sportFive1436223 (צילום: ספורט 5)
צילום: ספורט 5

הכדורסל האירופי בכלל והיורוליג בפרט נחשב לטוב ביותר מחוץ ל-NBA. בשנים האחרונות, היו לא מעט ליגות ברחבי העולם שניסו להתחרות ביורוליג, בסין, אוסטרליה וכדומה בנו פרויקטים שניסו לקרוא תיגר על הליגה האירופית הבכירה. כעת, יש משתתפת חדשה במשחק והיא הליגה היפנית.

ה-B LEAGUE הוקמה רק לפני שמונה שנים, ומאז היא רק צומחת משנה לשנה, כשמאז שהוקמה התקציב הכולל של קבוצות הליגה גדל ביותר מפי חמישה. נתוני הרייטינג הגיעו למספר רב של מיליונים כשמגובים גם במכירת מנויים והגעה המונית למגרשים ברחבי המדינה.

מבחינת סכומים, התקציב המוערך של רוב הקבוצות בליגה הראשונה הוא סביב 10 מיליון דולר ואף יותר מזה, כשלא מעט מזה מוקדם בשנים האחרונות להחתמת שחקנים ששיחקו בין היתר באירופה, בעיקר בעמדות הפנים.

המעבר הגדול ביותר של הליגה בתולדותיה קרה הקיץ, כשיוטה ווטאנבה עזב את ה-NBA וחתם בצ`יבה ג`טס תמורת סכום אסטרונומי של 5 מיליון דולר לעונה. יש לציין, ביורוליג המשתכר הבכיר ביותר, שיין לארקין, מרוויח 4 מיליון דולר בעונה. 



מה הפורמט של הליגה? יש שתי ליגות בכירות, B1 ו-B2, כלומר הליגה הראשונה והליגה השנייה. בליגה הבכירה יש 24 קבוצות ובליגת המשנה 14 קבוצות. כל קבוצה יכולה להחתים שלושה זרים, כששניים יכולים להיות על הפרקט בכל רגע נתון. בנוסף, כל קבוצה יכולה להחתים מתאזרח/אסייתי אחד.

 

גם המתקנים הם מהרמה הגבוהה ביותר שיש - רובם המוחלט של האולמות נע בין כמות מושבים של 5,000-15,000, לכל קבוצה יש כמובן מאמני כושר, מחלקת רפואה, פיזיותרפיה, לחלק מהקבוצות יש שף פרטי והמדינה עצמה כמובן מהמתוירות והמיוחדות בעולם.

בזווית הישראלית, שני מאמנים חדשים יעמדו על הקווים בעונה הבאה בליגה היפנית. מודי מאור יאמן את נגאסקי כשעידו לויט יעזור לו, ננו גינזבורג יאמן את קוואסקי כשעוזרו יהיה אורן עמיאל. מאמנים נוספים שהגיעו מאירופה הם דאיניוס אדומאיטיס, אקס הפועל ירושלים ולאסי טאובי, מאמן נבחרת פינלנד שהיה עוזר המאמן של וירטוס בולוניה.



בגזרת השחקנים, עד כה הליגה היפנית לא משכה מספר רב של שחקני יורוליג והתמקדה בעיקר בשחקני יורוקאפ וליגת האלופות. בן בנטיל, שחקנה החדש של הפועל תל אביב, שיחק ביפן בעונה החולפת, יוהאנס ת`ימן ומאיק קוטסאר לדוגמה, עזבו את היורוליג וישחק ביפן בעונה הבאה.

מספר שחקנים בולטים שישחקו בעונה הבאה בליגה היפנית: קרי בלקשהיר, אקיל מיטשל, ג`הייבה פלויד, אנג`לו קלויארו, ארתורס גודאיטיס, סשה קיליה ג`ונס.

מה שמוסיף ומעלה את קרנה שהליגה יפנית היא ההצלחה של הנבחרת בטורנירים הבינלאומיים. הנבחרת הצליחה באליפות העולם והגיעה לאולימפיאדה. כוכב הנבחרת, יוקי קוואמורה, שיחק בחמש העונות הראשונות בקריירת הבוגרים שלו בליגה היפנית, בארבע העונות האחרונות במדי יוקוהמה בי-קורסיירס. בעונה שעברה הוא אף נבחר ל-MVP של הליגה ובעונה הנוכחית סיים עם ממוצעים אדירים של 20.9 נקודות ו-8 אסיסטים למשחק. 

היפני קיבל לאחרונה חוזה EXHIBIT 10 ב-NBA. החוזה המדובר הינו חוזה לשנה, לא מובטח עם שכר מינימום. החוזה מאפשר לקבוצות להפוך את החוזה לדו כיווני, שיאפשר לו לשחק גם בקבוצה עצמה וגם בקבוצת הג`י ליג שלה. 

 

בשמונה השנים בה היא קיימת, ה-B LEAGUE היא מנייה בעלייה. תקציבי הקבוצות רק עולים, שכר השחקנים נוסק, איכות הזרים שמגיעים היא גבוהה יותר, המאמנים בכירים יותר וכמויות הרייטינג וההגעה לאולמות גודלות באופן משמעותי. הליגה היפנית נראית כמו פרויקט שבניגוד לסין, אמור להתקבע למשך זמן רב יותר. האם עם השנים היא תמשיך "לגזול" שחקנים ומאמנים מאירופה? את זה רק הזמן יגיד.