הפיינל פור של היורוליג חי וקיים גם ללא מכבי ת"א הוא יצא הערב (שישי) לדרך בפאריס.

גם אם כאן בארץ ההתייחסות אליו, כמו בכל פעם שהצהובים אינם חלק ממנו, נעה בין חוסר אכפתיות לאדישות בקרב רבים מאוהדי הכדורסל, הפריקים הנייטראליים, אלה שאוהבים מעמדי שיא, מתח ומשחקי נוק אאוט ברמה האירופית הגבוהה, גם מבלי להכיר קבוצה כזו או אחרת, יעקבו מהצד כמו תמיד.

קצת אחרי שברצלונה וצסק"א מוסקבה יסיימו את המפגש ביניהן יעלו לשחק פרטיזן בלגרד ואולימפיאקוס פיראוס.

זו שהדיחה ברבע הגמר את מכבי ת"א ללא יתרון ביתיות, מול זו שנהנתה מיתרון ביתיות כדי לנצח את הסדרה מול פרוקום סופוט מפולין. בשני המקרים זה הסתיים ב-1:3.

הסרבים זכו בתואר האירופי האחרון שלהם ב-1992. היוונים עשו זאת ב-1997. אלה היו התארים היחידים של שתי הקבוצות ברמה הזו. הרבה שנים חלפו ולא רק שהקבוצות הללו לא זכו מאז בתואר, הן גם לא הגיעו שוב למשחק הגמר.
 
דושקו וויושביץ', מאמן פרטיזן, נהנה לראות את ההצלחה המטאורית של הקבוצה שהוא אמון על בנייתה.

שחקני פרטיזן. רוצים להגיע לגמר (דרור עינב) (צילום: מערכת ONE)
שחקני פרטיזן. רוצים להגיע לגמר (דרור עינב) | צילום: מערכת ONE

רגע לפני הפיינל פור, הוא דיבר בעיקר על ההצלחה להעמיד קבוצה מחוברת, רעבה, כזו שמשחקת יחד ונהנית לעבוד קשה ולהיאבק מבלי להיכנע. לא פחות מזה, דיבר המאמן על כך שיצר שילוב מצוין בין בסיס מקומי לשני אמריקאים (לורנס רוברטס, בו מקאלב) וצ'כי אחד (יאן וסלי).

וויושביץ´. סיים את דרכו (קובי אליהו) (צילום: מערכת ONE)
וויושביץ´ (קובי אליהו) | צילום: מערכת ONE

הקבוצה מבלגרד, השיגה יותר ממה שחשבה בתחילת העונה ותגיע לפאריס כאלופת הליגה האדריאטית, לאחר ניצחון בזכות סל נדיר של דושאן קצ'מן, 0.6 שניות לסיום ממחצית המגרש של פרטיזן אל החישוק של ציבונה זאגרב.

הסרבים ילכו פנימה, היוונים ינסו לרוץ


בדומה למשחק חצי הגמר הראשון, גם כאן עשוי להתפתח הבדל בין סגנונות. בעוד הסרבים משחקים לאט ומסודר, תוך הקפדה על שיתוף שחקני הפנים שלהם, אולימפיאקוס מציגה סגל שחקנים שמעדיף לשחק פתוח, מהר ומשוחרר בניגוד לקבוצות קודמות שהעמיד המאמן פנאיוטיס ינאקיס לאורך השנים. אחד הגורמים שתרם במיוחד לשיטת המשחק הסרבית, הוא אלכס מאריץ', מועמד רציני ביותר לתואר השחקן המפתיע ביותר של העונה.

מול מכבי הם היו צריכים קצת יותר להזיע (דרור עינב) (צילום: מערכת ONE)
שחקני פרטיזן חוגגים (דרור עינב) | צילום: מערכת ONE


הפעם לינאקיס יש סיבה טובה לשינוי הסגנון. עם סקוררים כמו מילוש תאודושיץ' מבחוץ ולינאס קלייזה מכל טווח, בתוספת לג'וש צ'ילדרס, בעונה שניה ומצויינת באירופה, יש ליוונים את היכולת להגיע לתוצאה גבוהה.

בנוסף, גם סופוקליס שחורציאניטיס, שחזר להיות גורם בעל משקל בקבוצה, מסוגל לקלוע 10 נקודות מהירות בתוך רבע אחד במגרש, אבל כמו תמיד מתקשה להישאר עם חמצן בריאות או נקי מעבירות לאורך זמן. 

צ´ילדרס (GettyImages) (צילום: מערכת ONE)
צ´ילדרס (GettyImages) | צילום: מערכת ONE

 
היוונים נהנים מקו קדמי המורכב משחקנים מנוסים. מלבד שחורציאניטיס, משחקים שם גם ניקולה וויצ'יץ', שעבורו זה יהיה הפיינל פור השישי בקריירה, יאניס בורוסיס שנחשב לשחקן התקפה מצויין וגם לוקאש מברוקפאלידיס ששותף יותר ויותר דקות ככל  שחלפה העונה. 
 
בקו האחורי, מלבד תיאודושיץ', שהלך והפך ככל שהעונה התקדמה למוציא לפועל המרכזי מבין שחקני החוץ, משחקים גם תיאו פפאלוקאס בפיינל פור שמיני ברציפות של והגארד סקוני פן, שכבר הופיע בקבוצה בתקופה בה אימן בה פיני גרשון.

יותם הלפרין. 13 נקודות ב-30 דקות (GettyImages) (צילום: מערכת ONE)
הלפרין (GettyImages) | צילום: מערכת ONE

יותם הלפרין נותר מחוץ לסגל הקבוצה למשחקי הפלייאוף, ואף שהרזומה שלו במעמדים כאלה עשיר ביחס לגילו ספק אם יזכה הערב לדקות משחק, אלא אם כן ינאקיס יבחר לשלב אותו לפני הגארד האמריקאי הצעיר פטריק בברלי ויקווה ליהנות מניסיונו.
 
מומלץ לשים לב: אם הלפרין בכל זאת ישחק, נסו לבדוק מה הוא עושה מקו העונשין. במאזנו 21 קליעות רצופות מהקו במשחקי היורוליג. תנו מבט גם לעבר וויצ'יץ': הוא זקוק לעשרה ריבאונדים בפיינל פור, כדי להגיע ל-1,000 ריבאונדים בקריירת היורוליג ולהיות השני שמגיע לרף הזה אחרי הטורקי מירסאד טורצ'אן