תשכחו מכל מה שאתם יודעים על דמות איש העסקים המעורב במועדוני ספורט. ארון בראונשטיין, יהודי אמריקני המעוניין להשקיע בהפועל חולון בכדורסל, שונה מכל מה שהכרנו עד כה.
"בשבילי חולון זה רוקי ומכבי זה כמו אפולו", מנתח בראונשטיין בראיון היכרות ל-ONE את נתוני הפתיחה בליגה לכדורסל, אך גם מעודד ממצב זה. "כשאמרתי לאנשים בישראל שאני מתעניין במועדון אמרו לי 'חולון זה אפס, אתה תפסיד כסף'. אהבתי את זה, התעורר בי אתגר. אני מאוד מעוניין בחולון".
בראונשטיין הגיע לישראל עם משפחתו ב-1987 והתגורר בקיסריה. כאמרגן קרבות אגרוף במקצועו, ניסה לקדם את הענף בארץ ובמהרה מצא שפה משותפת עם נשיא המדינה דאז, חיים הרצוג, מתאגרף בעברו. בראונשטיין קשר קשרי ידידות עם אישים מובילים נוספים בחברה הישראלית, ביניהם האלוף במיל' יאנוש בן גל.
לאחר שבאולימפיאדת סיאול ב-1988 הוחרמו המתאגרפים הישראלים על ידי המשלחות המוסלמיות, החליט בראונשטיין לנהל קרבות אגרוף של מקומיים עם מתמודדים אמריקנים, אך חוסר העניין בענף בארץ גדע את חלומו לשדרוג האיגרוף בישראל. "למדתי לקח מהעיסוק שלי פה באיגרוף, הפסדתי הרבה כסף מעסקי האיגרוף בישראל", אומר בראונשטיין.
עוד קודם, בקיץ 1988, הוזמן בראונשטיין לאולפן תוכנית הספורט של יורם ארבל בערוץ 1 על תקן מומחה לאיגרוף, כדי לנסות להסביר לקהל איך גוש שרירים בשם מייק טייסון, אז אלמוני יחסית לקהל הישראלי, זוכה לתשלום של 27 מיליון דולר בפעילות שארכה עבורו כחצי דקה - כמיליון דולר לשניה. מדובר על הקרב נגד מייקל ספינקס, בו שמר טייסון על תואר אלוף העולם במשקל כבד.
ב-1991 עזב את ישראל חזרה לארה"ב, בעקבות מדיניות ההבלגה במלחמת המפרץ. "התעצבנתי שישראל חוטפת טילים ולא מחזירה", הוא אומר. בשהותו בישראל הכיר את שחקניה המתאזרחים של הפועל חולון, מייק (המשוגע) קרטר וקורקי נלסון וכך החל הרומן עם חולוניה. קרטר התחתן עם ישראלית והשניים גרים בלאס וגאס אך מרבים לבקר בישראל. בביקורו האחרון, לפני שבועיים הודיע קרטר לבראונשטיין שיש לו הזדמנות לשלב את שתי אהבותיו הגדולות, ספורט ועסקים.
"הוא אמר לי שחולון בצרות והסביר לי שהכדורסל בארץ פופולארי ושמדובר בהזדמנות טובה", אומר בראונשטיין, שנכדיו גרים בישראל והחליט כעת לעשות עליה בפעם השניה. "אני מכיר את הכדורסל בישראל ויודע שיש פוטנציאל ושחקנים טובים. ראיתי גם את ההתלהבות שיש סביב עמרי כספי בארה"ב".
לבראונשטיין שאיפות ותוכניות גדולות. "אני אביא שמות מעניינים מה-NBA, ותיקים וצעירים". לטענתו יש לו קשרים טובים עם כדורסלנים מובילים בליגה הטובה בעולם, אך הוא לא מעוניין לנפק שמות.
לבראונשטיין יש תחנת רדיו וערוץ טלוויזיה בארה"ב ובכוונתו לשווק את הפועל חולון כסיפור חלום אמריקני קלאסי, מקום בו הכל אפשרי וניתן להגשים בו חלומות. כוונות טובות לא חסרות, השאלה כעת היא לגבי היישום.
המו"מ עם עמותת הפועל חולון נמצא בעיצומו והמשקיע הפוטנציאלי מצפה לתמיכה גם מעיריית חולון. בעמותה מבהירים שהמועדון אינו למכירה ובראונשטיין מצדו מסרב לפרט את כוונוותיו, אך כמו כל איש עסקים, מוכן להשקיע רק אם יוכל לקצור פירות מכך.
בינתיים, פחות משבועיים לאחר החלטתו להתיישב בישראל, תתמודד הערב חולון מול האלופה מכבי ת"א ובראונשטיין מבטיח להתייצב בנוקיה. על השאלה לנוכח עיתוי הקרב של רוקי נגד אפולו, עונה בראונשטיין, יהודי מאמין ושומר מצוות, "עיתוי זה הכל בחיים".