את סדרת גמר המזרח המבטיחה בין מילווקי וטורונטו נלווה עם טור שייבחן את התפקוד של שני הכוכבים הגדולים והשחקנים הכי טובים באזור הזה, יאניס אנטטוקומפו וקוואי לאונרד.
"הצפון זוכר" היה אחד מהביטויים שחזרו על עצמם שוב ושוב לאורך שמונה עונותיה של משחקי הכס, שהגיעה לסיומה הלילה (בין ראשון לשני). אבל הצפון של ה-NBA, טורונטו, לא ממש זוכרת משהו משני פרקי הסיום של הסדרה המדוברת.
בראשון שעבר זה היה משחק 7 מול פילדלפיה, עם סל הניצחון המופלא של קוואי לאונרד, שנקלע בערך באמצע הפרק הלפני אחרון. הפעם היינו על הקשקש מלכתחילה, כי משחק 3 של גמר המזרח התחיל שעתיים לפני הפרק.
בסדר, מקסימום נתחיל לראות את ההקלטה של הפרק האחרון כמה דקות באיחור. מה כבר יכול לקרות? ובכן... מצד שני, מה אכפת לראפטורס, ששוב ניצחו בדרמטיות ושלחו משפחות שלמות לדיוני "אבל באמת הפעם, עוד שתי דקות נגמר המשחק". לפחות זה היה הפרק האחרון.
מי שכנראה רצה לדעת בזמן אמת מי יזכה לשבת על הכס הוא יאניס אנטטוקומפו. אם יש לכם סיבה הגיונית יותר להופעה של הגריק פריק הלילה, אתם מוזמנים להציע אותה. כן, טורונטו עשתה עבודה ממש טובה בהגנה, חסמה לו את כל הנתיבים שהוא אוהב לקחת אל הסל, תסכלה אותו בצד השני של המגרש, הוציאה לו אנרגיות וכל מה שתרצו.
גם במשחק 1 היא עשתה את זה לא רע, ועדיין יאניס הגיע ל-24 נקודות. את משחק 2, הטוב ביותר שלו בסדרה, הוא סיים עם 30. הלילה לעומת זאת, לאורך רוב ההתמודדות, עד שיצא בשש עבירות בהתקפה הראשונה של ההארכה השנייה, נדמה היה שהכוכב היווני לא עבר את ביקורת הדרכונים.
Giannis Antetokounmpo has just 6 points, but he's clinched averages of at least 20 PPG, 15 RPG & 5 APG through 3 games of the Conf. Finals. The other 2 players to average 20-15-5 through the first 3 games of the Conf. Finals are Kareem Abdul-Jabbar (1972) and Tim Duncan (2003).
— ESPN Stats & Info (@ESPNStatsInfo) May 20, 2019
זה היה לילה שכולו רע מבחינת יאניס. בפעם השלישית בשלושת משחקי הסדרה, הוא קלע מקרוב את הנקודות הראשונות של המשחק, כמה שניות מהפתיחה. שם זה גם נגמר.
ארבע דקות וקצת מהפתיחה הוא כבר היה עם שני איבודים ואת המשחק כולו סיים עם לא פחות משמונה, לעומת חמישה סלי שדה בלבד. 5 מ-16 מהשדה, לשחקן בלתי עציר לרוב באזור הטבעת, זה לא מקובל בעליל. הוא זרק שלוש שלשות ועוד פעם אחת כמעט-שלשה והחטיאה את כולן. בסדר, קורה. אבל הוא גם סיים עם 5 מ-12 בלבד ב"Restricted area" שמתחת לסל וזה משהו שלא רואים מיאניס בכל יום, אפילו לא בכל עונה.
בדרך כלל, כשהוא מגיע לשם עם הכדור, האופציות הן דאנק על הראש או לעשות עבירה. בגלל זה הוא זורק בפלייאוף הזה לא פחות מ-12 פעמים מהקו, לרוב באחוזי הצלחה סבירים לכל הפחות (כמעט 70). הפעם אפילו זה לא קרה. יאניס זרק רק שבע פעמים מהעונשין וקלע רק פעמיים. 28 אחוזים עלובים.
אגב, היו לו גם ארבע חסימות, שבעה אסיסטים ולא פחות מ-23 ריבאונדים, אבל עם כל הכבוד, לא הביאו אותו עד הלום בשביל להיות אנס קאנטר. הבאקס הם קבוצה מצוינת, בה כל אחד תורם את חלקו באופן די מושלם בדרך כלל, אבל במשחקי חוץ קשים בפלייאוף, הרול פליירס תמיד מספקים קצת פחות והכוכב צריך להתעלות כדי שהקבוצה האורחת תנצח ואת זה יאניס לא עשה.
