נשיא היורוליג, ג'ורדי ברתומאו, נמצא בישראל ויצפה במשחקה של מכבי תל אביב מול מלאגה, אך עוד קודם הוא ניצל את שהותו בישראל וערך מסיבת עיתונאים לרגת פתיחת העונה החדשה וענה לשאלות העיתונאים הישראליים.
כמובן שמלבד משחקה של מכבי תל אביב מול הספרדים, ברתומאו הגיע כדי להעניק כבוד אחרון לנייט האפמן, שחקן מכבי תל אביב בעבר שהלך לעולמו וטקס מיוחד ייערך לזכרו הערב לפני שריקת הפתיחה.
מסיבת העיתונאים נפתחה בלחיצת היד בין ברתומאו ליו"ר מכבי ת"א שמעון מזרחי, שגם כן נכח בה. הספרדי אמר בפתיחת דבריו: "כבוד גדול עבורי להנות מהאירוח של מכבי. אני שמח שהשנה, בפעם הראשונה, שני מועדוני יורוליג שיחקו בארה"ב וזה קרה בזכות המחויבות של מכבי. זהו צעד ראשון בהרחבה של הקבוצות לשווקים גדולים יותר. בנוסף, השנה זו פעם ראשונה שאחרי שלוש שנים שיהיה פיקוח על חשובונות המועדונים. אנו מאמינים שזה יעזור לקבוצות להיות יותר יציבות מבחינה כלכלית".
"ב-2011 עתיד הליגה עלה לדיון. אחד הרצונות היה ליצור שיטה לפיה כל קבוצה תשחק מול כל השאר, אבל זה כמעט בלתי אפשרי", ברתומאו התייחס למבנה המפעל. "השיטה החדשה היא התקדמות לכיוון הזה. אנחנו בקשר עם המועדונים בנוגע ליצירת מבנה חדש, אבל להקטין ל-16 קבוצות זה לא פשוט. אנחנו לא יכולים להכחיש את השמועות שפיב"א רוצים להשתלט על התחרות. הם חושבים שזה יפתור את בעיות לוח הזמנים. אני אופטימי שיימצא פיתרון, מקווה שתוך שנתיים נראה את זה".
נשיא היורוליג התייחס גם ל"פייר-פליי" בכדורסל האירופי: "הפייר-פליי ייכנס לתוקף עוד העונה. בסוף השנה נעבור על החשבונות ונבדוק האם המועדונים מילאו את הדרישות שלנו. הבסיס של הפייר-פליי הוא לא לבזבז יותר ממה שיש לך. אנחנו רוצים וצריכים לערב את בעלי המניות. בנוסף, יש קריטריון לפיו סך משכורות השחקנים לא יכול להיות יותר מ-65 אחוז מתקציב הקבוצה".
הספרדי נשאל, איך לא, על הפועל ירושלים והאפשרות שתשחק בעתיד במפעל: "להפועל ירושלים יש פרוייקט מעניין, אבל יש לנו סדר עדיפויות. להגיע ליורוליג ורק אז להשקיע זה לא המסלול הנכון. צריך להגיע להישגים ואז להצטרף למפעל. בשנה שעברה הם זכו לראשונה באליפות ואפילו לא עברו שלב באירופה. באופן טבעי, אנחנו מסתכלים על השווקים שיותר מעניינים אותנו והשוק בישראל הוא לא ממש גדול. זו לא הייתה החלטה קלה היה דיון מאוד קשה על הנושא ולא הייתה הסכמה מלאה".
ברתומאו התעכב על המבנה החדש המתוכנן ביורוליג וגם הסביר: "המבנה יהיה ליגה. אנחנו רוצים ליצור ליגה אירופאית וכדי שזה יקרה צריך ליצור מבנה בו כל הקבוצות פוגשות את שאר הקבוצות. עם 24 קבוצות זה לא אפשרי. ביורוליג, אף פעם לא הייתה פילוסופיה של ליגה סגורה. דיברנו על יציבות, חלק מהמועדונים יציבים ונהנים ממנה כי הם תורמים גם ליציבות של היורוליג".