12 בנובמבר, ציוץ טוויטר חגיגי ככל שניתן באנגלית. "בעקבות פציעתו של גיא פניני, אנחנו מציגים את הקפטן החדש של מכבי אלקטרה תל אביב, מספר 12, יוגב אוחיון". כמה לייקים, כמה שיתופים, כמה אזכורים בכותרות. מהלך פורמלי למראה, עוד סיבוב של גלגל הקפטנים המסתחרר בשנים האחרונות. חודש לאחר מכן כבר אפשר לומר שזה אחד הצעדים הכי משמעותיים שנעשו בעונה הנוכחית.
אולי זה היה איתות הכרה באוחיון, מעין חיבוק אוהב לשחקן שהתקבל רשמית כבן בית. אולי רק הבחירה הקלה ביותר, בתור הישראלי הבריא הבכיר בקבוצה. מבחינתו, כך זה נראה על המגרש, מדובר בדיוק בזריקת הבטחון לה היה זקוק. וזה מתבטא היטב במספרים ומסביבם.
מאז ההכרזה מכבי ת"א התחילה להתייצב. במיוחד בקו האחורי. הכדור יצא במרבית הדקות מידיו של פארגו, היינס נכנס חזק יותר לרוטציה ואוחיון החל להכתיב את הקצב – בהתקפה, ובמיוחד בהגנה. שלושה ניצחונות והפסד לצסק"א בדרך להבטחת העליה לטופ 16 ביורוליג, חמישה ניצחונות ליגה רצופים ובעיקר שדרוג עצום.
בששת מחזורי הליגה הראשונים, אלה שקדמו למינוי, אוחיון התקשה להתייצב ולשכנע את אנשי הצוות המקצועי. משחקים סבירים מול חולון ונהריה לא הספיקו ליותר מ-8.2 נקודות מדד ב-24.3 דקות בממוצע לערב. תפקיד הקפטן והבטחון שאיתו חוללו מהפכה.
בחמשת המחזורים האחרונים קפץ אוחיון ל-31.4 דקות לערב בליגה, כאשר ביורוליג זינק הנתון מ-20.5 דקות ל-30.6 דקות בארבעת המחזורים האחרונים. גם יתר הנתונים בהתאם. 5 נקודות למשחק ב-6 מחזורי ליגה כרכז מתנדנד, 10.2 נקודות בחמישה משחקים כקפטן. 4.16 אסיסטים לפני, 8.2 אסיסטים מאז. 2.5 ריבאונדים לפני, 4.2 ריב' אחרי. 3 מ-9 מהשלוש (33.3%) לפני, 6 מ-12 מהשלוש מאז (50%). ומה שמסכם הכל יחד, המדד הממוצע למשחק המריא ל-17.6 - הכי גבוה בקריירה שלו בעונה הסדירה.
ארבעת השחקנים המובילים בליגה במדד פלוס/מינוס מגיעים באופן טבעי מהפועל ירושלים, שניצחה יותר מכולם והפסידה רק פעם אחת. הבא בתור הוא יוגב אוחיון, כשאחריו ממוקם ג'וזף ג'ונס מירושלים. מעבר לכך, מכבי ת"א קולעת העונה 7.09 נקודות יותר מיריבתה בממוצע למשחק בליגה, אבל כשאוחיון על המגרש הצהובים בפלוס 9.9 נקודות. אם לא היינו יודעים אחרת, היינו בטוחים שמדובר במספרים של שני שחקנים שונים.
"אין ספק שכשממנים אותך לתפקיד הזה, זה נותן בטחון על המגרש. זה נותן לך סוג של אחריות על הקבוצה ואלה דברים שבאים לידי ביטוי על הפרקט, במיוחד אצל שחקן שהוא רכז ובהגדרת תפקיד אמור להיות בעל הבית", סיפר טל בורשטיין, לשעבר קפטן צהוב. "כשנותנים לרכז את תפקיד הקפטן, זה חזק עוד יותר. יכול להיות שמדובר מבחינתו גם בקלוז'ר לפרשת קובאן, אבל את זה כבר צריך לשאול אותו".
אבל לא כולם מתלהבים. בכיר במכבי התייחס לאוחיון לאחר המשחק מול מכבי ראשל"צ, שם שבר את שיא האסיסטים שלו (13), והצהיר: "זה בדיוק מה שהוא אמור לעשות, הוא רכז מוביל. הוא צריך להכתיב קצב, לשלוט בקבוצה ולמסור אסיסטים. אני לא יוצא מגדרי כששחקן מיישם את הייעוד שלו ועושה את המצופה ממנו, אנחנו צריכים ממנו יציבות והמשכיות".
מי שמכיר את הגארד טוב מכולם הוא מאמן הכדורסל חנוך מינץ, שעובד איתו באופן אישי וגישר בינו לבין מכבי בפרשת קובאן: "אין ספק שהעובדה שהוא קיבל את התפקיד שם סוף לזכרון הרע לאירוע שקרה לפני שנתיים, גם מבחינת התחושות הפנימיות שלו לגבי האוהדים וגם מבחינת חדוות המשחק. שפת הגוף שלו השתנתה, אז לא היה לו את השקט שנוצר לו עכשיו. היו עוד כמה דברים בדרך שהוא הצליח להתגבר עליהם".
"אחרי כמה שנים במכבי אין ספק שהניסיון משחק תפקיד חשוב", שופך בורשטיין אור, ומנסה להסביר: "אוחיון כבר 4 שנים במועדון, אלוף אירופה, עובד קשה ומשתפר בכל שנה - וזה ניכר. כששחקן מקבל את התפקיד זה אוטומטית מעלה את רמת המחויבות שלו גם בחדר ההלבשה. שחקנים מוכנים להקריב ולתת מעצמם יותר לקבוצה, למרות שבמכבי משתדלים תמיד להביא שחקנים שהמחויבות שלהם גבוהה בכל מקרה".
היו שמועות שבמכבי ת"א ביקשו מאוחיון להימנע מזריקות לסל וביקשו שיעדיף שהזריקה תבוא מהשחקנים שמסביבו. "יוגב הוא שחקן חיובי בכלל ולמערכת בפרט. אני שמח שבמכבי הבינו שהוא שחקן שצריך להגיד לו מה לעשות ולא מה לא לעשות. הוא עדיין לא הגיע למקום שלו מבחינת יכולת המשחק, אבל הוא בדרך לשם", מסכם מינץ ומאמין שהעתיד ורוד/צהוב. הצעדים הראשונים בכיוון הנכון כבר בוצעו.