מילווקי צריכה ממנו 23 נקודות ו-12 ריבאונדים, במינימום, כדי לקחת אליפות. בטח שלא להיפך.
Giannis Antetokounmpo finished Game 3 with 12 points, 23 rebounds, 7 assists, and 4 blocks. The only other player to record such a stat line in #NBAPlayoffs history is Bill Walton (20p, 23r, 7a, 8b on 6/5/1977). pic.twitter.com/tQUuTmLwOk
— NBA.com/Stats (@nbastats) May 20, 2019
ואם ההופעה הזו של יאניס הראתה משהו, זה שטורונטו, למרות שנשארה בחיים, בבעיה רצינית בסדרה הזו. הסלטיקס, בסדרת פלייאוף עלובה במיוחד מול הבאקס, לפחות ידעו לנצל את המשחק החלש של היווני בסדרה (משחק 1) כדי לפרק את מילווקי. בחוץ.
טורונטו לעומת זאת, למרות עוד הופעה מצוינת של קוואי לאונרד, יצאה מזה בבית בשיניים, אחרי סדרת החלטות מוזרות והחטאות מטופשות בקלאץ'. בואו נגיד בעדינות שלא כדאי לראפטורס לבנות על עוד הופעה כזו של יאניס בקרוב.
גם קוואי הצליח לעשות את המתמטיקה הפשוטה ולהבין שמ-3:0 הקבוצה שלו לא תחזור. אז הוא עלה חד וכאשר ירד לנוח לראשונה אחרי כמעט עשר דקות, ההפרש עמד על תשע נקודות לטובת המארחים. ההפרש היה תשע גם כשחזר בתחילת הרבע השני, כבר נקודת שיפור עבור הראפטורס בסדרה הזו לעומת המשחקים הקודמים.
גם קוואי, שנראה לפעמים כמו רובוט, עייף. הוא לא שיחק רבע מהעונה בערך וחזר לכושר לאט לאט אחרי הפציעה הארוכה והבלגן שליווה אותה בספרס. הזריקות שלו קצת קצרות במשחקים האחרונים, אבל הוא גם מספיק חכם כדי לדעת לנוח על הפרקט מדי פעם, אפילו במשחק גמר מזרח. כמו שלברון אוהב לעשות. ככה למשל, מסר ברבע השני שלושה אסיסטים תוך 59 שניות, במקום להכריח עוד ועוד זריקות.
Kawhi Leonard's 36 PTS, 9 REB, 5 AST propel the @Raptors to the Eastern Conference Finals Game 3 W! #SAPStatLineOfTheNight pic.twitter.com/bq1M8RgRyq
— NBA.com/Stats (@nbastats) May 20, 2019
במאני טיים, מילווקי הכריחה אחרים לקחת את המשחק עליהם ושוב הוכח שהם לא באמת מסוגלים לעשות זאת. קוואי לא לקח אף זריקה מהשדה ב-1:41 הדקות האחרונות של הזמן החוקי ופסקל סיאקם סיפק שם חגיגת החטאות שעזרה לבאקס לשלוח את המשחק להארכה.
בהארכה הראשונה הוא דווקא ניסה וקלע סל גדול לקראת הסיום, אבל אז סיפק עוד שתי החטאות. ואז, זה קרה.
קצת יותר מדקה אחרי העבירה השישית של יאניס, דני גרין הוציא לאריק בלדסו את הכדור מהיד וזה נחת אצל קוואי, שלקח אותו מחוף לחוף וקפץ, עם יד שמאל עוטפת את הכדור כאילו שזה כדור טניס במקרה הטוב, מסוף העיגול שמקיף את קו העונשין. בימים בהם כולם מדברים בשקט על השוואות למייקל ג'ורדן, הדאנק הזה כאילו יצא מסרטון ההיילייטס של MJ.
מילווקי עוד ניסתה להשיב מלחמה, אבל אחרי הדאנק הזה היה ברור שטורונטו לא הולכת להפסיד כאן ואם זה בכל זאת עוד לא היה ברור, אז קוואי סיפק עוד סל ענק חצי דקה לסוף. הבאקס קבוצה טובה יותר, מובילים ויש סיכוי סביר פלוס שגם ינצחו את הסדרה. אבל בקרב על השחקן הטוב ביותר על הפרקט בסיכום שלושת המשחקים הראשונים, קוואי השיג הלילה מקדמה גדולה על פני יאניס.
Kawhi Leonard's 36 points power Toronto back into the series with a double-OT win.
— ESPN Stats & Info (@ESPNStatsInfo) May 20, 2019
Leonard now has 10 30-point games through his team's first 15 playoff games, T-3rd most such games in the last 20 seasons, trailing only LeBron James (11 in 2017) & Amar'e Stoudemire (11 in 2005). pic.twitter.com/38tMvGpYV4