השנה עשו ניסיון באולסטאר לטרוף את הקלפים כדי להחזיר את העניין למשחק המרכזי, ונראה שהניסיון הזה הצליח, כי הציפייה למשחק גדולה בקרב חובבי הכדורסל. יחד עם זאת, נראה כי שכחו בצד את תחרות ההטבעות, שגם היא איבדה בשנים האחרונות את הרלוונטיות שלה. מי מאיתנו לא היה כוסס ציפורניים למראה תחרות דאנקים בין לברון ג'יימס וקווין דוראנט עמוסי האגו בקרב ראש בראש על התואר? כנראה שכולם.
בעבר הכוכבים הכי גדולים של ה-NBA היו דורכים דרך קבע על הפרקט בתחרות ההטבעות ומנסים להרשים ולזכות בתואר, אך בשנים האחרונות הם כבר לא שם וגם העניין. אולי כחלק מהניסיון להגביר את הרלוונטיות הגיע הזמן לנסות ולמשוך בצורה כזו או אחרת כדי להחזיר את השואו טיים האמיתי.
מההופעות האדירות של מייקל ג'ורדן, דרך התחרות הצפויה של בלייק גריפין ועד השתתפות מפתיעה מצד ריי אלן. ריכזנו לפניכם את 10 השחקנים הגדולים אי פעם שלקחו חלק בתחרות ההטבעות ונותר לנו רק לקוות שבהמשך גם הסופרסטארים הגדולים יגיעו לתחרות.
הדירוג הוא לפי השחקנים הגדולים שהשתתפו בתחרות ההטבעות, ולא לפי המטביעים הגדולים בתחרות ההטבעות.
מקום 10: בלייק גריפין (2011)
הפורוורד הגיע לליגה ככוכב גדול עם המון הייפ סביבו. בעונתו הראשונה (שבה באמת שיחק) ב-NBA הוא החליט ללכת לתחרות ההטבעות וראינו בפעם הזו את הצד הרע של כוכבים שמגיעים למעמד. תחרות ההטבעות הזו הייתה "מכורה" מהרגע הראשון ולא משנה מה היה עושה, גריפין היה יוצא עם התואר. ג'אבל מגי נתן שואו אדיר באותה השנה, אך ההטבעה (הלא באמת מרשימה, שכללה גם פרסומת לחברת מכוניות) של כוכב הקליפרס דאז, נתנה לו את התואר. הוא היה הכוכב האמיתי האחרון שהשתתף בתחרות ההטבעות.
מקום 9: דווייט הווארד (2007, 2008, 2009)
עוד שחקן שלא פחד להתמודד גם כשכבר נחשב לאחד הדומיננטים בליגה. הווארד רצה לעשות שמח ולבדר את הצופים, וגם הצליח לעשות זאת. הוא הפתיע עם הטבעות אדירות ועל הדרך יצר "יריבות" עם נייט רובינסון שהחזירה את הצבע ללחיים של התחרות. הסנטר אומנם זכה רק פעם אחת (08'), אבל השיג את המטרות שלו בהגעה לתחרות וגם קיבל את הכינוי "סופרמן", שלא מעט היו רוצים לקבל אותו.
מקום 8: וינס קרטר (2000)
קרטר הפך לכוכב ומכונת היילייטס מהרגע הראשון שרגלו דרכה בליגה. הוא החליט ללכת לתחרות ההטבעות בעונתו השניה ב-NBA, אז העמיד כבר ממוצעים של 26 נקודות והיה מוכר לכולם. את תחרות ההטבעות שלו אף אחד לא יכול לשכוח וגם הילדים של היום יכולים להתרשם ממה שקרה שם. עד היום התחרות של קרטר נחשבת בעיני רבים למושלמת ביותר באולסטאר ופשוט אי אפשר לבחור את ההטבעה היפה ביותר שלו שם, כי היו יותר מדי כאלו. בשנת 2000 הייתה תחרות חזקה מאוד וקרטר ניצח שם את סטיב פרנסיס ובן דודו (הרחוק) טרייסי מקגריידי
מקום 7: ריי אלן - (1997)
קלע השלשות הגדול בכל הזמנים לא זכור כאתלט גדול, אבל מסתבר שבתחילת הקריירה הוא ניסה את מזלו בתחרות ההטבעות, אותה אחת שבה השתתף קובי בראיינט. לכל אחד הייתה הזדמנות אחת להרשים בסיבוב הראשון וריי אלן הטביע בצורה די רגילה, שזיכתה אותו ב-35 נקודות בלבד והדחה מוקדמת מהתחרות. אולי אחריה הוא החליט שכדאי לו להתמקד בקליעה.
