
בפעם השישית בתולדותיה. מכבי אשדוד זכתה בגביע המדינה בזכות ניצחון 62:78 על הפועל ירושלים. הקבוצה של שירה העליון החזירה את הגביע לעיר הנמל אחרי שזכתה בעונת 2022/23 ובעונה שעברה כשלה לעשות זאת. מנגד הקבוצה מהבירה רצתה גביע שני ברציפות, אך לא יכלה למשחק הגנה נהדר של אשדוד.
קלעו למכבי אשדוד: אביגיל מיירס - 21 נקודות (8 ריבאונדים), סטפני וואטס - 19 נקודות (10 ריבאונדים), סאשה קארי - 17 נקודות (16 ריבאונדים), דור סער - 14 נקודות (7 אסיסטים).
קלעו להפועל ירושלים: אליסה בארון - 23 נקודות, (5 ריבאונדים), אמלי אנגסטלר - 18 נקודות (15 ריבאונדים), אניה פוקס רובוטין - 9 נקודות (4 ריבאונדים)
לחצו למהלכי המשחק דקה אחרי דקה
הרבע הראשון נפתח נהדר דווקא מבחינת ירושלים. הקבוצה מהבירה להטה התקפית וכבר עלתה ל-5:10 על מוליכת הליגה. אך הקבוצה של שירה העליון התעוררה ובגדול והראתה לירושלים מה זה משחק התקפי, כשסיימה את הרבע עם 28 נקודות אל מול 18 של הקבוצה מהבירה שכאמור פתחה טוב, אך נתקעה בהמשך מול ההגנה החזקה של אשדוד.
ברבע השני ראינו את הקבוצה של לימור פלג ביכולת נהדרת שלאט לאט קיזזה את ההפרש. אמלי אנגסטלר, הגיעה לדאבל דאבל כבר ברבע השני והוליכה יחד עם אליסה בארון את ירושלים לקאמבק נהדר שהוריד להפסקה את הקבוצה מהבירה בפיגור 2 בלבד. 37:39.
בסיום 62:78 לאשדוד שזוכה בגביע השישי בתולדותיה ומחזירה לעצמה את התואר אחרי שנת הפסקה. מנגד ירושלים שחלמה על זכייה שנייה ברציפות תאלץ להסתפק בהגעה למעמד הגמר.
תגובות