sportFive743547 (צילום: ספורט 5)
צילום: ספורט 5
פעם בנתניה, היום באנדולו. מקולום  (צילום: ספורט 5)
פעם בנתניה, היום באנדולו. מקולום | צילום: ספורט 5

16 קבוצות, אינספור כוכבים וכולן חולמות על תואר אחד: אליפות אירופה. רגע לפני פתיחת היורוליג, ערוץ הספורט מכיר לכם את כל הקבוצות החדשות. מי השחקנים החדשים? מי עזב? למי כדאי לשים לב ומה הקשר הישראלי שיש בכל קבוצה? המדריך השלם לקראת העונה שבפתח.

אולימפיאקוס
הגיעו: יאניס סטרלניקס (באמברג), גאורגיוס בוגריס (טנריפה), קים טילי (באסקוניה), ג'מאל מקלין(מילאנו), בריאן רוברטס (שארלוט הורנטס), הוליס תומפסון (ניו אורלינס פליקנס), ארסנופלוס ניקולאוס (עלה מהנוער).
עזבו: פטריק יאנג (מילאנו), דניאל האקט (באמברג), אריק גרין (ולנסיה), קם בירץ' (אורלנדו מג'יק), מאט לוג'סקי (פנאתינאייקוס), דומיניק ווטרס(קרשיאקה), יאניס אתינאהו (אריס סלוניקי).
נשארו: ואסיליס טוליופולוס, יאניס פאפאפטרו, ואסיליס ספאנוליס, דימיטריוס אגרבניס, ניקולה מילוטינוב, גאורגיוס פרינטזיס, קוסטאס פאפאניקולאו, ונגליס מנצאריס.
הקשר הישראלי: יאניס ספרופולוס. המאמן היווני בן ה-50 לא אימן ולא שיחק באף קבוצה ישראלית, אך לפני קריירת האימון באולימפיאקוס, ספרופולוס היה עוזרו של פיני גרשון בין השנים 2006-2008 בקבוצה מפיראוס.
שימו לב ל: דימיטריוס אגרבניס. הפאוור פורוורד אשר יחגוג יום הולדת 23 בדצמבר הקרוב ומוכן לבצע את הפריצה המיוחלת. השחקן היווני, אשר נבחר על ידי אטלנטה הוקס בדראפט 2015, לא מימש את הפוטנציאל שלו ב-4 שנים האחרונות בקבוצה האדומה. השנה הוא יצטרך להיות הרבה יותר עקבי כדי שספרופולוס יעניק לו את הבמה המלאה.
יעמוד למבחן: ואסיליס ספאנוליס. ביציעי "היכל השלום והאחווה" הרכז היווני הוא לא פחות מאליל, אך ב-4 העונות האחרונות ספאנוליס בן ה-35 לא מצליח להצעיד את היוונים עד אל התואר האירופי. גם הוא יודע שככל שהשנים עוברות הפרישה מתקרבת והסיכויים להיות אותו הווינר שהתרגלנו לראות ממנו ברגעים הגדולים הולכים ופוחתים. לכן זאת עונת מפתח שבה יצטרך להראות את התושייה והמנהיגות ברגעי המאני טיים. 

ריאל מדריד
הגיעו: פביאן קוזר (באמברג), סנטיאגו יוסטה (אובראדוריו), אוגניין קוזמיץ' (הכוכב האדום), עוסמן גארובה (עלה מהנוער).
עזבו: דונטה דרייפר, אנדראס נוצ'יוני (שחקנים חופשיים), אות'לו האנטר (צסק"א מוסקבה).
נשארו: רודי פרננדס, אנתוני רנדולף, לוקה דונצ'יץ', יונאס מצ'יוליס, פליפה רייס, פקונדו קארפציו (חזר מעונת השאלה במורסיה), גוסטבו איון, דינו רדונצ'יץ', ג'ייסי קארול, סרחיו יול, טריי תומפקינס, ג'פרי טיילור.
הקשר הישראלי: גמר היורוליג נגד מכבי ת"א בעונת 13/14. שני המועדונים אשר ידועים לאורך ההיסטוריה ביריבות הספורטיבית ביניהם נפגשו במעמד הגמר במילאנו. הבלאנקוס הגיעו כפייבוריטים ברורים למפגש, אבל החבורה הלוחמת בצהוב גררה אותם עד להארכה וניצחה בסופו של דבר 86:98 במשחק הרואי שייחקק במוחן של שתי הקבוצות לעוד שנים רבות.
שימו לב ל: סנטיאגו יוסטה. אם תשאלו את פאבלו לאסו, יוסטה בן ה-20 אשר גדל במחלקת הנוער של הבלאנקוס מספיק בשל להיות חלק מהסגל המפוצץ של ריאל מדריד. הסמול פורוורד הוביל את נבחרת הקדטים והנוער של ספרד לזכיות באליפויות אירופה ואחרי שתי עונות של השאלה בחממה של אובראדוירו, היהלום חוזר הביתה כדי להראות שמקומו בריאל מוצדק עוד העונה.
יעמוד למבחן: לוקה דונצ'יץ'. מה כבר לא נאמר על ילד הפלא הסלובני, אך העונה זאת תהיה סיטואציה אחרת לגמרי. סרחיו יול הנהדר גמר את העונה, במה שהפך את הכוכב בן ה-18 את הסלובני למנהיג הבלתי מעורער של קבוצת האר. בשנה הבאה דונצ'יץ צפוי להיבחר בדראפט של ה-NBA והוא חייב להראות שמעבר לכישרון, הוא גם חזק מנטאלית.

