא את עצמו בקבוצת הבת של סן אנטוניו בג'י ליג. הוא קלע 21.2 נקודות בממוצע למשחק והראה שהוא סקורר. כעת האמריקני מגיע על המשבצת של בובואה וזאת משבצת שמצריכה יציבות וחדות - פרמטרים שהבאסקים יהיו חייבים לקבל מ"הילי".

בודוצ'נוסט
הגיעו: קוטי קלארק (אבטודור), אדווין ג'קסון (ברצלונה), ארל קלארק (בשיקטאש), ארון קראפט (מונאקו), אלן אומיץ' (הכוכב האדום).
עזבו: ג'סטין דולמן (מנרסה), קייל גיבסון (בשיקטאש), קייל לנדרי (שחקן חופשי).
נשארו: סוהד סחוביץ', ניקולה איבאנוביץ', פיליפ ברוביץ', נמניה גורדיץ', מיליץ' סטרובלץ', סהד סחוביץ', זוראן ניקוליץ', אלכסה איליץ', דנילו ניקוליץ', פטר פופוביץ' .
הקשר הישראלי: אלן אומיץ'. הסנטר שאיכזב בהפועל י-ם, יפתח עונה בקבוצת יורוליג.
שימו לב ל: ניקולה איבאנוביץ'. לא סתם הכינוי של איבאנוביץ' הוא "היהלום" בכדורסל המונטנגרי. בעונה שעברה הרכז בן ה-24 כיכב במדי המונטנגרים ביורוקאפ כשקלע 13.4 נקודות בממוצע למשחק עם קליעה משובחת וניהול משחק מעולה. במדינה הבלקנית תולים בו תקוות והעונה זאת ההזדמנות להראות ליבשת שהכינוי אכן מוצדק.
יעמוד למבחן: אדווין ג'קסון. הרכז הצרפתי מגיע לבירת מונטנגרו (פודגוריצה) כדי לייצב את הקריירה המדשדשת שלו. ג'קסון בן ה-29 הגיע לשלב שבו הוא מחליט שזה הזמן להיות ראש לשועלים. לאחר שלא הצליח בברצלונה שמתיימרת לפחות  להיות "אריה" הוא בחר בבודוצ'נוסט שם הוא יקבל את המפתחות מז'יקיץ' וינסה להוכיח שהוא לא הולך לשום מקום.

ברצלונה
הגיעו: רונלדס סמית' (פואנלברדה), כריס סינגלטון (פנאתינייקוס), קייל קוריץ' (זניט), קווין פאנגוס (ז'לגיריס), ארטם פוסטובוי (אוברדוירו), יאקה בלאזיץ' (אנדורה).
עזבו: חואן קרלוס נבארו (פרש), אדווין ג'קסון (בודוצ'נוסט), אדריאן מוארמן (אנדולו אפס), ג'אלן ריינולדס (זניט), פטרי קופונן (באיירן מינכן), סשה וזנקוב(אולימפיאקוס), מוסא דיאגנה (אנדורה), דוריונס קורוקס (ברוקלין נטס), מארק גרסיה (פואנלברדה), פיל פריסיי, ראקים סנדרס (שחקנים חופשיים).
נשארו: פאו ריבאס, קווין סראפין, אדם האנגה, תומא הרטל, פייר אוריולה, ויקטור קלאבר, אנטה טומיץ'.
הקשר הישראלי: היסטוריית המשחקים נגד מכבי ת"א. ב-12 מתוך 14 המשחקים האחרונים בין הקבוצות, ידם של הקטאלונים הייתה על העליונה, מגמה שישמחו לשמר לעצמם, גם העונה.
שימו לב ל: קייל קוריץ'. לפני 3 שנים כשהיה בן 26, התגלה בראשו של האמריקאי גידול ששם את חייו בסכנה ממשית. אך רק 5 חודשים לאחר הניתוח האחרון, הגארד חזר לשחק ואפילו היה בורג משמעותי בגראן קנאריה ובעונה האחרונה במדי זניט. מדובר בקלע בחסד ( 38 % ל-3 ו- 16.2 נקודות למשחק אשתקד ביורוקאפ) שבנוסף לניצחון האמיתי בחייו הוא רוצה להוות תוספת כוח ולנצח גם העונה, במדי ברצלונה.
יעמוד למבחן: סביטסלב פשיץ'. המאמן הסרבי בן ה-69 הוא אחד מהמאמנים הטובים באירופה. אבל כשאתה לוקח על עצמך לאמן מועדון וקבוצה כמו ברצלונה אתה אוטומטית עומד למבחן. בעיצומה של העונה שעברה, הוא החליף את סיטו אלונסו במה שהיה נראה כמו פלסטר גרוע. בעונה הנוכחית, כבר אין תירוצים. כבר שנים שב"פלאו בלאוגרנה" מחכים למישהו שיוציא את העגלה מהבוץ ואולי "קארי" יהיה המושיע.

