בסוף השבוע נחשף כאן באתר ערוץ הספורט את הסיבה האמיתית שבגינה אולץ מנכ"ל הפועל ירושלים היוצא, אמיר הוכפלד, להתפטר מתפקידו. הוא הואשם בהחלטות ניהוליות שגויות, "פאולים" שהדירקטוריון לא יכול היה לעבור עליהם לסדר היום וגם באי-סדרים. לאחר מכן הגיע החשיפה על הצד השני של המטבע, מלחמת השליטה בהפועל ירושלים. אז הוכפלד ערך מסיבת עיתונאים במתחם הסינמטק בבירה במטרה להסביר את התנהלותו, והשתדל מאוד להימנע מהאשמות אישיות.

"הייתה כותרת בשישי האחרון ש'אמיר הוכפלד עוזב כדי להסתיר את מעשיו'. לא ניסיתי להסתיר דבר", הדגיש הוכפלד בתחילת דבריו. "החטא הגדול והנורא שחטאתי בו הוא שאישרתי תשלום של 300 שקלים כהחזרי נסיעות, אלה המעשים שרציתי להסתיר? האם זו חריגה מסמכות? לא בטוח".

"מה שחשוב הוא זה לא אם ניסו להכשיל אותי", הכריז המנכ"ל היוצא. "התחלנו לנוע במסלול יפה, אני לא פוליטיקאי ולא באתי להיות פוליטיקאי. באתי לנהל. בישיבת הדירקטוריון אמרתי חד וחלק: 'אמשיך בתפקיד אם עומדים מאחוריי. אם לא, אני עוזב'. אין אדם שעושה ולא טועה, בטח בסביבת העבודה שבה הייתי. הסיבה בגינה טענו שהלכתי היא 300 שקלים מתוך תקציב של 20 מיליון".

"אין לי שום ספק שיעקב לירז או דני כהן רוצים בהצלחת הקבוצה, אבל נעשו דברים שלא עזרו", הסביר הוכפלד. "לגבי החזר חשבוניות הדלק, טעיתי. מי שלא עושה, לא טועה. בעניין חוזה מאמן הכושר הייתה חריגה של 20 אלף שקלים, אבל בתחום סמכותו של מנכ"ל זה לנתב בין סעיפים שונים. זה בא על חשבון קיצוץ בסעיפים אחרים. לגבי בתי מלון, זה שקר וכזב. הוזמנו מקומות אך ורק במשחקים מרוחקים. אירוע הספונסרים היה מכובד ויפה שעלה עשרות אלפי שקלים בודדים והופיע בתקציב הקבוצה. זה לא היה אירוע חריג וחורג מאירועים קודמים שנערכו בקבוצה. גידי דודי? עזב בהסכמה הדדית כי נוצרה סיטואציה שצריך להיפרד".

כשנשאל על השמועות בגין תלונה על הטרדה מינית כנגדו, השיב הוכפלד בנחרצות: "אין צורך להתעסק ברכילות הזולה הזאת. הפרשה לא הושתקה, אלא נבדקה על ידי הדירקטוריון ונמצא שאין פגם בהתנהלות שלי. אין טעם להתייחס לסיפור הזה". האם זו הסיבה שהראו לו את הדלת? "חד וחלק, לא", ענה.

יו
יו"ר הדירקטוריון יעקב לירז, החליף מנכ"ל (ברני ארדוב, וואלה) | צילום: ספורט 5

"מבחינתי, ההגעה להפועל ירושלים הייתה שאיפת חיי. הגעתי כי רציתי להחזיר את הקבוצה לדרך" הדגיש הוכפלד. "הפועל ירושלים היא יותר מקבוצת כדורסל, היא מפעל תרבותי והיא חזון. החלפתי יושב ראש דומיננטי שהוביל במשך 17 שנים ועזב בטריקת דלת. הבעלים גומא אגייאר נעלם. בזמן הקצר שהייתי שיניתי את המגמה של עזיבת ספונסרים. גייסתי 4 מיליון שקלים, כל הספונסרים האמינו בדרך שהובלתי".

"דאגתי שזו תהיה קבוצה של בני אדם", סיפר המנהל העוזב. "נלחמתי על השחקנים הצעירים שלנו, הדבר הכי חשוב זה שחקני בית. האמנתי ואני עדיין מאמין, הקבוצה שייכת קודם כל לאוהדים. בשבילם היא קיימת. הפועל ירושלים בתקופתי התנהלה בשקיפות. באתי לנהל ואני יוצא בראש זקוף. עמדתי בכל המטרות שהוגדרו לי. אני לא רוצה להיכנס למשחק המלוכלך, לא אכפיש קולגות. לא גרמתי נזק לקבוצה. היה פה חוסר אמונה באותם ערכים שניסיתי לייצר, וזה לגיטימי. יש משחקי כוחות כמו בכל מקום. הראש הוא יעקב לירז, אבל אין בעל בית במובן של 'אני רוצה לשנות' או 'אני רוצה לשנות תקציב'".

הרקע: מאבקי שליטה
בסוף השנה ייגמר רשמית עידן גומא אגייאר במלחה, כאשר הכספים שהפקיד המיליונר הנעלם ייגמרו ובמועדון יצטרכו לגייס נשיא חדש למועדון. על-פי גורמים בענף הכדורסל, דני כהן, שכבר מונה למנכ"ל במקום הוכפלד, והחשב דוד ממן, הם האנשים החזקים במועדון לאחר הזזתו של הוכפלד מעמדתו.