אנאדולו אפס
הגיעו: אדו מוריץ'(בנאביט), ריקי לדו (באסקוניה), אריק מקולום (גלאטסראיי), בירקאן באטוק (דרושאפקה), אונוראלפ ביטים (תיכון ווסט וירג'יניה), ברוק מוטום (ז'לגיריס קובנה), ג'סטין דואלמן (ברצלונה) ג'וש אדאמס (סראטוב), ולדימיר סטימאץ' (בשיקטאש), קרונוסלב סימון (מילאנו), מוסטפא מוהיימין (באקירקוי), סאיביר איגיטצ'אן (עלה מהנוער).
עזבו: דשון תומאס (מכבי ת"א), טיילר האניקט (חימקי מוסקבה), אוגולצ'אן בייקאן (דמיר), צ'די אוסמן (קליבלנד קאבלירס), ג'ייסון גריינג'ר(באסקוניה), סאמט גייאיק ומקסים מוטאף (בשיקטאש), ברנדון פול (סן אנטוניו), תומא הרטל (ברצלונה), אלכס קירק (אלברק טוקיו), פורקאן קורקמאז (פילדלפיה).
נשארו: דוגוש בלבאיי, דריק בראון, ברק דמיר, בראיינט דאנסטון. 
הקשר הישראלי: אריק מקולום ובראיינט דאנסטון. מקולום השתייך לסגל של אליצור נתניה ולא הרבה לקבל את הצ'אנס במדיה בעונת 2010/2011, אך עונה לאחר מכן, כשהיה בן 23 בלבד עבר להפועל כפר סבא מהליגה הלאומית (!) והשאיר אותה בליגה לאחר עונת שיא של 24.3 נקודות בממוצע למשחק. גם לדאנסטו יש זכרונות יפים מליגת העל כאשר כיכב בבני השרון ובהפועל חולון. 
שימו לב ל: אדו מוריץ'. אלוף אירופה הסלובני הטרי כבר לא ילד צעיר (ימלאו לו עשרים ושישה אביבים בנובמבר הקרוב), אך הוא עומד לפני עונתו הראשונה ביורוליג ולאחר שהיה האקס פקטור של הסלובנים באליפות, הוא יהיה חייב לשחזר את היכולות כדי לעשות את קפיצת המדרגה הראשונה ברמות הגבוהות של הכדורסל האירופאי. 
יעמוד למבחן: ולדימיר פראסוביץ'. המאמן הקרואטי בן ה-52 פותח עונה שנייה (בקדנציה שנייה) כמאמן בקבוצה הטורקית, ולאחר שבעונה הקודמת הבחורים שלו לא עמדו בציפיותיו ועפו כבר בסיבוב הראשון של הפלייאוף נגד אולימפיאקוס, הוא דאג להחליף את מרבית הסגל ולוותר על כוכבים. לכן פראסוביץ' יצטרך להוכיח שהוא יכול להוביל קבוצה לוחמת ומחויבת, שגם תחזיר לאוהדים המאוכזבים של אנאדולו את התשוקה. 

פותח פרק חדש. מילר (getty) (צילום: ספורט 5)
פותח פרק חדש. מילר (getty) | צילום: ספורט 5

באמברג
הגיעו: ברייס טיילור (באיירן מינכן), אוגוסטין רוביט (אולם), לוקה מיטרוביץ' (כוכב האדום בלגרד), דניאל האקט (אולימפיאקוס), ריקי היקמן (מילאנו), קווינסי מילר (מכבי ת"א).
עזבו: יאניס סטרלניקס (אולימפיאקוס), דניאל תייס (בוסטון סלטיקס), לאון קראצר (וירצבורג), פביאן קוזר (ריאל מדריד), ניקולו מלי (פנרבחצ'ה), דאריוס מילר (לניו-אורלינס פליקנס), ג'רל מקניל (להפועל ת"א), ולדימיר ורמינקו (שחקן חופשי).
נשארו: ניקוס זיסיס, אלכסיי ניקוליץ', לוקה שטייגר, מאליק מולר, מאודו לו, לואיס אולינדה, אליאס האריס, פטריק הקמן, לאון ראדוסביץ'.
הקשר הישראלי: ריקי היקמן. הרכז היה שייך לסגל של מכבי ת"א בין השנים 2012-2014, בהן קלע בממוצע 11.2 נקודות למשחק ביורוליג והיה שותף בכיר למעשה לעונה בת 4 תארים-גביע אירופה, אליפות הליגה, גביע המדינה וגביע ווינר.
שימו לב ל: מאודו לו. הגארד הגרמני ממוצא סנגלי ידוע בתור אחד הכישרונות העולים בגרמניה. לאחר עונה סבירה של 5.3 נקודות למשחק ואחרי ששימש כגיבוי לדניס שרודר בנבחרת גרמניה ביורובאסקט האחרון, יש הרגשה בבוואריה שהעונה זה יתפוצץ לטובה מבחינתו של לו בן ה-25.
יעמוד למבחן: קווינסי מילר. האמריקני שיחגוג 25 בנובמבר הקרוב מגיע לקבוצה מדרום גרמניה לאחר עונה במכבי ת"א שהוא יעדיף לשכוח. הפורוורד קרע את הרצועות בברכו עוד לפני תחילת העונה וכשחזר לשחק לקראת סופה היה חלוד מאוד. העונה בבאמברג זה הצ'אנס שלו לחזור להיות קווינסי מילר של הכוכב האדום: האתלט, הקלע הנהדר והלידר שיסחוב את הגרמנים כמה שיותר רחוק. 

