המשחק בין הפועל תל אביב להפועל חולון התקיים ביום שישי כמתוכנן ואכן עבר ללא כל בעיות או תקלות. אלא שמתחת לפני השטח, הוא כמעט עמד בסכנת ביטול. לטענת הפועל, ביום חמישי האחרון הקבוצה נדרשה לשלם 60 אלף שקלים במזומן למשטרת ישראל, עבור 75 שוטרים שדרשה המשטרה לקראת המשחק. לאחר שהמועדון סרב, הודיעה המשטרה בחמישי בצהריים על ביטול המשחק ורק בהתערבות מנהלת הליגה, המשחק התקיים כמתוכנן.
בהפועל טוענים כי "אין כל תקנה אחידה לכמויות שיטור באירועי ספורט והכמויות נקבעות באופן נקודתי על ידי מפקד התחנה האזורית. עובדה זאת גורמת לכמויות שוטרים אדירות, ללא כל פרופורציה לאירוע המתקיים, כאשר מרבית הזמן (שלא לומר כל הזמן) חלק ניכר מכמות השוטרים נמצא מובטל במהלך האירוע".
הפועל המשיכה: "לקראת משחק הליגה שנערך בין הפועל תל אביב להפועל חולון בצהריי יום שישי האחרון משטרת ישראל דרשה מהפועל תל אביב להעביר לחשבון הבנק שלה סכום של יותר מ-60 אלף שקלים במזומן וזאת כתנאי לאישור קיום המשחק על ידה. כל זאת עבור דרישה שערורייתית של לא פחות מ-75 שוטרים, כמות חסרת תקדים באולם שמכיל קצת מעל 3,000 מקומות. אם נוסיף את כמות המאבטחים שנדרשה מאתנו (90), נקבל עלות אבטחה של יותר ממאה אלף שקלים".
בהפועל ציינו כי במשחק הראשון בין שתי הקבוצות, שהתקיים לפני כחודש וחצי באולמה של הפועל חולון, אולם שתכולתו ושטחו גדול בכ-80 אחוזים מאולמה של הפועל תל אביב, נדרשה הקבוצה המארחת לכמות שיטור קטנה ברבע. "חשוב גם לציין גם כי שני המשחקים עברו באופן מופתי, כמו כל משחקיה של הפועל תל אביב למן תחילת העונה", הוסיפו בהפועל.
האדומים המשיכו לתקוף את המשטרה: "נציין גם כי הנוכחות המוגברת אין בה משום לקיחת אחריות כלשהי על ידי המשטרה, וכך כפועל יוצא, משלמות הקבוצות פעמיים - פעם אחת עבור דרישות המשטרה ופעם שנייה בוועדות המשמעת של איגוד הכדורסל כאשר המשטרה כושלת בתפקידה. גם ההסברים הלא משכנעים לגבי עבודה מודיעינית אין בהם כל צידוק הגיוני. אילו הייתה עושה המשטרה עבודה מודיעינית בתחום הספורט, בוודאי הייתה מגלה כי למן תחילת משחקי הליגה ולאחר שהסתיים כבר סיבוב משחקים מלא, התנהגות קהל אוהדי הפועל תל אביב הייתה מופתית בכל המשחקים".
בסופה של ההודעה, בהפועל קראו למשרדי הממשלה הרלוונטיים, יחד עם מנהלת הליגה, להתכנס בהקדם ולמצוא פתרון שימנע את "הסחטנות של המשטרה". בהפועל דרשו לקבוע קריטריונים אחידים לכמות שוטרים ולהסדיר תנאי תשלום סבירים, שכן החוסר בקריטריונים ברורים ואחידים, מביאים לעלות הגבוהה, שגורמת לכך שהקבוצה מפסידה כסף על אירוח משחקים מושכי קהל. "המצב הזה לא יכול להימשך מבחינתנו", סיכמו בהפועל. "אנחנו מודיעים בזאת כי הפועל לא תשלם סכומים כאלה לאבטחת משחקים מעתה והלאה, יהיה המחיר אשר יהיה".
מהמשטרה נמסר:
"בניגוד לנטען, משטרת ישראל לא הודיעה בשום שלב ולאף גורם על ביטול המשחק, אלא הבהירה במכתבה לאיגוד הכדורסל, כי ככל שלא יועבר תשלום כמקובל עבור העסקת השוטרים, המשחק יתקיים ללא כוח שיטור.
רמת האבטחה הנדרשת לכל אירוע נבחנת בהתאם למכלול שיקולים רחב, ובהם: כמות המשתתפים, אירועי עבר והערכת המצב העדכנית, כשהשיקול המרכזי הוא שמירה על שלום הציבור וביטחונו, הכל בתאום מלא בין איגוד הכדורסל והמשטרה.
גם במקרה נשוא פנייתכם, כחלק מהכנות למשחק ערכה המשטרה פגישה בנוכחות נציג הקבוצה, בוצעה הערכת מצב על בסיס נסיון העבר, היריבות בין אוהדי שתי הקבוצות אשר הסלימה לא אחת לאלימות קשה והעובדה שלאחרונה היינו עדים להתנהלות אלימה של אוהדים במשחק בחו״ל שגררה מעצרו ונקבע מספר השוטרים הנדרשים, כדי לאפשר *התנהלות בטוחה*.
כל ניסיון להציג שיקולים אחרים חוטא לאמת ונועד להטעות את ציבור הקוראים".