כבר תקופה ארוכה שעודד קטש נמצא בעיצומה של טלנובלה יוונית סוחפת. עלילה שהתחילה בכיכובו כשחקן שהוליך את פנאתינייקוס לתואר יורוליג על חשבון מכבי תל אביב, ונמשכה 20 שנה לאחר מכן עם סגירת המעגל הגדולה וחזרתו לאואקה, הפעם כמאמן הקבוצה. אלא שכעת, הדרמה מסרבת לדעוך, ולאחר שאמש (חמישי) קטש עמד במשימה, זכה באליפות והשלים דאבל, המשך דרכו נמצא תחת ערפל כבד, כשמולו ניצבות דמויות מוכרות מהעבר, שעשויות לחטוף את המקום על הקווים.
בעת הסכמתו למשרה שהוצעה לו, הישראלי לקח סיכון מחושב, בעודו נכנס לאחד המועדונים הכי פחות יציבים באירופה, וכעת נראה שזה עלול להתנקם בו. למרות הדאבל, ועל אף החוזה, שנותן לו את הפריבילגיה לעמוד על הקווים גם במהלך העונה הבאה, מעמדו של קטש מעורער, ובהיכרות עם הנפשות הפועלות, סביר להניח שגם אותו זה לא מפתיע.
הישראלי אינו עיוור לסיטואציה שבה קבוצת הפאר היוונית נמצאת, תוך שהיא מתקשה לתפקד כבר שנים, ונמצאת בסחרור בלתי פוסק, כשלמעשה, עדיין לא הצליחה להתאושש מעזיבתו של אוברדוביץ' ב-2012. על אף המשך השיוט בזירה המקומית, פאו נכשלה פעם אחר פעם למצוא את דרכה ביורוליג, כל זאת בצילה של דעיכה כלכלית קשה, שהגיעה לשיא עם כאוס נגיף הקורונה.
ב-13 השנים עם אוברדוביץ' הירוקים זכו בלא פחות מחמישה תארי יורוליג, אך בלעדיו לא הופיעו אפילו פעם אחת בין ארבע האחרונות במפעל. ברקע הכישלונות ההולכים והחוזרים, ראשי המועדון לא התביישו לפנות בקביעות אל הפתרון המוכר והעתיק ביותר בספר - פיטורי מאמנים. שימו לב למספרים: ב-54 השנים לפני הגעת השועל הסרבי למועדון, עברו בפנאתינייקוס 10 מאמנים בלבד - כחמש וחצי שנים בממוצע. לעומת זאת, בתשע השנים מאז עזיבתו, על הקווים באואקה עמדו לא פחות משבעה מאמנים - שנה ושלושה חודשים בממוצע. למעשה, מתוכם רק אחד עזב שלא בעקבות פיטורים באמצע החוזה, ושמו ריק פיטינו.
כעת, בזמן שהמספרים מוכיחים שלחוזה עם היוונים למעשה כמעט ואין משמעות, זה מובן מאליו שאי אפשר לייחס לו חשיבות גם במקרה של מאמן הנבחרת. קטש נמצא במלכוד לא פשוט, ושני עשורים לאחר שזכה ביורוליג תחת שרביטו של אוברדוביץ', במה שפתח את השושלת האדירה בירוק, השמועות ביוון סביב החזרה האפשרית של הסרבי רק הולכות ומתעצמות. אפילו סוכנויות ההימורים הציבו את האופציה לשיבת המאמן האגדי כזו עם היחס הנמוך ביותר מבין המועמדים שנבחנו, כלומר, בעלת הסיכויים הטובים ביותר לצאת לפועל במידה ויוחלט על זעזוע. המועדון מאתונה הוכיח פעם אחר פעם שהוא אינו בוחל באמצעים, וכשמדובר על אגדת המועדון, אפשר רק לדמיין את המאמצים הכבירים שייעשו כדי להוציא את המהלך לפועל.
לא רק אוברדוביץ' נמצא על הפרק כמחליף אפשרי, גם מי שהיה עוזר המאמן של פאו ב-2014, והוליך העונה את קאזאן לגמר היורוקאפ, דימיטריוס פריפטיס, זוכה להתעניינות מצד פנאתינייקוס. ביוון לא ראו בעין יפה את ההפסד במשחק השני בסדרת הגמר מול לבאריו הצנועה, מה שנחשב לפי התקשורת המקומית כנורת אזהרה אדומה בכל הנוגע להמשך הדרך של קטש, ולהעלאת שמו של המאמן המקומי פעם נוספת. "בעקבות ההפסד במשחק השני, האפשרות שקטש יישאר ספגה מכה קשה, בעוד הסיכויים שפריפטיס יגיע קיבלו דחיפה. קטש לא מציג התקדמות ולא מצליח לשמור על יציבות. בעקבות כך השם של היווני זוכה לרחש שרק הולך וגובר", הסבירו בכלי התקשורת.
במקרה כזה, בו קטש ייאלץ לפנות את מקומו, הוא יהיה בסיטואציה קשה ביותר ויוצאת דופן בהשוואה לשאר שנות האימון שלו. לשוק המאמנים הבכירים באירופה צפוי קיץ רגוע יחסית, וגם בליגה המקומית נראה שלא בטוח שיהיה למאמן בן ה-46 מקום ראוי למלא. מבחינת קטש, נראה שחזרה להפועל ירושלים זו אופציה לא רעה בכלל, בהתחשב בנסיבות, אלא שהמועדון מהבירה עשוי לפנות דווקא לכיוונו של אורן עמיאל, שעזב את נימבורק לאחר 9 שנים. כזכור, עם פיטוריי דאיניוס אדומייטיס האדומים כבר גיששו בסביבת מאמן האלופה הצ'כית, וכעת סביר בהחלט שהמהלך ייצא לפועל.
בעקבות כל אלה, במידה ומכתב הפיטורים מפנאתינייקוס אכן יגיע, המשך הקריירה של קטש עלולה לספוג מכה לא פשוטה, לפחות בטווח הקצר, והסיכון המחושב שלקח בינואר האחרון עלול לפגוע בו בסופו של דבר. בהחלט ייתכן כי הוא ייאלץ להעביר תקופה מסוימת בצד, בעודו מתבונן על עונת 2021/22 יוצאת לדרך, תוך שהוא שומר על משרת האימון בנבחרת ישראל, אותה הוא עדיין מחזיק נכון להיום. בכל אופן, לנו רק נותר לחכות להמשך הטלנובלה של קטש באתונה. האם יצטרף לרשימה הבלתי נגמרת של המאמנים שפוטרו מהמועדון המקומי או שיקבל את ההזדמנות לעצב קבוצה בדמותו? כל זאת ועוד בפרק הבא.