כידוע לכולם, בישראל ישנם שני גופים שאחראים על הכדורסל: איגוד הכדורסל, ומנהלת הליגה שאחראית על תפעול ליגת העל. היום (רביעי), המנהלת פירסמה הבהרה בנוגע למחלוקת הכספית בין שני הגופים.
"בשל פרסומים לא מדוייקים לאחרונה בנושא המחלוקת הכספית בין המנהלת לאיגוד הכדורסל להלן מספר נקודות אשר חשוב לדעת בנוגע לנושא זה", נכתב בהודעת המנהלת. הגוף שאחראי על ליגת העל דורש הקלות כספיות ובמרכזם הקטנת הסכום שהם מעברים מדי שנה לאיגוד, מ-2 מיליון שקלים ל-120,000 ש"ח.
מבדיקות שערכו במנהלת עולה כי הקבוצות מוציאות כ-13,000 ש"ח בממוצע על שיפוט במשחק, ולטענתם העלות בפועל של האיגוד היא רק 5,500 שקלים, כלומר הפרש ש 7,500 שקלים. אם מחשבים לפי עונה שלמה יוצא כי הקבוצות מעבירות לאיגוד 1,500,000 שקלים בשנה על שיפוט.
עוד טוענת המנהלת כי האיגוד, שאחראי על מפעל גביע המדינה, מעניק פרסים בשווי רבע מיליון ש"ח בעוד הרווחים מהמפעל עומדים על מליון שקלים וחצי. המנהלת גם משלמת דמי זכיון בסך 2.1 מיליון ש"ח, ולטענתה הקבוצות מעבירות לאיגוד מדי שנה סכום של 4.8 מיליון ש"ח דמי רישום ושיפוט.
כלומר אם מחשבים את הסכומים בהם נוקבת המנהלת הרי שמדי שנה התגמולים שמגיעים לאיגוד עומדים על כ-8 מיליון ש"ח (4.8 מיליון שיפוט ורישום, 1.2 מיליון גביע המדינה, 2.1 מיליון זיכיון).
אי לכך במנהלת דורשים לשנות את ההסכם שנחתם בין שני הגופים לפני 12 שנה (אז הוקמה המנהלת), ולהתאימו לתנאים הקיימים היום.
ומה בנוגע לניגוד עניינים? כידוע, כמה מיושבי הראש של קבוצות ליגת העל משמשים גם כחברי הנהלה באיגוד ולכן קיים ניגוד עניינים מובהק בדיונים הקשורים ביחסים בין המנהלת לאיגוד. לטענת המנהלת אותם אנשים בעלי אינטרסים סותרים לא לוקחים חלק בהצבעות בנושא הזה ובנושאים אחרים הקשורים למנהלת.