צסק"א מוסקבה
הגיעו: לאו ווסטרמן מז'לגיריס קובנה), סרחיו רודריגס (פילדלפיה), וויל קלייברן (דרושאפקה), אות'לו האנטר (ריאל מדריד), אלאן מקייב (סראטוב), אנדריי לאפוטין (עלה מהנוער).
עזבו: מילוש תאודוסיץ' (לוס אנג'לס קליפרס), ארון ג'קסון (בייג'ין דאקס), ג'יימס אוגוסטין (מלאגה), ארטם קומולוב (ניז'ני),  ג'ואל פרילנד, דימיטרי קולאגין, איבן לזארב (שחקנים חופשיים).
נשארו: ננדו דה קולו, ויטאלי פרידזון, סמן אנטונוב, מיקאיל קולאגין, פאבל קורובקוב, אנדריי וורונסביץ', קורי היגינס, ויקטור חריאפה, ניקיטה קורבאנוב, קייל היינס.
הקשר הישראלי: וויל קלייברן. הסווינגמן הנהדר סיפק עונת שיא בהפועל חולון בעונת 2015/2016 וסיים כמלך הסלים של ליגת העל עם ממוצע של 20.9 נקודות למשחק, דבר שגרם לדייויד בלאט לגנוב אותו לדרושאפקה. גם תחת הישראלי, הוא הציג עונה מצוינת וקיבל התעניינות מצסק"א, שצירפה אותו.
שימו לב ל: מיקאיל קולאגין. אחיו הגדול, דימיטרי, שוחרר מהקבוצה ועכשיו תורו של מיקאיל בן ה-22 לקחת כל הזדמנות קטנה שדימטריס איטודיס נותן לו. הרכז הצעיר היה יעיל מאוד בדקות המועטות שהיה על הפרקט בעונה החולפת ואם יקבל העונה יותר צ'אנסים, יוכל להראות שהוא מוכשר לא פחות מאחיו ולתרום לקבוצה כשהרכזים הבכירים צריכים לנוח.
יעמוד למבחן: דימיטריס איטודיס. "הקופים אף פעם לא יורדים מהגב כשאתה מאמן של צסק"א מוסקבה", סיפר המאמן היווני לאחר הזכייה ביורוליג עם הרוסים לפני שתי עונות. והאמת? אין צודק ממנו. הכסף שנשפך שם שנה אחר שנה הוא עצום, הציפיות גדלות וכשהוא לא זוכה ביורוליג כבר פעמיים מתוך שלושה ניסיונות אפשריים, התוצאה של העונה הרביעית היא סופר קריטית עבור המשרה שלו בבירה הרוסית.

באסקוניה
הגיעו: יאניס טימה (זניט סט.פטרסבורג), וינסנט פורייה (פריז), מרסליניו הוארטס (לייקרס), לוקה וילדוזה (קויילמס), דניאל בורדיגנון (באייה), מיגל גונסאלס (ויאדוליד), ג'ייסון גריינג'ר (אנאדולו אפס), ג'ורדן מקריי(קליבלנד קאבלירס), פטריסיו גארינו (אוסטין ספרס), מאט ג'נינג (קובאן),
עזבו: קים טילי (אולימפיאקוס), ריקי לדו (אנאדולו אפס), יאקה בלאזיץ' (אנדורה), אדם הנגה (ברצלונה), רפא לוז, צ'ייס באדינג'ר (שחקנים חופשיים), ניקולה לפרוויטולה (זניט סט.פטרסבורג), שיין לארקין (בוסטון סלטיקס), טאדאס סדקרסקיס (סן פאבלו).
נשארו: יואנס פויטמן, רודריג בובואה, אילימאנה דיופ, טורניקה שנגליה.
הקשר הישראלי: מאט ג'נינג. הקלע המכונן בן ה-29 הגיע להפועל ירושלים לפני שתי עונות ובילה בבירה הישראלית חצי עונה סולידית במיוחד עם ממוצע של 8.4 נקודות למשחק לפני שהספיק להיחתך ולעבור ללוקומוטיב קובאן עימה הגיעה עד לחצי גמר היורוליג.
שימו לב ל: יאניס טימה. הלטבי בן ה-25 מגיע לחבל הבאסקים לאחר אליפות מצוינת מבחינה אישית עם נבחרתו ולאחר שהוביל את זניט סט.פטרסבורג לרבע גמר היורוקאפ בעונה שעברה עם ממוצע של 16.2 נקודות למשחק. הסמול פורוורד מוכן לפרוץ בליגה של הגדולים ולשם כך פבלו פריג'יוני הביא אותו לקבוצה מצפון ספרד.
יעמוד למבחן: פבלו פריג'יוני. לא מפתיע לשמוע את המילים פבלו פריג'יוני ומאמן באותו המשפט. הרי השחקן בדימוס נחשב לסוג של מאמן על הפרקט וזה היה מתבקש שיפתח בקריירת אימון לאחר הפרישה. הפעם הוא הקובע ובטוב וברע התוצאות יהיו עליו.   