גראן קנאריה
הגיעו: קלווין האנה (מורסיה), לוק נלסון (בטיס), קים טילי (אולימפיאקוס), די ג'יי סטרוברי (בשיקטאש) כריס אוואנס (מונאקו), סלבה מלדונדו (מאמן, אסטודיאנטס).
עזבו: גל מקל (זניט), ניקולה רדיצ'ביץ' (טרנטו), די ג'יי סילי (ריטאס וילנה), ניקולאס ברוסינו (טנריפה), פבלו אגווילאר (צדביטה זאגרב).
נשארו: אלברט אוליבר, יוליס באז, אונדריי בלבין, מרקוס אריקסון, חוויאר ראבסדה, אוריול פאולי, אלכסנדר מאדסן, לוקאס פישר, אנז'ס פאסצ'ניקס .
הקשר הישראלי: די ג'יי סטרוברי. שם שאולי קצת ירד מתחת לרדאר הישראלי, אבל לא אם תשאלו את אוהדי הפועל ירושלים, בה הוא שיחק בעונת 2011/2012.
שימו לב ל: אנז'ס פאסצ'ניקס. הסנטר, שמתנשא לגובה של 2.16 מ' הוא הדבר הבא בקבוצה מהאיים הקנאריים. עוד לא מלאו לו 23 והוא כבר הספיק להיות שחקן יורוקאפ טוב עם ממוצעים של 8.5 נקודות למשחק. בזמנים שהקו הקדמי באירופה לא משופע בשחקנים איכותיים, זהו זמן מעולה עבור הלטבי המבטיח לפרוץ בבמה הגדולה.
יעמוד למבחן: כריס אוואנס. לאחר עונה מוצלחת במונאקו עם ממוצע של 13 נקודות למשחק שנגמרה בהפסד בגמר ליגת האלופות, אוואנס בן ה-28 קיבל שדרוג ויפתח את עונתו הראשונה ביורוליג. כשמסתכלים על הסגל של הקבוצה הספרדית מבינים שהוא לא מהנוצצים ביבשת  ולכן כריס, שעשוי להיות שחקן חמישייה, יוכל לבלוט בצ'אנס שאולי ולא יחזור מבחינתו.

