במנהלת ליגת העל לנשים זועמים על ההחלטה הפתאומית של מועצת ההימורים, שהודיעה אתמול (ראשון) על ביטול הסכם השיווק עם הענף. ההודעה התקבלה בתדהמה במשרדי המנהלת, שם כועסים על כך שלא ניתנה כל התראה מוקדמת למהלך, כמו גם זכות הטיעון והשימוע לפני קבלת ההחלטה החד צדדית.
משמעות ביטול ההסכם היא אי חידוש החוזה, במסגרתו מועצת ההימורים תוכמת כספית במנהלת הליגה בתמורה לחשיפה - בשם הליגה, במיתוג במגרשים, בשידורי הטלויזיה וכדומה. ליגת העל לנשים היא לא היחידה שקיבלה את ההודעה, שהגיעה גם למשרדי איגוד הכדורסל (נבחרות ישראל, הליגה הלאומית והליגה לנוער), וענף הכדורעף.
יו"ר מנהלת ליגת על נשים, רו"ח איריס שטרק: "ההודעה בדבר ביטול הסכם השיווק עם הטוטו היא פגיעה קטלנית בענף כדורסל הנשים בישראל. בעונה שהסתיימה, לראשונה מאז הקמת המנהלת, פעלנו לא רק ליישום מלא של ההסכם, אלא אף להגדלת התמורות השיווקיות לטוטו בפלטפורמות השונות של הליגה (שידורים קבועים בערוץ הספורט, חשיפה תקשורתית נרחבת, אתר אינטרנט חדש, שידורי רדיו, פעילויות קהילה ומיתוג במגרשים".
"לא ייתכן שהטוטו, שהינו גוף ציבורי שמטרתו לפעול למען קידום הספורט בישראל, יתמוך בכ-100 מיליון שקלים בענף הכדורגל ובלמעלה מ-10 מיליון שקלים בכדורסל גברים, ולא יכיר כלל בענף כדורסל הנשים", הוסיפה שטרק, "חוקיותו לכאורה של 'תקציב השיווק' מוטלת בספק רב מן היסוד. אין דרך יפה לומר זאת, דה פקטו, תקציב השיווק של הטוטו הוא כלי סיוע לענף כדורגל גברים.
"אל לנו לשכוח שכספי הטוטו הם כספי הימורים של הציבור בישראל, ובעצם כך מעודד הטוטו לפעילות הימורים. על אחת כמה וכמה יש לפעול במשנה זהירות, כך שהכספים המתקבלים מפעילות הטוטו ישמשו כמנוף לשינוי חברתי ויצירת שוויון ולא להקפאת מצב קיים. ביטול הסכם השיווק הינו עצירת הפעילות של ליגת על נשים, הליגה הבכירה של מדינת ישראל, שהשנה צפויה לפעול גם באירופה.
"אין לנו דרך אחרת אלא לפעול לתיקון העיוות המתמשך זה שנים רבות, באמצעות פנייה לבג"צ וזאת לצורך יצירת פריצת דרך והסדרה עתידית של כספי התמיכה בענף כדורסל הנשים. אני רואה בשרת הספורט לימור לבנת כגורם האחראי לעצירת המהלך השגוי, ותקוותי שדווקא שרת הספורט כאישה, תילחם ותמצא את הדרך להקצות לספורט הנשים תקציבים שוויוניים, ותמנע ממי שמתעלם מקיומנו להמשיך ולעשות זאת. יש לשים לב שהמערכות הציבוריות, המממנות את פעילות הספורט בישראל, מתעלמות לא רק מהחובה לפעול בשוויון כלפי נשים אלא מההתעוררות העצומה בפעילות ספורט נשים, מן הספורט העממי ועד המקצועני. ספורט הנשים בישראל הוא בעל ערך מוסף, של ערכי חינוך וקידום נשים. הספורט הוא חלק מהכשרת הדור הצעיר של נשים בישראל ובעל תרומה חברתית ולאומית".