ז'לגיריס
הגיעו: וסילייה מיצ'יץ' (טופאש), ארון וויט (זניט סט.פטרסבורג), ברנדון דיוויס ודי בוסט (מונאקו), אקסל טופיין (ניו אורלינס פליקנס), מרטינאס סאז'וס (חזר מהשאלה בגדנסקי), מרטינס ארלאוקאס (ז'לגיריס ב').
עזבו: לאו ווסטרמן (צסק"א מוסקבה), לוקאס לקאביצ'יוס (פנאתינייקוס), ברוק מוטום (אנאדולו אפס), אוגוסטו לימה (בשיקטאש), ריינאלדס סייבוטיס (נפטונאס), רוברטאס יבטוקאס (פרש).
נשארו: קווין פאנגוס, מרטינאס וארנאס, פאוליוס יאנקונאס, גייטיס מסיוליס, ארתוראס מילאקניס, אנתנאס קאבליאאוסקס, פאוליוס ואלינסקס, אדגאראס אולנובאס.
הקשר הישראלי: שארונאס יאסיקביצ'יוס (שאראס). המאמן הליטאי בן ה-41 שהפך לאגדה במכבי ת"א כשזכה באליפות אירופה.
שימו לב ל: וסילייה מיצ'יץ'. הגארד הסרבי חוזר ליורוליג (שיחק בכוכב האדום לפני שנתיים) לאחר עונה של היעדרות מהמפעל, בה שיחק בטופאש. מיציץ' בן ה-23 קלע 13.3 נקודות למשחק בליגה הטורקית וגם עזר לנבחרתו להגיע עד לגמר היורובאסקט. כעת הוא מצטרף לחממה הכי טובה של שחקנים צעירים ביורוליג על מנת להראות את כשרונו.
יעמוד למבחן: פאוליוס יאנקונאס. לזקן השבט בקבוצה צעירה כמו ז'לגיריס יש כוח חשוב. הוא המחבר והמוביל של כל העסק הרענן והנמרץ, הוא זה שלוקח אחריות ומוריד את הקצב כשצריך וכמובן הוא הדבק של השחקנים. לאחר שיבטוקאס פרש ממשחק פעיל, יאנקונאס בן ה-33 עומד העונה על המשמר ויצטרך להראות שכוחו עדיין במותניו.  

ולנסיה
הגיעו: טקסוס וידורטה וארון דורנקמפ (טנריפה), טריגוי הילנסון (ת'ור), אלברטו אבלדה (באדלונה), אנדרס ריקו (גיפוזקואה), לטביוס וויליאמס (קאזאן), אריק גרין (אולימפיאקוס), טיבור פלייס (גלאטסראיי).
עזבו: פייר אוריולה (ברצלונה), רומיין סאטו (שחקנים חופשיים), ויצ'סלב קרבצוב( אסקישהיר), לוק סיקמה( אלבה ברלין), מייק טובי (טנריפה), פדרו מרטינס (בלי קבוצה).
נשארו: וויל תומאס, אנטואן דיוט, בויאן דובלייביץ', גיולם ויווס, רפא מרטינס, פרננדו סן אמטריו, חואן סאסטרה וסאם ואן רוסום.
הקשר הישראלי: סדרת חצי גמר היורוקאפ נגד הפועל ירושלים בעונת 16/17. החלום של האדומים מהבירה על כרטיס ליורוליג נקטע בסדרה של הטוב מ-3 משחקים נגד החבורה של מרטינס.
שימו לב ל: אלברטו אבלדה. הגארד בן ה-22 אשר נבחר לשחקן הצעיר הטוב ביותר בליגה הספרדית הבכירה יתחיל את עונתו הראשונה ביורוליג כדי להוכיח שהוא יכול להתמודד ברמות הכי גבוהות באירופה. אבלדה לא נבחר בדראפט ה-NBA ב-2015 כנגד כל הציפיות. העונה הוא יצטרך להיות בורג משמעותי בעונה של הספרדים על מנת לחזור לפנקסי הסקאוטרים בארה"ב.
יעמוד למבחן: אריק גרין. הסקורר האמריקאי מגיע להוביל את פיינליסטית היורוקאפ מהעונה שעברה. לאחר עונת יורוליג מוצלחת במדי אולימפיאקוס, שבה עלה מהספסל, האמריקני הוכיח את יכולת המנהיגות שלו ברגעים שספאנוליס היה פצוע. העונה, הקלע שעמד על 47.3% מחוץ לקשת בקבוצה היוונית יצטרך לסחוף אחריו קבוצה הרבה פחות כישרונית.