דרושפאקה
הגיעו: זאניס פיינרס (ליאטקבליס), ריי מקאלום (מלאגה), ברק דמיר (אנדולו אפס), מרקל בראון (יוסטון רוקטס), ג'ון דיבלר (בשיקטאש), ג'רמי אוואנס (אריק בייהוקס), אחמט צ'אקי.
עזבו: סקוטי ווילבקין (מכבי ת"א), ג'אג'ואן ג'ונסון (קובאן), ג'יימס בל (צדביטה זאגרב), וויל קאמינגס (אולדנבורג), הווארד סנט-רוס (אא"ק אתונה).
נשארו:  קרטאל אוזמיזרק, מוחמד בייגול, קיד סטנטון, אמירצ'אן קוסוט, דוגוש אוזדמירוגלו, סאבאס אוגוז, מייקל אריק
הקשר הישראלי: משחק ההדחה של מכבי תל אביב מהיורוליג. מכבי היו חייבים לנצח את הטורקים ב-11 הפרש כדי להעפיל ושהבינו שכבר לא יגיעו להפרש המיוחל החליטו להחטיא בכוונה מקו העונשין. בסופו של משחק הצהובים הודחו והאירוע נרשם כאחת הפארסות הגדולות בכדורסל האירופי.
שימו לב ל: זאניס פיינרס. הפאוור פורוורד אומנם כבר בן 28, אך עדיין לא שם דבר במונחי יורוליג. הלטבי שיחק במדי ליאטקבליס ביורוקאפ אשתקד והפגין יכולת טובה עם 13 נקודות בממוצע למשחק ו-37% מחוץ לקשת. הסטרץ' פור מסוגל לעשות את קפיצת המדרגה בקבוצה צנועה כמו דרושפאקה שתיתן לו את הבמה לזרוח.
יעמוד למבחן: אחמט צ'אקי. לקבל אימון של קבוצת יורוליג זה לא פשוט בכלל, בטח לא בעונתך הראשונה במפעל הגדול. צ'אקי בן ה-43 (הצעיר ממאמני היורוליג) חוזר לקדנציה שניה בדרושאפקה לאחר שאימן אותה בשלהי עונת 04/05, אך הפעם כמנוסה הרבה יותר וכשהוא יודע שזהו סוג של צומת: עונה טובה יכולה להכניסו לתודעה ומן הצד השני יכולה גם להשכיח אותו במהרה.

 
מכבי ת"א
הגיעו: קנדריק ריי (נימבורק), אנג'לו קליוארו (בנאביט), סקוטי ווילבקין (דרושאפקה), נמרוד לוי (מכבי אשדוד), ג'וני אובראיינט (שארלוט הורנטס), טאריק בלאק (יוסטון רוקטס).
עזבו: איתי שגב (מכבי ראשל"צ), פייר ג'קסון (בייג'ין), נוריס קול (אבלינו), ג'ונה בולדן (פילדלפיה 76), דישון תומאס (פנאתינייקוס), כארם משעור (בני הרצליה), ארטיום פראחובסקי (שחקן חופשי).
נשארו: ג'רמי פארגו, מייקל רול, דיאנדרה קיין, דני אבדיה, אלכס טיוס, ג'ון דיברתולומאו, ג'ייק כהן, יובל זוסמן.
שימו לב ל: יובל זוסמן. באירופה שחקן בן 20 הוא לא ילד שעולה מהנוער, אלא שחקן שלם וכזה שיכול להוביל. וככה בדיוק נבן ספאחיה צריך להתייחס ליובל זוסמן. במשחקי היורוליג בעונה שעברה הוא היה מוצא את עצמו נזרק לחמישייה ומראה רגעים של אינסטינקטים נהדרים בהגנה והמון לחימה ואם ימשיך באותו הקו ויקבל את הצ'אנסים גם העונה, מכבי רק תרוויח מהפורוורד הסופר מוכשר.
יעמוד למבחן: נבן ספאחיה. אם בקיץ ראשי מכבי החליטו להשאיר את המאמן הקרואטי לעוד עונה בת"א לאחר כישלון באירופה, העונה היא באמת הצ'אנס האחרון עבורו. הוא ויתר על שחקנים שגרמו לקבוצה להיראות רעה הגנתית במשחקים מסוימים והשאלה הגדולה היא האם התחליפים שהביא יהיו טובים יותר. מה שבטוח, עד שיגיעו תוצאות אם בכלל - נבן ספאחיה לא יישאר רגוע.