מקום 6: סקוטי פיפן (1990)
עוד לפני שזכה לטעום את טעמה של אליפות ואחרי 3 שנים בליגה, הגיע הסייד קיק המוכר בהיסטוריה לתחרות ההטבעות. פיפן פתח את התחרות עם הטבעה אדירה מקו העונשין (ובאמת מהקו) והרשים את השופטים. בהטבעה השניה שלו הוא כבר התחיל להסתבך וכמו רבים וטובים נקלע לרצף החטאות שגרמו להדחתו מהתחרות, אותה לקח בסופו של דבר ווילקינס
מקום 5: קלייד דרקסלר (1984, 1985, 1987, 1988, 1989)
דרקסלר החל את ההשתתפות שלו בתור רוקי אלמוני ואת התחרות האחרונה שלו כבר עשה כשהוא מעמיד ממוצעים של 27 נקודות, 8 ריבאונדים ו-5 אסיסטים למשחק. הוא שיאן ההופעות (יחד עם ווילקינס), אך סבל מחוסר מזל משווע ולא הצליח לזכות אפילו פעם אחת. מה הוא לא ניסה - הטבעות מהעונשין, 360 מעלות, מסביב לעולם, אבל שום דבר לא עזר. לפחות הוא יכול להתנחם בכך שבזירת המשחק האמיתית הוא הצליח לזכות בטבעת אליפות, עם יוסטון ב-1995.
מקום 4: ד"ר ג'יי (1984, 1985)
אפשר להגיד שג'וליוס איירווינג הוא מדור המייסדים של תחרות ההטבעות. ד"ר ג'יי הופיע בשתי התחרויות הראשונות של האולסטאר, כשהוא כבר היה לקראת סיומה של הקריירה שלו. הוא הראשון שניסה הטבעה מהעונשין והראשון אי פעם לזכות בציון המושלם - 50. הוא אומנם הפסיד פעמיים בתחרות, בראשונה ללארי נאנס ובשנייה לא עבר את חצי הגמר, אבל עדיין נחשב לאחד הדאנקרים הגדולים בהיסטוריית הליגה.
מקום 3: קובי בראיינט 1997
הבלאק ממבה די שונה מרוב הבחירות כאן, שכן אף אחד לא ידע בעונה הראשונה שלו שהוא יהפוך לאחד הגדולים אי פעם ב-NBA. בעונת הרוקי שלו קובי קלע 7.6 נקודות ופתח 6 פעמים בחמישייה בלבד, וכנראה ההחלטה ללכת להתחרות הייתה בדיוק במקום וחשפה אותו לכל מי שלא הכיר. ברייאנט לא הבריק יותר מדי בתחרות הזו, עלה בהפרש של נקודה לסיבוב הגמר ואפילו פספס דאנק (כשהוא מעביר כדור בין הרגליים באוויר), אבל בסופו של דבר הוא גבר על מייקל פינלי וכריס קאר בדרך לזכייה בגביע. השאר היסטוריה.
מקום 2: דומיניק ווילקינס 1984, 1985, 1986, 1988, 1990
השחקן שהשתתף הכי הרבה פעמים (יחד עם קלייד דרקסלר) בתחרות ההטבעות של האולסטאר. לצערו של הפורוורד הוא זכה בתחרות רק פעמיים (85' ו-90'), אבל מיצב את עצמו כאחד המתחרים הגדולים אי פעם. לאחר ההטבעות המרשימות שלו זכה ווילקינס לכינוי "Human Highlight Film" ובצדק. הכוכב שהופיע 9 פעמים באולסטאר ונחשב לאגדה ניצח בתחרות הראשונה שלו את מייקל ג'ורדן ובתחרות האחרונה הוא גבר על קני סמית' בקרב צמוד ביותר.
מקום 1: מייקל ג'ורדן (1985, 1987, 1988)
אלוהי הכדורסל השתתף שלוש פעמים בתחרות ההטבעות. אז נכון, בפעם הראשונה שהוא הגיע לתחרות הוא היה רוקי וגם הפסיד, אבל מייקל בחר להשתתף עוד פעמיים בתחרות ההטבעות שמהן יצאו הטבעות אייקוניות (הלוגו של אייר ג'ורדן) וגם זכה פעמיים. כשמייקל הגיע לתחרות ההטבעות ב-87' הוא כבר מיצב את עצמו כאחד הכוכבים הגדולים של הליגה. באותה עונה הוא העמיד את ממוצע הנקודות הגבוה בקריירה שלו (37.1 נק' למשחק) וממש לא היה "צריך" את זה כדי לבנות לעצמו מוניטין. ג'ורדן הצעיר הפסיד ב-85' לדומיניק ווילקינס, אך ניצח בגמר של 87' את ג'רום קרסי מהבלייזרס וב-88' השיג את הנקמה עם ניצחון בתחרות צמודה על אותו ווילקינס. ג'ורדן היה אמור להשתתף גם בעונה שלאחר מכן, אבל פרש בשל פציעה קלה.