הכוכב האדום בלגרד
הגיעו: מרקו קסייל (אוסטנד), ניקולה יובאנוביץ' (גראנד ראפיד), סטפן יאנקוביץ' (מכללת סו פולס), ראנקו סימוביץ' (עלה מקבוצת הנוער), ג'יימס פלדיין (פנאתינייקוס), ניקולה רדיצ'ביץ' (בטיס), מתיאס לסורט (נאנטר), פרו אנטיץ' (פנרבחצ'ה) וטיילור רוצ'סטי (קובאן), דיאן דוידובאץ' (ז'לזניק בלגרד).
עזבו: צ'ארלס ג'נקינס (חימקי מוסקבה), לוקה מיטרוביץ' (באמברג), מרקו סימונוביץ' (זניט סט.פטרסבורג), סטפן יוביץ'(באיירן מינכן), מרקו גודוריץ'(פנרבחצ'ה), ג'ונה בולדן (מכבי ת"א), אוגניין קוזמיץ' (ריאל מדריד), דיון תומפסון (בורגוס) ונייט וולטרס (שחקן חופשי).
נשארו: נמניה דאנגוביץ', ברנקו לאזיץ', אוגניין דובריץ', פטאר ראקיצ'ביץ', מילקו בייליצה.
הקשר הישראלי: טיילור רוצ'סטי. הרכז האמריקאי בעל האזרחויות (מונטנגרית וישראלית), שיחק במכבי ת"א בעונת 15/16 וקלע בשורותיה 14 נקודות בממוצע ביורוליג וזכה איתה בגביע. הרכז נחשב לישראלי לכל דבר עקב קשר משפחתי לדת היהודית, כשעונה טובה שלו עוד עשויה לגרום לעניין מחודש מישראל.
שימו לב ל: נמניה דנגוביץ'. כבר 3 עונות שהפורוורד המוכשר נחבא בין שחקנים שקיבלו יותר צ'אנסים ממנו בתקופת ראודניץ', כדוגמת מרקו גודוריץ' ולוקה מיטרוביץ'. הקיץ שני הסרבים עזבו ופתחו את הדלת עבור דנגוביץ' בן ה-24, שבדקות המועטות שקיבל, הראה שהוא יודע לשחק כדורסל לפרקים והעונה. אלימפיאביץ' ייתן לו יותר צ'אנסים משקיבל בעבר, והסרבי יהיה חייב לקחת אותם בשתי ידיים.
יעמוד למבחן: פרו אנטיץ'. הסנטר רחב המימדים מגיע לכוכב האדום עם חתיכת טייטל: אלוף אירופה (עם פנר). המקדוני, המתנשא לגובה 2.11 מ', יהיה השחקן שעליו ישחקו, הוא ייקח הרבה מאוד זריקות גם מבפנים וגם מבחוץ ובכלל, הקבוצה הסרבית תהיה תלויה בעיקר באיש הגדול, שיהיה הפנים שלה בשנה הקרובה.

ברצלונה
הגיעו: תומא הרטל (אנאדולו אפס), אדריאן מוארמן (דרושאפקה), פייר אוריאולה (ולנסיה),  פיל פריסיי (סנטה קרוז ווריורס), ראקים סנדרס (מילאנו), מארק גרסיה (בטיס), קווין סראפין (אינדיאנה פייסרס), אדם האנגה (באסוקניה).
עזבו: חאבייר מאנפורד ושיין לוואל (שחקנים חופשיים),  ג'סטין דואלמן (אנאדולו אפס), סטרטוס פרפרוגלו (הפועל ירושלים), לוד האקנסון (אסטודיאנטס), ויטור פבראני ובראד אולסון (מורסיה), אלכס רנפרו (גלאטסראיי), מרקוס אריקסון (גראן קנאריה), מוסא דיאגנה (אנדורה) וסטפן פנו (אלבה ברלין).
נשארו: חואן קרלוס נבארו, פאו ריבאס, טייריס רייס (על סף עזיבה), ויקטור קלאבר, אלכסנדר וזנקוב, פטרי קופונן ואנטה טומיץ'.
הקשר הישראלי: ראקים סנדרס. בהנחה שטייריס רייס יעזוב את ברצלונה בקרוב, הגארד בן ה-28 יהיה השחקן היחיד בקבוצה ששיחק בארץ הקודש. הוא לבש את מדיה של הפועל גליל גלבוע בעונת 2012/2013 והיה מצוין בשורותיה עם ממוצע של 12.6 נקודות למשחק, שנתנו לו את כרטיס הכניסה לאירופה.
שימו לב ל: אלכסנדר וזנקוב. הבולגרי, שחגג יום הולדת 22 באוגוסט האחרון, הוא כישרון עולה באירופה. בעונה שעברה בברצלונה הסווינגמן הראה שהוא יכול לתקוף ולשמור בעמדות 2-4 עקב היותו ארוך (2.06 מ'), אתלט ובעל יכולת קליעה וחדירה לטבעת. העונה סיטו אלונסו צפוי להעניק לו את הבמה כדי לפרוח ולעלות מדרגה בקריירה.
יעמוד למבחן: סיטו אלונסו. המאמן הספרדי בן ה-41 מגיע לקבוצה חדשה שבנה מאפס, שבה הוא יצטרך להתאקלם במהרה ולהנחיל את השיטה שלו אצל שחקניו בדרך הכי יעילה. הוא הוכיח בעונה שעברה את יכולות האימון שלו כשהוביל את באסקוניה לפלייאוף של היורוליג, אך העונה עומד בפניו אתגר שונה. על המאמן להחזיר את בארסה לצמרת המפעל האירופאי, לאחר עונת שפל שהקטאלונים יעדיפו לשכוח. 
 
מלאגה
הגיעו: דראגן מילוסבלייביץ' (אלבה ברלין), גיאורגי שרמדיני (אנדורה), ג'יימס אוגוסטין (צסק"א מוסקבה), ריי מקאלום (גראנד ראפיד), סאסו סאלין (גראן קנאריה), מו סולואדה (בורגוס), אינסיו רוסה וחוסה לואיס איבנייס (מלאגה ב').
עזבו: אוליבר לאפייט (וירטוס בולוניה), אלאן אומיץ'(הפועל ירושלים), כריסטיאן איינגה (פואנלבראדה), ג'מאר סמית' (קאזאן), קייל פוג (גוואנגז'ו ליונס).
נשארו: ויני אוקואו, אלברטו דיאס, דניאל דיאס, נמניה נדוביץ', אדם ושינסקי, ג'ף ברוקס, קרלוס סוארס, דיאן מוסלי.
הקשר הישראלי: גיאורגי שרמדיני. הסנטר (2.16 מ') יעדיף לשכוח את הקשר שלו למדינת ישראל. הגיאורגי בן ה-28 הגיע למכבי ת"א כהבטחה בגיל 23 ולבסוף הפך לפלופ לא קטן ובעקבות כך נחתך באמצע העונה. מאז הוא מדשדש בין קבוצות בינוניות באירופה.
שימו לב ל: מו סולואדה. הבריטי ממוצא ניגרי (1.96 מ') מקבל העונה את צ'אנס חייו. לאחר עונה טובה בבורגוס בליגה הספרדית הראשונה, שבה בגיל 21 בלבד הפגין יכולות אתלטיות משובחות עם שתי חטיפות למשחק. הרכז מגיע לקבוצה האנדלוסית כדי לרוץ ברוטציה של חואן פלאזה באופן קבוע ולהיות בק-אפ ראוי בקו האחורי.
יעמוד למבחן: נמניה נדוביץ'. לגארד הסרבי בן ה-26 יש שני היבטים שבהם הוא יעמוד למבחן העונה. בהיבט הראשון הוא יהיה חייב לממש את הפוטנציאל הענק שלו ואת האתלטיות שכל כך מאפיינות אותו. ההיבט הנוסף מתקשר לסשה ג'ורג'וביץ', שלא זימן אותו לנבחרת הסרבית ביורובאסקט האחרון. יכולת טובה ביורוליג, תסדר לנדוביץ' מקום מחודש במדים הלאומיים.

מילאנו
הגיעו: דייריס ברטנס (מדרושאפקה), אנדראה לה טורה (טרוויזו), ולדימיר מיצ'וב (גלאטסראיי), אנדרו גאודלוק (מכבי ת"א), פטריק יאנג (אולימפיאקוס), אמת' מ'בייה (ברינדיזי), ג'ורדן תיאודור (באנביט), קורי ג'פרסון (אלסקה אייסס), מרקו קוזין (אבלינו) וארתוראס גודאייטיס (ריטאס וילנה).
עזבו: מירוסלב רדוליצה (ג'יאנגסו), קרונוסלב סימון (אנאדולו אפס), ג'אמל מקלין (אולימפיאקוס), מילאן מצ'באן (באיירן מינכן), ראקים סנדרס (ברצלונה) וריקי היקמן (באמברג).
נשארו: סימונה פונטצ'יאו, מנטאס קלנייטיס, זוראן דראגיץ', דוידה פאסקולו, קאלב טרשבסקי, אנדראה צ'ינצ'אריני ואאודו אבאס.
הקשר הישראלי: משחק מספר 1 בסדרת ההצלבה נגד מכבי ת"א בעונת 13/14. עם כל הכבוד לפיאניג'יאני וגאודלוק המקושרים לליגת העל בישראל, "נס מילאנו הראשון" לא יישכח לעולם במועדון מאיטליה. מכבי ניצחה לאחר ההארכה בתוצאה אחרי שמילאנו שמטה פיגור של 12 נקודות, כשנותרו דקה וחצי לסיום המשחק.
שימו לב ל: ארתוראס גודאייטיס. הסנטר הליטאי (2.08 מ') הראה הרבה כישרון בשנתיים האחרונות בריטאס וילנה עם ממוצע של 13.2 נקודות למשחק ביורוקאפ. בקיץ האחרון עם נבחרת ליטא, הוא הפגין זריזות ושליטה טובה בכדור, שסידרו לו תפקיד משמעותי בקבוצה של פיאניג'אני.
יעמוד למבחן: אנדרו גאודלוק. הקומבו גארד מגיע למילאנו כדי לייצב את הקריירה המדשדשת שלו, פשוט כך. הפערים בין משחק ההתקפה המרשים לבין משחק ההגנה הכושל של גאודלוק ענקיים והם השפיעו על כל קבוצה שבה שיחק. לכן האמריקני חייב להתייצב בפרמטר ההגנתי כדי שהקבוצה האיטלקית תהנה מכל דקה שלו על הפרקט כי הוא בהחלט יכול להוביל אותה רחוק.

חימקי מוסקבה
הגיעו: סטפן מרקוביץ' (זניט סט.פטרסבורג), צ'ארלס ג'ניקנס (כוכב האדום בלגרד), אנדריי זובקוב (קובאן), אנתוני גיל (סילגירסון), טיילר האניקט (אנאדולו אפס), ג'יימס אנדרסון (דרושאפקה), מלקולם תומאס (נורת'איסט טייגרס) , תומאס רובינסון (לייקרס), איבן ויקטורוב (ניז'ני)
עזבו: ג'ייקוב פולן, מרקל בראון, רובי האמל, נובל בונגו קולו(שחקנים חופשיים), אי.ג'יי רולנד (אסקיסהיר), ג'רמי אוואנס (בטיס), סטניסלב אילינטסקי (קובאן) ו-ולרי ליחודיי (קדאינאי).
נשארו: סרגיי מוניה, ואייצ'סלב זאייטסב, איגור ואיילטסב, דימטרי סוקולוב, אלכסיי שבד, רוסלן פטאייב, מרקו טודורוביץ'.
הקשר הישראלי: טיילר האניקט. השחקן שגדל במכללת UCLA מוכר לצופה הישראלי בעיקר מעונת השיא בקריירה שלו ומהאלי אופים, שהרים לו מאיר טפירו מחצי מגרש כששיתפו פעולה בעירוני נס ציונה בעונת 13/14.
שימו לב ל: מרקו טודורוביץ'. הסנטר אשר מתנשא לגובה של 2.10 מ' עשה עונה טובה הן ביורוקאפ והן בליגה הרוסית במדי חימקי בעונה הקודמת ובגיל 25 הגיעה ההזדמנות של המונטנגרי להיות בבמה המרכזית. 
יעמוד למבחן: אלכסיי שבד: יורובאסקט 2017 הראה לנו אלכסיי שבד שלא התרגלנו לראות מעבר להיותו סקורר. אחראי, לוקח על עצמו במאני טיים וסוחף אחריו נבחרת חסרת סיכוי עד לחצי הגמר. זה בדיוק מה שמצפים ממנו לעשות העונה בחימקי. למרות שיש עוד כמה וכמה שחקנים מצוינים בקבוצה, הקבוצה ממוסקבה תקום או תיפול קודם כל על הגארד הרוסי.

פנרבחצ'ה
הגיעו: ניקולו מלי (באמברג), סינאן גולר (גלאטסראיי), מרקו גודוריץ' (הכוכב האדום בלגרד), ג'ייסון תומפסון (שאנדונג) ובראד וונאמייקר (דרושאפקה).
עזבו: בוגדן בוגדאנוביץ' (סקרמנטו), אקפה אודו (יוטה), פרו אנטיץ' (הכוכב האדום בלגרד), אנתוני בנט (ללא קבוצה), אוגורלו ברק (קרשיאקה).
נשארו: באריס הרסק, מליך מהמוטוגלו, קוסטס סלוקאס, אגהאן ארנה, ג'יימס נאנאלי, יאן וסלי, ניקולה קליניץ', בובי דיקסון, אחמט דוברגולו, לואיג'י דאטומה.
הקשר הישראלי: ג'יימס נאנאלי. לסמול פורוורד האמריקני שהגיע בעונה שעברה לקבוצה הטורקית יש ברזומה חצי עונה במכבי אשדוד, כשהצטרף אליה בתחילת שנת 2015 וסיים אותה עם ממוצע של 17.1 נקודות למשחק. בקבוצה הדרומית בוודאי מתגעגעים אליו.
שימו לב ל: מרקו גודוריץ'. הגארד המוכשר בן ה-22 שמגיע מהכוכב האדום בלגרד הקפיץ משחק אחר משחק בשנתיים האחרונות את הר הגעש האדום בהיכל פיוניר עם הגנה קשוחה והרבה אנרגיות. כעת הסרבי מגיע לאלופת אירופה, כדי להוכיח שהוא שחקן טופ יורוליג לכל דבר ומי יודע? אולי יום אחד להפוך היורש של סרבי אחר שהיה הכוכב של פנר...
יעמוד למבחן: ג'ייסון תומפסון. כשאתה המחליף של אקפה אודו בקבוצה, אתה אוטומטית עומד למבחן. הסנטר שעבר ליוטה השאיר אחריו נעליים גדולות ותומפסון אשר חלק עם עומרי כספי מספר שנים בסקרמנטו לא מצא את עצמו לאחרונה בליגה הטובה בעולם, מה שגרם לו לעזוב לסין. העונה תומפסון (2.11 מ') מגיע לאירופה כדי להקפיץ לעצמו חזרה את הקריירה ולהראות שהוא לא שכח לשחק כדורסל

פנאתינייקוס
הגיעו: לוקאס לקאביצ'יוס (ז'לגיריס קובנה), זאק אוגוסטה (מורטביי אושק), יאן וויוקאס (קובאן), ת'נאסיס אנטנטקומפו (אנדורה), מרקוס דנמון (גזיאנטפ), קוסטס מיטוגלו (מכללת וייק פורסט) ומאט לוג'סקי (אולימפיאקוס).
עזבו: דימטריס ניקולס (צדביטה זאגרב), מייק ג'יימס (פיניקס סאנס), פת' קלאת'ס (קאנטו), יאניס בורוסיס (גוואנגדונג), אנטוניס פוטסיס (שחקן חופשי), גיימס פלדיין (הכוכב האדום בלגרד), ואסיליס חרלאמפופולוס (פאוק סלוניקי).
נשארו: כריס סינגלטון, קיי.סי ריברס, אלפטריוס בוכורידיס, ניקוס פאפאס, ג'יימס גיסט, גיאורגיוס קלאייצקיס, קני גבריאל, ניק קלאת'ס.
הקשר הישראלי: קני גבריאל. הפאוור פורוורד בן ה-28 הגיע למכבי אשדוד בעונת 2012/2013 ועזב לאחר 5 משחקים עקב ההסלמה במצב הביטחוני במדינה. כפועל יוצא מכך, גבריאל לא השאיר חותם משמעותי, למרות שהעמיד ממוצע של 8.4 נקודות למשחק.
שימו לב ל: ת'נאסיס אנטנטקומפו. הסמול פורוורד האנרגטי הידוע בעיקר בתור אחיו של יאניס ממילווקי באקס, שהגיע לאירופה בשנה שעברה רוצה להראות שהכישרון עבר במשפחה.
יעמוד למבחן: ניק קלאת'ס. הרכז המנוסה נעלם בעונה שעברה ברגעי המאני טיים בהצלבה נגד פנרבחצ'ה לאחר שהיה טוב ויציב לאורך כל העונה והמבחן שלו השנה הוא להנהיג את הקבוצה היוונית. לשם כך, הוא יצטרך לקחת על עצמו הרבה ברגעים החשובים בשביל שהירוקים מאתונה יעלו מדרגה אחת לפחות מהעונה שעברה, כלומר יגיעו לפיינל פור ואף יאיימו על התואר.
 
מכבי ת"א
הגיעו: ג'ון דיברתולומאו (מכבי חיפה), אלכס טיוס (גלאטסראיי), ג'ייק כהן (מכבי אשדוד), מייקל רול (בשיקטאש), כארם משעור (בני הרצליה), פייר ג'קסון (ליגת הפיתוח), דשון תומאס (אנאדולו אפס), ג'ונה בולדן (הכוכב האדום בלגרד), דיאנדרה קיין (בטיס), נוריס קול (אוקלהומה סיטי) וארטיום פראחובסקי (קאזאן).
עזבו: די.ג'יי סילי וגל מקל (גראן קנאריה), דיימון סימפסון (דמיר), יוגב אוחיון (הפועל ירושלים), סוני ווימס (ז'ייג'יאנג), אנדרו גאודלוק (מילאנו), קולטון אייברסון (שחקן חופשי), גיא פניני וג'ו אלכסנדר (הפועל חולון), סילבן לנדסברג (אסטודיאנטס), מייק צירבס (באיירן מינכן), קווינסי מילר(באמברג), דווין סמית' (פרש), ו-ויקטור ראד (גזיאנטפ)..
נשארו: איתי שגב, יובל זוסמן (חזר מהשאלה).
שימו לב ל: ג'ון דיברתולומאו. הגארד האמריקאי-ישראלי מוכר לכל חובב כדורסל בישראל לאחר שבעונה שעברה נבחר לשחקן העונה בליגת העל והוביל את מכבי חיפה עד לגמר הפיינל פור, שם היא הפסידה להפועל ירושלים. העונה הקלע הנהדר מגיע למכבי ת"א ובפעם הראשונה בקבוצת יורוליג הוא ירצה להוכיח שהוא מתאים למפעל הזה בכל פרמטר.
יעמוד למבחן: נוריס קול. הרכז האמריקני התרגל להיות כל הקריירה שלו כינור שני. אומנם יש לו ברזומה שתי אליפויות NBA שהשיג עם מיאמי ולברון ג'יימס, אך בכל 6 וחצי העונות שבילה בליגה הטובה בעולם הוא עלה מהספסל ולא הוביל בשום מקום. קול, אשר יחגוג 29 באוקטובר הקרוב הגיע בקיץ להיכל בקול תרועה רמה והוא המנהיג של הצהובים העונה.